Naisten Futsal-Liigan kierrosraportti: Ilves vei kärkiottelun, GFT:n nousu jatkuu

Viiden ottelun voittoputkessa oleva GFT otti viikonlopun kahdesta pelistään täydet kuusi pistettä. Kierroksen ottelussa Ilves kaatoi kotihallissaan MuSaFutsalin maalein 2-0. Kierroksen muut voittajat olivat ACE, FC Sport-j ja FTK.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 10.-11.11.

La 10.11. klo 13.00 – Kauppi Sports Center, Tampere

Maalit: 1-0 Tiina Pöyry (34’), 2-0 Emilia Jokisalo (37’)

Kierroksen kärkiottelu pelattiin Tampereella, jossa kohtasivat kauden viisi ensimmäistä otteluaan voittaneet Ilves ja MuSaFutsal. Maalittoman avausjakson jälkeen maalihanat avasi 34. minuutilla Ilveksen Tiina Pöyry. Emilia Jokisalolla oli ensin avopaikka läpiajosta, mutta MuSaFutsalin maalivahti Siiri Lilja tuli vastaan ja onnistui torjumaan laukauksen. Jatkotilanteessa pallo tuli Pöyrylle, joka tavoitteli syötöllään maalin edessä ollutta Jokisaloa. Tämä ei ohjauksessaan onnistunut, mutta pallo jatkoi matkaansa suuntaa muuttamatta aina takakulmaan asti.

Porilaiset lähtivät hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta reilun kolmen minuutin päästä lukemat muuttuivat 2-0:aan. Tällä kaudella jokaisessa liigaottelussa maalinteossa onnistunut Emilia Jokisalo luki peliä hyvin, katkaisi syötön ja laukoi pallon puolesta kentästä tyhjään maaliin. Ilveksen parhaana palkittu Lilli Sandström piti maalinsa puhtaana loppuun saakka, ja Ilves nappasi marraskuun maajoukkueleirille valittujen Pöyryn ja Jokisalon maalien myötä täydet pisteet. MuSaFutsalin parhaana palkittiin maalivahti Siiri Lilja.

La 10.11. klo 13.30 – Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Maalit: 1-0 Siiri Perälä (8'), 2-0 Maiju Hirvonen (9'), 3-0 Siiri Perälä (14')

Espoossa GFT sai vieraakseen FTK:n. Ottelun avausmaali syntyi kahdeksannella minuutilla, kun GFT:n Siiri Perälä osui Daniela Tjederin syötöstä. Seuraavalla minuutilla kotijoukkueen johto tuplaantui Maiju Hirvosen viimeistellessä läpiajosta lukemiksi 2-0. Kolmatta kertaa maaliverkot heiluivat 14. minuutilla, ja tälläkin kertaa asialla oli GFT. Kulmapotku pelattiin Kiia Laineelle, jonka vedon FTK-maalivahti Senja Keisu torjui, mutta Siiri Perälä pisti paluupallon sisään ja muutti lukemiksi 3-0. Samoissa lukemissa mentiin myös väliajalle.

Toisella jaksolla FTK:n korkeampi prässi tuotti tilanteita, mutta GFT:n Heidi Tahvanainen teki hyviä torjuntoja. Sekä Tahvanainen että Keisu pitivät maalinsa puhtaana toisella jaksolla, joten lopputulokseksi jäi GFT:n 3-0-kotivoitto. Kyseessä oli Tahvanaisen ensimmäinen nollapeli Naisten Futsal-Liigassa. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Siiri Perälä ja vierasjoukkueen parhaana Heta Huhtaniska.

Linkit:
GFT:n otteluraportti
Maalikooste

(Kuva: ACE)

ACE - Liikunnan Riemu 5-0 (2-0)
La 10.11. klo 14.00 – Tamppiareena, Tampere

Maalit: 1-0 Oona Jaatinen (2'), 2-0 Jonna Aro (10'), 3-0 Oona Jaatinen (24'), 4-0 Maria Tetri (28'), 5-0 Sini Lauermaa (31')

ACE:n ja Liikunnan Riemun välisen ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo toisella minuutilla. Vahvaa alkukautta pelaava Oona Jaatinen riisti pallon Riemun alimmalta pelaajalta ja sijoitti lukemiksi 1-0. Seuraava maali syntyi jakson puolivälissä ACE:n Jonna Aron toimesta. Toisessa päädyssä ACE:n maalivahti Tiia Ropanen torjui Riemun yritykset, ja tauolle mentiin kotijoukkueen 2-0-johdossa.

