Takaisin
21.9.2020 klo 09.00

Naisten futsalmaajoukkue kokoontui lauantaina Tampereella

Jaa:

Naisten futsalmaajoukkue järjesti lauantaina päivän mittaisen leirityksen Tampereella pitkän tauon jälkeen. Kokoontumisen anti miellytti lyhyestä ajasta huolimatta niin pelaajia kuin valmennustakin.

- Oli todella hienoa päästä taas pitkän tauon jälkeen tekemään töitä näiden lahjakkaiden pelaajien kanssa. Meillä oli intensiivinen, nousujohteinen päivä, jossa saatiin taas kesän jälkeen hommaa raiteilleen maajoukkuetoiminnan osalta. Kaikki olivat innoissaan mukana, ja aika meni kuin siivillä, joukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen tarinoi leiripäivän jälkeen.

Harjoituksista, palavereista ja sisäisestä harjoituspelistä koostunut päivä antoi valmentajalle lopulta yllättävänkin paljon.

- Päätavoitteena oli saada pelaajille taas keskinäistä tuntumaa, sekä lisäksi uusille ja melko uusille pelaajille lisää oppia maajoukkuetoiminnasta. Olen tosi tyytyväinen siihen, miten uudet pelaajat tulivat mukaan ja heistä kaikki näyttivät, että he todella kuuluvat tähän joukkueeseen. Naisten Futsal-Liigasta löytyy erittäin laajasti jo hyvää tasoa, mikä tuo maajoukkueen valmennukselle omat positiiviset ongelmansa. LIsäksi oli ilo nähdä kuinka hyvässä kunnossa pelaajat olivat - joukkueen sitoutumisen taso ilahduttaa valmennusta.
 


Leirillä oli mukana neljä maalivahtia, joita Juha Ojanperä pääsi valmentamaan.

Naisten EM-kisat siirtyivät koronapandemian takia aiemmin vuodella eteenpäin, mikä tarkoittaa naisten maajoukkueelle pitkää odotusta ennen seuraavia kilpailullisia pelejä. Joukkue matkustaa Ukrainaan EM-karsintojen Main Roundille uuden aikataulun mukaisesti vasta syyskaussa 2021. 

- Valmentajan roolissa sitä tietysti toivoo, että päästäisiin pelaamaan mahdollisimman paljon pelejä jo lähitulevaisuudessa. Siihen kuitenkin vaikuttaa matkustusrajoitukset ja moni muu asia. Meidän tulevien kuukausien kalenteri selkiytyy taas lisää ihan lähiaikoina. Toivottavasti saadaan pelaajille taas uusia mahdollisuuksia näyttää osaamistaan. Ja myös kotikentälle kotiyleisön eteen olisi mahtavaa saada pelejä, Laitinen haaveilee.

Ennen ensi vuoden karsintoja edessä on mielenkiintoinen Naisten Futsal-Liigan kausi, jota Laitinen seuraa läheltä paitsi maajoukkuevalmentajan ominaisuudessa, myös seuratyössä Ilveksessä.

- Toivottavasti saadaan vedettyä kausi läpi ilman pahempia keskeytyksiä. Sarjan taso on noussut joka vuosi, ja nousee jälleen alkavalle kaudelle. Erityisesti puolustuspelaamisessa on menty huimasti eteenpäin, ja se on monella joukkueella jo kovalla tasolla. Samoin hyviä maalivahteja löytyy jo paljon. Ehkä sitten se seuraava steppi voisikin löytyä hyökkäyspelaamisen puolelta. Odotan, että joukkueet löytävät siihen terävyyttä ja mielikuvitustakin lisää. 

Yksi Kauppi Sports Centerin parkteilla hikoilleista pelaajista oli Emilia Jokisalo, joka palaa alkavaksi kaudeksi kotoisaan liigaan vuoden Italian  sopimuksen jälkeen.

- Yhden päivän tapahtuma on tietysti väkisinkin hiukan suppea, mutta oli tottakai hienoa päästä taas porukalla treenaamaan ja tapaamaan uusia pelaajia. Mielestäni tempo nousi pitkin päivää, ja vaikka siinä tietysti oli kesän jälkeen hiukan hakemista, niin saatiin paljon positiivisia juttuja mukaan. Toivottavasti päästään leireilemään kunnolla mahdollisimman pian ja jatkamaan yhdessä tätä työtä.
 


Emilia Jokisalo palasi Futsal-Liigaan Italian kentiltä.

Italian vuoden jälkeen Jokisalo palaa Espooseen ja GFT:hen, kun koronan runnomassa Italiassa moni naisten seura meni kokonaan nurin ja riittävän hyvää sopimustarjousta ei löytynyt.

- Tosi kivaa palata Suomeen tässä tilanteessa ainakin joksikin aikaa. Odotan innolla kauden alkua, kun päästään taas kunnolla pelaamaan pitkästä aikaa. Kokemus Italiassa oli opettavainen, mutta kausi jäi siellä valitettavasti pahasti kesken kun seitsemän runkosarjan peliäkin jäi pelaamatta.

Vasta vuoden päästä jatkuvat EM-karsinnat eivät saa Jokisalon mieltä synkkenemään.

- Kyllä tässä motivaatiota riittää, pakkohan se on. Paljon tietysti odotettiin karsintapelejä, mutta ei tälle tilanteelle kukaan voi mitään ja päätös siirtämisestä oli ymmärrettävä. Toisaalta nyt saadaan taas vuosi lisää aikaa kehittää omaa peliä ja opiskella vastustajia, jotta ollaan valmiita sitten kun pelit jatkuvat. Positiivisen kautta mennään kohti tulevia pelejä!