Naisten Futsal-Liigan kierrosraportti: Ilves, MuSaFutsal ja ACE jatkavat voittojen tiellä

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin tänä viikonloppuna viisi ottelua. Voittoihin ylsivät kauden avausvoittonsa ottanut GFT, MuSaFutsal, FTK, ACE ja ilman pistemenetyksiä sarjakärjessä jatkava Ilves.

Naisten Futsal-Liigan tulokset 13.-14.10.2018:

GFT – Team Vanpa 3-2 (2-1)
La 13.10. klo 16.00 – Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Maalit: 0-1 Olivia Simula (2'), 1-1 Pirta Hiukka (18'), 2-1 Daniela Tjeder (19'), 3-1 Daniela Tjeder (25'), 3-2 Jasmine Stubbe (26')

MuSaFutsal – Liikunnan Riemu 6-3 (3-2)
La 13.10. klo 16.00 – Porin Urheilutalo

Maalit: 0-1 Kati Nummelin (3'), 1-1 Netta Hannula (6'), 2-1 Alina Virtala (15') 2-2 Ilona Mikkelä (16'), 3-2 Netta Hannula (20'), 4-2 Netta Hannula (21'), 5-2 Mira Laurila (23'), 6-2 Mira Laurila (30'), 6-3 Heidi Malkki (39')

FTK – Ylöjärven Ilves 5-0 (3-0)
La 13.10. klo 16.00 - Putaan LH (V-halli), Tornio

Maalit: 1-0 Sanna Rautio (7'), 2-0 Sanna Rautio (12'), 3-0 Tiia Juntikka (20'), 4-0 Tiia Juntikka (31'), 5-0 Tiia Juntikka (36')

KaDy – ACE 1-4 (0-0)
La 13.10. klo 17.00 – Huhtasuo yk, Jyväskylä

Maalit: 1-0 Nea Kolehmainen (26'), 1-1 Maria Tetri (26'), 1-2 Oona Jaatinen (29'), 1-3 Oona Jaatinen (31'), 1-4 Anne Riekki (33')

FC Sport-j – Ilves 0-1 (0-1)
Su 14.10. klo 14.00 – Vaasan Ammattiopisto

Maalit: 0-1 Emilia Jokisalo (17’)

(Kuva: Golden Futsal Team)

Espoossa kohtasivat kauden avausvoittoaan metsästäneet GFT ja Team Vanpa. Vantaalaiset menivät 2. minuutilla johtoon Olivia Simulan maalilla, mutta GFT iski jakson lopussa kahdesti, ja tauolle mentiin lukemissa 2-1. Espoolaisten osumista vastasivat Pirta Hiukka ja Daniela Tjeder, jotka merkkauttivat myös syöttöpisteet toistensa maaleihin.

Toisen jakson viidennellä minuutilla Tjeder teki ottelun toisen maalinsa vieden GFT:n kahden maalin johtoon, mutta Vanpan Jasmine Stubbe toi vantaalaiset takaisin maalin päähän heti seuraavalla minuutilla. GFT:n johto kuitenkin piti loppuun asti, ja kotijoukkue pääsi juhlimaan kauden ensimmäisiä pisteitään. GFT:stä palkittiin Daniela Tjeder ja Team Vanpasta maalivahti Maija Huuppanen.

- Vähän turhan tiukaksi meni lopussa, mutta kolme pistettä ja tästä on hyvä jatkaa. Meidän maalintekoyritykset eivät menneet ihan loppuun asti, mutta kyllä me kaikin puolin hallitsimme peliä, kommentoi Tjeder.

- Hienoa saada kauden avauspisteet ja avausvoitto. Oli aika vaikeata tänään siihen nähden, miten paljon oli paikkoja ja hallitsimme peliä. Tiukat numerot jäivät taululle. Kehityskäyrä ja -suunta on oikea - pyrimme tekemään asioita paremmin ja paremmin koko ajan, näkee GFT:n päävalmentaja Petri Kettunen.

(Kuva: MuSaFutsal)

Keskiviikkona Jyväskylän derbyssä tappion kokenut mutta ottelun kolme viimeistä maalia tehnyt Liikunnan Riemu aloitti vierasottelun MuSaFutsalia vastaan hyvin, kun Kati Nummelin vei joukkueen johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Porilaisten alkukauden tehokkain pelaaja Netta Hannula kuitenkin tasoitti ottelun kuudennella minuutilla, ja seuraavastakin maalista vastasi kotijoukkue. Alina Virtala siirsi MuSaFutsalin hetkellisesti johtoon, mutta Riemu nousi myös nopeasti tasoihin heti seuraavalla minuutilla, kun keskiviikkona KaDyä vastaan tehot 2+1=3 tehnyt Ilona Mikkelä tasoitti ottelun 2-2:een. Tauolle mentiin kuitenkin porilaisten johdossa, kun Netta Hannula iski 3-2-maalin 28 sekuntia ennen summeria.

