Takaisin
25.11.2021 klo 22.22

Naisten Futsal-Liigassa HIFK FS saa vastaansa PJK:n

Jaa:

Ⓒ Noora Renström

Viikonloppuna Naisten Futsal-Liigassa kaikki joukkueet pelaavat ja luvassa on mielenkiintoisia ottelupareja. Perjantain ainoassa ottelussa RaiFu saa vastaansa kautensa heikosti aloittaneen Ylöjärven Ilveksen. Viikonloppu huipentuu kärkipään joukkueiden HIFK FS:n ja PJK kohtaamiseen sunnuntaina. 

 

Maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivulla 

 

 

 

Pe 26.11  

RaiFu - Ylöjärven Ilves klo 19:30 

 

La 27.11  

FC Nokia - GFT klo 13:00 

MuSaFutsal - FC Halikko klo 15:00 

Ilves FS - FC Sport J klo 16:00 

 

Su 28.11  

HIFK FS - PJK klo 13:00 

KaDy - FTK-Tornio klo 16:00 

              

  

  

PJK SAAPUU HELSINKIIN HAASTAMAAN MYÖS VAHVASTI KAUDEN ALOITTANEEN HIFK:N 

 

HIFK FS saa vastaansa PJK:n sunnuntain päiväottelussa. Joukkueet löytyvät sarjan kärkipäästä sijoilta 2. (HIFK FS) ja 3. (PJK).  HIFK on aloittanut kautensa vakuuttavasti. 

 

-Kauteen valmistautuminen oli aikataulullisesti erittäin haastava. Se näkyi erityisesti kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa, että kovia pelejä ei harjoituskaudella keretty ottamaan. Muuten joukkue on harjoitellut hyvin ja joukkueen pelillinen identiteetti on rakentunut alkukauden aikana suunnitellusti ja uudet pelaajat on saatu hyvin joukkueen pelitapaan sisään, HIFK:n valmentaja Ilkka Somero kommentoi.

 


HIFK FS on ollut alkukaudella vakuuttava. Kuva: HIFK FS 

                                                         

 

 

HIFK:n sekä naisten futsalmaajoukkueen pelaaja Daniela Tjeder on ollut alkukaudesta tehokas, seitsemään otteluun on syntynyt tehot 7+5=12.  PJK:n maalitykkinä on tehoin 7+1=8 loistanut Annette Korin. Somero kehuukin sunnuntain vastustajaa.

 

-PJK kuuluu alkukauden onnistujiin ja haaste on kova. PJK kaatuu tinkimättömällä työnteolla oman joukkueen eteen, joka onkin meidän menestyksen kulmakivi.  

 

 

Helsinkiläiset ovat päästäneet sarjassa vähiten maaleja, vain neljä kappaletta seitsemään peliin. PJK:lle tuleekin vaikea ottelu jos HIFK jatkaa samaan malliin puolustussuuntaan. Somero kertookin mikä on hyvän puolustuksen takana.  

 

-Pelaajat antavat parhaan panoksensa joukkueen eteen jokaisessa vaihdossa ja se näkyy tinkimättömänä puolustuspelaamisena. Vaikka pelaamme hyökkäävästi, on meidän pelaamisen perusta silti laadukas ja aggressiivinen puolustus. Lisäksi meidän maalivahtipelaaminen on ollut ensiluokkaista ja maalivahtikolmikkomme Tytti-Maria MikkolaMinja Kolkka ja Maija Huupponen ovat tehneet hienoa työtä yhdessä valmentajamme Petteri Lehtisen kanssa jo puolentoista kauden ajan. 

 

 

Kuuden pelin viikonloppu

 

RaiFu kohtaa Ylöjärven Ilveksen perjantain ainoassa Naisten Futsal-Liigan ottelussa Raisiossa. RaiFu keikkuu sarjassa kuudentena, kun taas vierasjoukkue Ylöjärven Ilves on toiseksi viimeisenä, takanaan vain FC Nokia. Raisiolaiset lähtevät perjantain otteluun kahden ottelun häviöputkessa ja maalierolla 21-29. Ylöjärveläiset ovat hävinneet viimeisimmät viisi otteluaan maalieron ollessa kehno 16-28. RaiFun tehokkaimpana on häärinyt Tiiu Lehtonen tehoilla 4+5=9. Ylöjärveläisten tehokkaimpana on kunnostautunut Heidi Linjamaa tehoilla 4+1=5.  

 

 

Lauantain päiväottelussa häntäpään joukkue FC Nokia saa Harjuniitylle vieraakseen voittoputkessa olevan GFT:n Espoosta.  Nähtäväksi jää, onnistuuko FC Nokia kotonaan raapimaan pisteitä hyvin kauden aloittaneesta GFT:sta. 

 

Sarjaa selvästi johtava MuSaFutsal saa kotiyleisönsä edessä vastaansa FC Halikon Salosta. FC Halikko keikkuu sarjan häntäpäässä kymmenentenä. MuSa on voittanut kaikki ottelunsa tyrmäävällä maalierolla 39-6. Tehoikkain ja samalla koko sarjan pistepörssiä johtava Jasmin Ylikraka on tehoillut seitsemään otteluun tehot  8+9=17.  

 

Ilves FS kohtaa FC Sport J:n lauantaina. Joukkueet löytyvät sarjatulukon sijoilta 5. (Ilves) ja 7. (FC Sport J).  Ottelusta voikin odottaa tasaista siitäkin huolimatta, että tamperelaiset ovat onnistunut voittamaan edelliset kolme kohtaamista.  

 

 

KaDy saa Jyväskylässä vastaansa sarjataulukossa edellään olevan FTK-Tornion. KaDyn otteluissa on tällä kaudella nähty vähän maaleja, josta kertookin maaliero 14-13. FTK:n peleissä maaleja taas on riittänyt molempiin suuntiin maalierolla 22-28. FTK:sta kannattaakin seurata maajoukkueeseenkin kuuluvaa Tiia Juntikkaa, sillä seitsemään otteluun on syntynyt kovat tehot 6+9=15. Edellisen kohtaamisen Jyväskylässä viime maaliskuussa KaDy onnistui voittamaan 5-1.

 

Teksti: Jaakko Servo