Takaisin
8.10.2021 klo 18.10

Naisten futsalmaajoukkue EM-karsintoihin on nimetty – ”Mukana on paljon kokemusta kovista otteluista”

Jaa:

Ⓒ Heini Lehtipuu

Naisten futsalmaajoukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen on nimennyt EM-karsintoihin Ukrainaan 18.–25. lokakuuta lähtevän ryhmän. Valinnoissa painottui kokemus kovista otteluista. Mukaan lähtee 11 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. 

Jaakko Laitinen on nimennyt naisten futsalmaajoukkueen ryhmän 18.–25. lokakuuta pelattavaan EM-karsintaturnaukseen. Suomi kohtaa karsinnoissa Belgiaa, Tsekkiä ja Ukrainaa vastaan. Suomi on lohkon kakkossijoitettu. 

– Edelliset karsinnat sujuivat hyvin, joten nyt hyvistä asemista lohkoarvontaan. Arvonnassa vastustajat osuivat myös suhteellisen hyvin. Lähtökohtaisesti vastaan olisi voinut tulla aika paljon kovempiakin joukkueita, Laitinen kertaa.

Lohkon ykkössijoitettu on Ukraina. Muiden lohkojen ykkössijoitetut ovat Portugali, Venäjä ja Espanja.

– Ukraina on kova joukkue, mutta heidät pystymme silti varmasti haastamaan. Muut kolme ykkössijoitettua olisivat olleet vaikeampia vastustajia. Ukraina kuitenkin panostaa todella paljon näihin kisoihin. He käyvät vielä ennen turnausta pelaamassa kaksi maaottelua Portugalia vastaan. 

Helppoja pelejä ei toki ole edessä. Myös lähtökohtaisesti heikommat joukkueet Belgia ja Tšekki pitää voittaa, jotta kisoihin pääsee. Laitinen näkee kuitenkin jatkoon menemisen realistisena tavoitteena. Naisten EM-kisoihin pääsee mukaan vain neljä joukkuetta, joten lohkovoitto on ainoa tie kisoihin. 

Karsintaryhmän valinnassa korostui kokemus

EM-karsinnoissa otteluihin saa nimetä kymmenen kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin ryhmän. Lisäksi mukana on vielä yksi kenttäpelaaja ja maalivahti, jotka aloittavat karsinnat katsomon puolella. Karsintoihin lähtevä pelaajamäärä on todella pieni, ottaen huomioon, että naisten maajoukkueleireillä mukana on ollut reilun parinkymmenen pelaajan rinki. 

Laitinen joutui ottamaan pelaajavalinnoissa huomioon sen, että naisten futsalmaajoukkueella ei ole viimeisen parin vuoden ajalta kovinkaan paljoa kokemusta kovista otteluista. Siksi kisaryhmään valikoitui paljon sellaisia pelaajia, joilla on kokemusta pidemmältä aikaväliltä. 

– Hyviä pelaajia jäi myös valintojen ulkopuolelle, mutta meillä on nyt kasassa todella hyvä porukka. Joukkueessa on paljon kokemusta ja potentiaalia. Lisäksi mukaan lähtee paljon eri tyylisiä pelaajia, mikä antaa valmennukselle paljon vaihtoehtoja. 

– Pelaajat ovat hyvässä iskussa, ja heillä on edellytykset pelata kovia pelejä. Maaotteluita on kuitenkin ollut vähän, eikä lähiajoilta ole kokemusta kovista maaotteluista. Se vaikutti myös valintoihin. Mukaan on valikoitunut paljon pelaajia, joilla on kokemusta kovista otteluista, Laitinen summaa. 

Ylipäätään Laitinen on tyytyväinen siihen, millainen joukkue Ukrainassa pelattaviin karsintoihin saadaan jalkeille. Valmistautuminen on sujunut hyvin, ja kaikki mahdollinen on nyt tehty. Pelaajien hyvän tason lisäksi Laitinen on myös tyytyväinen siihen, että joukkueen mukana karsintoihin lähtee todella ammattimainen taustaryhmä.

– Aikalailla kaikki on nyt tehty mitä on voitu, ja loput on nyt pelaajien jaloissa. Hyvien pelaajien lisäksi meillä on kova taustatiimi. Pääsemme senkin suhteen aika unelmatiimillä liikkeelle. Se yhteinen kokemus, mitä joukkueesta löytyy, on itsessään todella mittava. Se antaa meille mahdollisuudet haastaa kenet vain, Laitinen päättää.

Maalivahdit (3):
Tytti-Maria Mikkola, HIFK FS 
Tiia Ropanen, PJK
Lilli Sandström, Ilves FS

Kenttäpelaajat (11):
Anna-Kaisa Hannuksela, HIFK FS 
Netta Hannula, MuSaFutsal
Matilda Herranen, Ilves FS 
Emilia Jokisalo, GFT
Tiia Juntikka, FTK 
Sini Lauermaa, PJK
Maria Mäntylä, GFT 
Tiina Pöyry, Ilves FS
Elina Setälä, MuSaFutsal 
Daniela Tjeder, HIFK FS
Jasmin Ylikraka, MuSaFutsal