Toisen jakson alussa Hannula täydensi hattutemppunsa ja Mira Laurila muutti perään numerot jo 5-2:een. 30. minuutilla Laurila teki toisen maalinsa, eikä Riemu enää kyennyt nousemaan mukaan taisteluun sarjapisteistä, vaikka Heidi Malkki vielä kavensikin 39. minuutilla viimeistellen loppulukemiksi 6-3. MuSaFutsalin parhaana pelaajana palkittiin kaksi syöttöpistettä kerännyt Jasmin Ylikraka ja Liikunnan Riemun parhaana Ella Haunia.

Linkit:

MuSaFutsal: Jasmin Ylikraka
Liikunnan Riemu: Ella Haunio

(Kuva: FTK)

Torniossa kierroksen ottelussa kotijoukkue FTK sai vieraakseen hyvin kauden aloittaneen Ylöjärven Ilveksen. FTK on ollut ylöjärveläisille vuosien varrella hankala vastustaja, eikä tähän tullut muutosta nytkään. Kotijoukkue karkasi jo avausjaksolla 3-0-johtoon Sanna Raution osuttua kahdesti ja Tiia Juntikan kerran.

Juntikka iski toisella jaksolla vielä kaksi maalia, ja lopulta FTK sai pidettyä YIlveksen kokonaan nollilla. Loppulukemat 5-0 ja kolme pistettä nostivat FTK:n sarjataulukossa neljännelle sijalle. Jälleen hattutempun iskenyt ja Naisten Futsal-Liigan pistepörssiä johtava Tiia Juntikka on tehnyt kolmessa ottelussa hurjat tehopisteet 10+4=14. Lauantaina kolme syöttöpistettä kerännyt Maria Ollila on liigan pistepörssissä toisena tehoilla 3+6=9.

Linkit:

(Kuva: ACE)

Jyväskylässä keskiviikon paikallispelistä voiton ottanut KaDy isännöi kaksi ensimmäistä otteluaan voittanutta ACE:a. Maalittoman avausjakson jälkeen maalihanat aukaisi 26. minuutilla kotijoukkueen Nea Kolehmainen. KaDy ei kuitenkaan kauan ehtinyt johtoasemasta nauttia, sillä ACE nousi nopeasti tasoihin ja sitten johtoon. Tasoituksesta vastasi Maria Tetri ja 1-2-johto-osumasta Oona Jaatinen. Parin minuutin kuluttua maalivahti Leena Lepikonmäki avasi Jaatiselle, joka laukoi toisen maalinsa ja siirsi vieraat jo kahden maalin etumatkalle. Loppulukemat 1-4 viimeisteli Anne Riekki. Kolmessa ottelussa kuusi maalia tehnyt Jaatinen on liigan maalipörssissä toisena ja pistepörssissä kolmantena. ACE on voittanut Ilveksen ja MuSaFutsalin tavoin kaikki kolmea otteluaan, mutta Ilves on sarjakärjessä pisteen edellä ja MuSaFutsal toisena tehtyjen maalien perusteella.

Linkit:
ACE:n otteluraportti

(Kuva: Leo Hynninen, Ilves)

Sunnuntain ainoassa ottelussa kohtasivat viime kauden pronssimitalisti FC Sport-j ja hopeamitalisti Ilves. Kummatkin joukkueet keräsivät viisi virhettä jo ensimmäisen 13 minuutin aikana, ja kun kotijoukkueen rikkeet jatkuivat, pääsi Ilves yrittämään seuraavien minuuttien aikana kahdesti 10 metrin rangaistuspotkupisteeltä. Emilia Jokisalon ja Jenni Häklin laukaukset eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta lopulta ottelun avausmaali syntyi 17. minuutilla Jokisalon toimesta.

Jännitys säilyi tasaisessa kamppailussa loppuun asti, sillä Jokisalon maali jäi ottelun ainoaksi Emiliia Syväsen pitäessä maalinsa puhtaana. Ilves otti kolmannen kolmen pisteen voittonsa, ja tamperelaiset jatkavat puhtaalla pelillä sarjakärjessä. Kaikissa otteluissa maalinteossa onnistunut Emilia Jokisalo on liigan maalipörssissä jaetulla viidennellä sijalla.

Linkit:
Ilveksen otteluraportti

***
Naisten Futsal-Liiga jatkuu sunnuntaina 21. lokakuuta, jolloin viikon ainoassa ottelussa kohtaavat Team Vanpa ja FC Sport-j.