Naisten Futsal-Liigassa vierasvoittojen päivä

Naisten Futsal-Liigassa nähtiin lauantaina viisi vierasvoittoa. Näistä kahdessa nähtiin jättiyllätys, kun KaDy kaatoi HIFK:n ja FC Sport J MuSaFutsalin.

Otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Naisten Futsal-Liigan lauantain tulokset
La 06.02. klo 15:00 KP-V - YIlves 2-4 (0-3)
La 06.02. klo 15:00 FC OPA - GFT 1-3 (0-1)
La 06.02. klo 16:00 HIFK FS - KaDy 1-3 (0-1)
La 06.02. klo 16:00 ACE - Ilves FS 1-6 (1-3)
La 06.02. klo 16:00 MuSaFutsal - FC Sport J 1-3 (0-1)

Päivän yllätykset nähtiin Helsingissä ja Porissa, kun sarjan voitosta taistelevat HIFK FS ja MuSaFutsal kärsivät kotitappiot. Helsingissä yllätyksesta vastasi Kampuksen Dynamo, joka venyi Pirkkolassa 1-3 -vierasvoittoon. Jyväskyläläisten sankari oli kaksi maalia iskenyt Laura Toivanen. Myös Maiju Horkka osui kerran, ja kun HIFK:n ainokaisesta vastasi Iina Ahola, matkasi kolme pistettä KaDyn bussissa kohti Jyväskylää.

- Otteluun valmistautuminen oli mennyt hyvin ja tiedettiin melko tarkasti millainen vastustaja saadaan Pirkkolaan. Tieto ei tänään kuitenkaan välittynyt meidän pelaamisesta, vaan annettiin KaDyn pelata täysin omien vahvuuksiensa kautta koko ensimmäinen jakso.
Toisella jaksolla parannettiin, mutta ei riittävästi. KaDy puolusti hyvin ja osoitti laatunsa taistelemalla johtoasemassa hyvin ja piti meidät loppuun asti takanaan varastaen ansaitusti kolme pistettä Helsingistä, kommentoi ottelua kotijoukkueen päävalmentaja Ilkka Somero

KaDy haki makeat pisteet Espoosta. Arkistokuva: KaDy Futsal

Porissa nähtiin toinen yllätystulos. Kotijoukkue MuSaFutsal joutui taipumaan täsmälleen samoin lukemin, kun vaasan Sport nappasi pisteet lukemin 1-3. Avausjakson ainoasta maalista vastasi vierasjoukkueen Vilma Rosenström. Toisella jaksolla vaasalaiset karkasivat Pipsa Lahtisen ja Emma Pettissalon maaleilla jo kolmen maalin karkumatkalle, ennen kuin MuSa sai kuparisen rikki. Elina Setälän kavennus ajassa 37:15 jäi kuitenkin laihaksi lohduksi porilaisille tällä kertaa.

Lisää vierasvoittoja

Kaustisella nähtiin Rosa-Maria Sirenin show. Siren iski avausjaksolla puhtaan hattutempun, ja näin Ylöjärven Ilves johti KP-V:tä tauolla lukemin 0-3. Toinen jakso ei muuttanut voimasuhteita, vaikka KP-V kaksi kavennusta iskikin. YIlves kaappasi kaikki kolme sarjapistettä Pirkanmaalle lopulta lukemin 2-4.

Oulussa sarjajumboksi pahasti jumittunut FC OPA emännöi espoolaisia vieraitaan. Sarjassa neljäntenä oleva GFT olikin vahva vieras. Avausjaksolla maalinteossa onnistui vain Johanna Vasara, mutta toisella jaksolla myös Emilia Jokisalo liittyi talkoisiin. Jokisalon kaksi nopeaa osumaa heti tauon jälkeen katkaisivat kotijoukkueen suurimmat pelihalut. Myös oululaiset onnistuivat kertaalleen, kun Sanna Tikkanen iski loppulukemat 1-3 viitisen minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä.

Vierasvoittojen putki jatkui Tampereen derbyssä. ACE toimi kotijoukkueena, kun sarjan kärkipaikalla edelleen jyräävä Ilves FS näytti kuka kaupungissä määrää. Tahtipuikkoa heilutteli erityisesti Mira Teittinen, joka saalisti tehopisteet 2+1. Myös Matilda Herranen osui kahdesti, ja Ilveksestä maalinteossa onnistuivat myös Tiina Pöyry sekä Sanni Ryhänen. ACE:n ainokaisen iski Minna Kivelä. Ilves oli lopulta selvästi parempi lukemin 1-6 (1-3) ja se jatkaa näin sarjan kärkipaikalla.

Naisten Futsal-Liiga jatkuu sunnuntaina yhden ottelun voimin, kun GFT jatkaa Oulusta vielä yhden pätkän pohjoiseen, ja kohtaa FTK-Tornion vieraskentällä.