Toisen puoliajan neljännellä minuutilla Oona Jaatinen iski toistamiseen Maria Tetrin pohjustuksesta. Nelisen minuuttia myöhemmin Tetri pelasi Sanna Koskisen kanssa yhteen ja muutti tämän syötöstä lukemiksi jo 4-0. Ottelun loppulukemat 5-0 teki 31. minuutilla Sini Lauermaa. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin ACE:n Maria Tetri ja Liikunnan Riemun Heidi Malkki. ACE nousi voittonsa myötä sarjataulukossa toiselle sijalle kahden pisteen päähän Ilveksestä.

Linkit:
ACE:n otteluraportti

(Kuva: FC Sport-j / HB-Photography.fi)

FC Sport-j – KaDy 9-4 (5-3)
La 10.11. klo 16.00 – Vamian Hansakampus, Vaasa

Maalit: 0-1 Anniina Ponkkonen (1'), 0-2 Aada Vähäkangas (4') 1-2 Tiialeena Hakala (4'), 2-2 Sandra Lind (13'), 3-2 Tiialeena Hakala (13'), 3-3 Annu Tamminen (17'), 4-3 Pipsa Lahtinen (18'), 5-3 Sandra Lind (19'), 6-3 (Pipsa Lahtinen (22'), 6-4 Aada Vähäkangas (24'), 7-4 Tiialeena Hakala (34'), 8-4 Tiialeena Hakala (36'), 9-4 Maarit vitikka (36')

Vaasassa vierasjoukkue KaDy meni nopeasti kahden maalin johtoon. Anniina Ponkkonen iski ensimmäisen maalin ottelun avausminuutilla, ja neljännellä minuutilla Aada Vähäkangas muutti lukemiksi jo 0-2. Kotijoukkue FC Sport-j kuitenkin kavensi vain 13 sekunnin kuluttua Tiialeena Hakalan maalilla. 13. minuutilla vaasalaiset iskivät 21 sekunnin välein ja siirtyivät 3-2-johtoon. Tasoitusmaalista vastasi Sandra Lind ja johto-osumasta toistamiseen osunut Hakala. Neljän minuutin päästä KaDyn Annu Tamminen iski pelin jälleen tasoihin, mutta vaasalaiset osuivat viimeisillä minuuteilla vielä kahdesti. Kotijoukkueen neljännen maalin teki Pipsa Lahtinen, ja taukolukemat 5-3 iski Lind.

Toisella jaksolla maalinteon aloittivat vaasalaiset, kun Pipsa Lahtinen teki minuutilla joukkueensa kuudennen osuman. Aada Vähäkangas kavensi 24. minuutilla illan toisella maalillaan 6-4:een, mutta tämä jäi jyväskyläläisten viimeiseksi osumaksi. FC Sport-j puolestaan takoi vielä kolme maalia, joista ensimmäinen täydensi Tiialeena Hakalan hattutempun 34. minuutilla. Kahden minuutin päästä Hakala teki ottelun neljännen maalinsa, ja 21 sekuntia myöhemmin Maarit Vitikka viimeisteli loppulukemat 9-4 tyhjään maaliin. KaDyn Aada Vähäkangas teki ottelussa uransa kaksi ensimmäistä liigamaalia.

Linkit:

Team Vanpa – FTK 2-8 (1-5)
Su 11.11. klo 16.00 – Tikkurilan Urheilutalo

Maalit: 0-1 Heta Huhtaniska (7'), 0-2 Tiia Juntikka (10') 1-2 Taika Hiltunen (14'), 1-3 Sanna Rautio (14'), 1-4 Sanna Rautio (15'), 1-5 Tiia Juntikka (20'), 2-5 Jasmine Stubbe (21'), 2-6 Sanna Rautio (23'), 2-7 Tiia Juntikka (29'), 2-8 Anna Keränen (34')

Team Vanpa emännöi sunnuntaina viikonlopun toisen ottelunsa pelannutta FTK:ta, joka sai pelikiellosta vapautuneen Tiia Juntikan jälleen mukaan kokoonpanoonsa. Vierasjoukkue meni ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kahden maalin johtoon Heta Huhtaniskan ja Juntikan osumilla. Seuraavien kolmen maalin välissä ehti kulua vain 63 sekuntia. Team Vanpan Taika Hiltunen kavensi 14. minuutilla 1-2:een, mutta FTK:n Sanna Rautio kuittasi vain 16 sekuntia myöhemmin ja iski perään vielä toisenkin osuman. Avausjakson viimeisellä minuutilla Tiia Juntikka teki ottelun toisen maalinsa, ja tauolle mentiin kemi-torniolaisten 1-5-johdossa.

