Naisten Futsal-Liigassa ACE katkaisi HIFK:n voittoputken ja KP-V otti ensimmäisen voittonsa

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin tänään neljä ottelua. ACE kaatoi kotonaan HIFK FS:n lukemin 2-1 ja KP-V taisteli itselleen avausvoiton kotonaan FC OPA:a vastaan. MuSa ja FTK-Tornio pelasivat 3-1 ja Ylöjärven Ilveksen ja Tampereen Ilveksen kohtaaminen päättyi 0-2.

ACE:lle tiukka voitto HIFK:sta

Tampereella ACE katkaisi HIFK:n kolmen ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken. Tappio oli HIFK:n ensimmäinen Naisten Futsal-Liigassa. Ottelu oli tasainen ja vauhdikas: tilanteita nähtiin reilusti kummassakin päädyssä. HIFK-pelaajilla jalka vaikutti olevan hieman kevyempi ja vierasjoukkue vei paljon 1v1-tilanteita nimiinsä. ACE kuitenkin puolusti tamperelaisille aikaisemmilta kausilta tuttuun tapaan hyvin joukkueena ja onnistui lähes aina hyvillä varmistuksilla paikkaamaan tappiot kaksinkamppailuista. Myös ACE:n maalivahti Tiia Ropanen oli vahvassa vireessä.

Ensimmäisen puoliajan ainoa maali nähtiin, kun Anne Riekki pelasi kulmapotkusta korkean pallon Jonna Kykkäselle, joka pyrki ohjaamaan pallon suoraan lennosta Annette Korinille. Pallo tuli Korinille jalkaan hieman yllättäen, mutta pivot-pelaajan refleksit olivat kunnossa ja hän ohjasi pallon maaliin ohi hyviä torjuntoja ottaneen Tytti Mikkolan

Sama ACE-kaksikko oli vauhdissa myös toisella puoliajalla ajassa 23:18. Kykkänen karkasi HIFK:n pelaajilta nopeaan vastahyökkäykseen ja malttoi vielä maalin edessä syöttää Korinille, joka viimeisteli varmasti. HIFK haki kavennusta ahnaasti, ja vain pari minuuttia ACE:n toisen maalin jälkeen Dali Meller kavensikin tilanteeksi 2-1 upealla takajalan ohjauksella. Ottelun loppupuolella Meller oli tuoda joukkueensa vielä tasoihin, mutta puolittainen saksipotku kilpistyi ACE:n maalin ristikkoon.

– Kotijoukkue ACE halusi tänään voittaa meitä enemmän. Meidän pelimme perusteet oli melko hyvin kunnossa ja hallittiin peliä pallollisesti, mutta hyökkäyksestä puuttui määrätietoisuus. Käännetään katseet kohti tulevaa KaDy-peliä ja lähdetään Jyväskylään paljon nälkäisempänä, kuvaili ottelun kulkua HIFK:n valmentaja Ilkka Somero.

KP-V taisteli avausvoittoon kotonaan

Kaustisilla päästiin tänään juhlimaan kotijoukkueen avausvoittoa Naisten Futsal-Liigassa. KP-V sai ottelulle mitä parhaimman aloituksen, kun vain puolentoista minuutin pelin jälkeen Taru Paavola vei joukkueensa johtoon. Paavola laittoi kakkospallon maalin, kun FC OPA:n maalivahti oli ensin sylkenyt eteensä Essi Rahkosen terävän laukauksen. Viiden minuutin kohdalla johto kasvoi jo kahden maalin mittaiseksi, kun Vera Mattila siirsi vaparista pallon nätisti Emilia Nurkkalalle, jonka maata nuoleva laukaus upposi OPA:n maaliin. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kauaa, kun seitsemännellä peliminuutilla OPA kampesi itsensä takaisin peliin kiinni. Lotta Iivonen otti mainion katkon keskialueella ja vapautti joukkueensa 3v1-hyökkäykseen. Iivonen pääsi ensin itse kokeilemaan maalintekoa, mutta lopulta kakkospallon maaliin puttasi Elli Jaatinen

Toisella puoliajalla FC OPA tuli tasoihin, kun pallo kimpoili KP-V:n maaliin kotijoukkueen omista pelaajista. Maalin hyvän esityön teki jälleen Iivonen. Ottelun ratkaisu nähtiin minuuttia tämän jälkeen KP-V:n Vera Mattilan toimesta. Mattila nosti suoraan vaparista pallon yli OPA:n pelaajien, mukaan lukien maalivahdin. Pallo osui mennessään tolppaan, mutta kääntyi maalin sisään. Tämä taidokas maali toi KP-V:lle ensimmäisen täyden pistepotin naisten Futsal-Liigassa.

– Ollaan koko ajan parannettu peliä ja taisteltu hyvin, vihdoin se riitti tuomaan avauspisteet. Tästä on hyvä jatkaa tuleviin peleihin, mikäli niitä vain päästään pelaamaan, kiteytti KP-V:n kapteeni Taru Paavola.

MuSalle voitto FTK-Torniosta

MuSa voitti odotetusti FTK-Tornion Porissa. Vierailijat eivät kuitenkaan olleet valmiita antamaan mitään ilmaiseksi. Ensimmäinen puoliaika tahkottiin maalittomasti lukemissa 0-0. Toisella puoliajalla maaleja nähtiinkin sitten ensimmäisenkin edestä. Ensimmäisenä maalihanat avasi Netta Hannula, joka viimeisteli Anni-Elina Luotosen syötöstä. Vain vajaat pari minuuttia myöhemmin Luotonen pääsi itse maalin makuun Jasmin Ylikrakan syötöstä.

FTK ei kuitenkaan ollut valmis taipumaan taistelutta. Ajassa 30:15 FTK kavensi tilanteeksi 2-1. Maalin viimeisteli Tuuli Alamikkotervo Emma Heikkilän syötöstä. FTK:n taistelu ei kuitenkaan riittänyt pisteille, sillä vielä ajassa 34:44 Milla Ljungman viimeisteli lukemiksi 3-1 Elina Setälän syötöstä. Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin hyvä torjuntoja napsinut Martta Perälä ja vierailijoilta palkittiin Senja Keisu.

Ilvekselle rutiinivoitto Ylöjärven Ilveksestä

Ilves vei pisteet Ylöjärven Ilveksen vieraana lukemin 0-2. Maalihanat aukesivat ajassa 11:41. Tiina Pöyry otti katkon keskialueella ja pelasi Tiia Juntikan vetopaikkaan. YIlveksen maalilla Helena Unkuri onnistui torjumaan laukauksen, mutta Pöyry ehti ensimmäisenä kakkospalloon ja laittoi pelivälineen varmasti maaliin.

Vielä ennen puoliajalle siirtymistä Pöyry osui uudelleen. Pöyry pääsi jälleen laittamaan pallon sisään kakkospallosta. Tällä kertaa kakkospallo oli seurausta hänen omasta laukauksestaan, joka kilpistyi YIlveksen puolustajiin. Tähtipelaajaksikin valitun Tiina Pöyryn maalit jäivät ottelun ainokaisiksi. YIlveksen parhaana palkittiin pohjapelaaja Miia Pajunen