Naisten Futsal-Liigan otteluraportti: Paikallispelin voitto KaDylle

Kauden ensimmäinen Jyväskylän derby päättyi Kampuksen Dynamon 7-3-voittoon. Ottelun hahmo oli ensimmäisessä Naisten Futsal-Liigan ottelussaan neljä maalia tehnyt Iita Pienimäki.

KaDy – Liikunnan Riemu 7-3 (7-1)
Ke 10.10. klo 19.00 - Jyväskylä, monitoimitalo

Maalit: 1-0 Anniina Ponkkonen (1'), 2-0 Iita Pienimäki (6'), 3-0 Iita Pienimäki 6m (12'), 4-0 Kirsi Airikainen (15'), 5-0 Iita Pienimäki 10m (18'), 6-0 Iita Pienimäki 10m (19'), 7-0 Anniina Ponkkonen (20'), 7-1 Heidi Malkki (20'), 7-2 Ella Haunia (23'), 7-3 Heidi Malkki (34')

Kauden ensimmäisen paikallispelin avausmaali nähtiin, kun ottelua oli pelattu vain 17 sekuntia. Viime kaudella Liikunnan Riemussa pelannut Anniina Ponkkonen iski KaDyn johtoon lähietäisyydeltä kapteeni Kirsi Airikaisen syötöstä. Jatkoa seurasi viiden minuutin kuluttua, kun ensimmäistä liigaotteluaan pelannut Iita Pienimäki jatkoi pallon verkkoon maalin edestä Nea Kolehmaisen hienon esityön jälkeen. KaDyn 3-0-maali syntyi 12. minuutilla rangaistuspotkusta, jonka laukoi sisään Pienimäki. Kolmen minuutin kuluttua kotijoukkueen johto kasvoi jo neljään maaliin, kun avausmaalin syöttänyt Kirsi Airikainen laukoi pallon etukulmaan.

Viides osuma syntyi Liikunnan Riemun kuudennen rikkeen jälkeen 10 metrin rangaistuspotkupisteeltä. Pallon laukoi tälläkin kertaa varmasti sisään Iita Pienimäki, joka viimeisteli samalla hattutemppunsa ajassa 17.40. Riemu otti samalla aikalisän, mutta sekään ei pysäyttänyt KaDyn maalitehtailua. Riemun seuraavan rikkeen myötä pallo vietiin jälleen rangaistuspotkupisteelle, eikä Pienimäki jättänyt tätäkään mahdollisuutta hyödyntämättä. Heti perään Anniina Ponkkonen riisti pallon Riemun alimmalta pelaajalta ja kuljetti pallon tyhjään maaliin turkoosipaitojen lähdettyä hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. Taukolukemiksi saatiin lopulta 7-1, kun Heidi Malkki nousi terävästi tekopaikkaan KaDy-pelaajien keskeltä ja viimeisteli tyylikkäästi Liikunnan Riemun kauden avausmaalin.

Toisen jakson alussa KaDy koki takaiskun, kun kapteeni Kirsi Airikainen loukkasi itseään pallontavoittelutilanteessa ja joutui jättämään ottelun kesken. 23. minuutilla Riemu kavensi lukemiksi 7-2. Vierasjoukkue blokkasi ensin KaDyn sivurajapotkun jälkeisen vedon, ja nopean vastahyökkäyksen päätteeksi näyttävän osuman viimeisteli Ella Haunia. Jälkimmäisellä kaksikymmenminuuttisella Riemu sai pelinsä kulkemaan paremmin, mutta lukemat pysyivät pitkään ennallaan. Lopulta turkoosipaidat iskivät kolmannen maalinsa 34. minuutilla, kun Riemun avausmaalinkin tehnyt Heidi Malkki karkasi vartijaltaan ja onnistui toistamiseen maalinteossa muuttaen lukemiksi 7-3. Lähemmäksi Riemu ei kuitenkaan enää päässyt, ja päätössummerin soidessa KaDy pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä derbyvoittoa Naisten Futsal-Liigassa.

Ottelun parhaat pelaajat:
KaDy: Iita Pienimäki
Liikunnan Riemu: Kati Nummelin

Linkit:
Kokoonpanot ja tilastot

***

Naisten Futsal-Liiga jatkuu tulevana viikonloppuna viidellä ottelulla, joista lauantaina pelataan neljä.