Marraskuun lopun maajoukkueleirin varasijalle nimetty Jasmine Stubbe kavensi toisen jakson alussa vain 18 sekunnin pelin jälkeen, mutta kahden minuutin kuluttua tästä Sanna Rautio viimeisteli hattutemppunsa. 29. minuutilla Tiia Juntikka teki myös ottelun kolmannen maalinsa, ja loppulukemat 2-8 iski Anna Keränen. Kahden ottelun pelikieltonsa kärsinyt Juntikka tehoili paluuottelussaan pisteet 3+2=5. Naisten Futsal-Liigan pistepörssin kärjessä olevan Juntikan kokonaistehot viidessä pelaamassaan ottelussa ovat hurjat 14+7=21.

Linkit:

(Kuva: Ylöjärven Ilves)

Ylöjärven Ilves – GFT 5-6 (2-2)
Su 11.11. klo 18.00 – Ylöjärven urheilutalo

Maalit: 1-0 Esra Erden (5'), 1-1 Elina Vilkki (6'), 1-2 Kiia Laine (14'), 2-2 Oma maali (20'), 2-3 Kiia Laine (23'), 3-3 Ida Lohtander (29'), 4-3 Esra Erden (29'), 4-4 Maiju Hirvonen (34'), 5-4 Emmi Rauhala (36'), 5-5 Kiia Laine (38'), 6-5 Maiju Hirvonen (40')

Sunnuntain toisessa ottelussa kohtasivat Ylöjärven Ilves ja lauantaina FTK:n kaatanut GFT. Esra Erden vei kotijoukkueen johtoon viidennellä minuutilla iskemällä Sini Sutisen vedosta tulleen irtopallon sisään maalin kulmalta. Espoolaiset nousivat nopeasti tasoihin, kun Daniela Tjeder teki näppärän esityön ja Elina Vilkki jatkoi Tjederin syötön sisään maalin edestä. 14. minuutilla Karoliina Kröger lähetti upean pystysyötön ja Kiia Laine viimeisteli varmasti siirtäen GFT:n johtoon. Tauolle mentiin kuitenkin lukemissa 2-2, kun maalin kulmalle lähetetty syöttö kimposi sisään. Maali merkittiin GFT:n omaksi maaliksi.

Toisella jaksolla GFT iski ensimmäisen maalin Kiia Laineen ja Daniela Tjederin yhteispelin tuloksena. Tjeder tarjosi avaavan seinäsyötön, ja pystyyn juossut Laine laukoi pallon takakulmaan. 29. minuutilla Elisa Ilottu pelasi tilanteen loppuun asti ja syötti maalin eteen tekopaikan Ida Lohtanderille, joka ei viimeistelyssään erehtynyt. Jakson puolivälissä YIlves siirtyi 4-3-johtoon, kun Esra Erden laukoi näyttävän vedon etuyläkulmaan. Neljän minuutin päästä GFT iski jälleen tasoituksen, kun Tjeder taisteli itsensä vetopaikkaan ja Maiju Hirvosella oli helppo työ laittaa maalin kulmalle kimmonnut pallo sisään.

YIlves meni kolmatta kertaa johtoon reilut neljä minuuttia ennen jakson loppua. Emmi Rauhala pääsi etenemään vastahyökkäyksessä keskelle tekopaikkaan, ja tarkka laukaus löysikin tiensä vasempaan alakulmaan muuttaen lukemiksi 5-4. Hallitseva Suomen mestari ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua peli oli jälleen tasan. Daniela Tjederille pelattiin nopealla hyökkäyksellä vetopaikka, mutta tämä käänsikin vielä syötön maalin eteen juosseelle Kiia Laineelle, joka jatkoi pallon tyhjiin viimeistellen samalla hattutemppunsa. Ottelun voittomaali nähtiin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 27 sekuntia. Siiri Perälä antoi sivurajapotkun, ja Maiju Hirvosen laukoma pallo löysi kimmokkeen kautta tiensä maaliverkkoihin asti. GFT haki Ylöjärveltä 5-6-vierasvoiton ja jatkoi voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi. Neljä syöttöpistettä merkkauttanut Daniela Tjeder on sarjan pistepörssissä toisena tehoilla 8+13=21 tasapisteissä FTK:n Tiia Juntikan kanssa.

Linkit:
YIlveksen otteluraportti
Maalikooste

***

Naisten Futsal-Liigassa pelataan ensi viikolla neljä ottelua. Perjantaina iskevät yhteen tamperelaiset ACE ja Ilves, lauantaina pelataan ottelut Liikunnan Riemu - FC Sport-j sekä Ylöjärven Ilves - Team Vanpa, ja sunnuntaina kohtaavat KaDy ja MuSaFutsal.