Takaisin
18.11.2017 klo 18.44

Naisten futsalmaajoukkue avasi hienosti voitolla

Jaa:

Ⓒ Pawel Jakubowski / KS Constract Lubawa
Katso video

Naisten futsalmaajoukkueen kautta aikain ensimmäinen maaottelu lauantaina Puolan vieraana päättyi riemukkaaseen 2-1 (0-0) -voittoon.

Täyden katsomon edessä Lubawassa pelattu ottelu alkoi tarkalla pelillä molemmilta joukkueilta. Tauolle mentiinkin maalittomissa tasanumeroissa.

Pian tauon jälkeen kirjattiin suomalaista futsalhistoriaa, kun Tiia Juntikka teki naisten maajoukkuehistorian ensimmäisen maalin ja vei Suomen johtoon.

Puola tuli tasoihin reilu kaksi minuuttia myöhemmin, mutta vain 11 sekuntia tasoitusmaalin jälkeen Sini Sutinen pamautti vapaapotkusta Suomen jälleen johtoon. Vajaan kolmen minuutin maali-iloittelu myös ratkaisi ottelun, sillä enempiä osumia ei Puolan lopun paineesta huolimatta enää nähty ja Suomi avasi maaottelunsa näin hienolla voitolla.

- Hieno voitto, olen erittäin tyytyväinen. Ensimmäisessä maaottelussa on aina omat haasteensa, mutta pelaajat vastasivat siihen hyvin ja yritys oli erinomaista, päävalmentaja Jaakko Laitinen kiitteli.

- Peli oli aika vaihtelevaa, emme olleet varsinaisesti paineessa ehkä loppua lukuun ottamatta, kun Puola sai luotua painetta. Paikat menivät varmaan suhteellisen tasan ja niitä oli molemmilla. Kumpikin maalivahti pelasi kuitenkin hyvin ja numerot pysyivät sen takia pieninä.

Laitinen nostikin erityisesti esiin Suomen maalilla kapteeninnauhaa kunnialla kantaneen Leena Lepikonmäen.

- Paineet ovat kovat ensimmäisessä maaottelussa, mutta kyllä hän oli aivan loistava. Yksi hienoimpia maalivahtipelejä, joita olen nähynyt, Laitinen suitsutti.

- Kenttäpelaajista Tiia Juntikka tosiaan näytti kuuluvansa tälle tasolle, kuten tosin osattiin odottaakin. Hän oli erinomainen ja selvästi vaarallisin pelaaja hyökkäyssuuntaan. Mutta kyllä koko joukkue ansaitsee kunniamaininnan. Ensimmäinen maaottelu ei ole helppo paikka kellekään ja nyt se on suurimmalla osalla takana. Kolme pelaajaa ei pelannut tänään, mutta tarkoitus olisi antaa heille vastuuta huomenna.

Maat kohtaavat toistamiseen sunnuntaina Ostródassa.

- Käydään videolta nyt vielä läpi tämän päivän peli ja erityisesti viimeinen 10 minuuttia. Puolakin toki näki meidän peliämme nyt ja täytyy varautua siihen, että vähän toisenlainen vastustaja voi tulla sunnuntaina vastaan. Samalla tavalla lähdemme totta kai kuitenkin haastamaan Puolaa kuin nytkin.

Kooste ottelusta Huuhkaja-TV:ssä >>

Päävalmentaja Jaakko Laitisen haastattelu Huuhkaja-TV:ssä >>

Puola - Suomi 1-2 (0-0)
24.37 0-1 Tiia Juntikka
27.41 1-1
27.52 1-2 Sini Sutinen