Naisten Futsal-Liigan kierrosraportti: Ilves, ACE, MuSaFutsal ja Ylöjärven Ilves voittoihin

Naisten Futsal-Liigan toisella peliviikolla oli vuorossa neljän ottelun kierros. Voittoihin ylsivät Ilves, ACE, MuSaFutsal ja Ylöjärven Ilves, jotka voittivat myös sarjan avauskierroksen ottelunsa.

Naisten Futsal-Liigan tulokset 6.10.2018:

Ilves FS – Team Vanpa 3-2 (1-0)
La 6.10. klo 13.00 - Kauppi Sports Center 1, Tampere

Maalit: 1-0 Emilia Jokisalo (4'), 2-0 Emilia Jokisalo (22'), 3-0 Tiina Pöyry (24'), 3-1 Oma maali (35'), 3-2 Anna-Kaisa Hannuksela (38')

ACE – FC Sport-j 4-3 (VM. 1-0), JA. 3-3, 3-3 (1-3)
La 6.10. klo 14.00 - Tamppiareena, Tampere

Maalit: 0-1 Vilma Rosenström (4’), 0-2 Vilma Rosenström (6’), 0-3 Anni Rintanen (11’), 1-3 Oona Jaatinen (18’), 2-3 Jonna Aro (35’), 3-3 Leena Lepikonmäki (37’), 4-3 VM

MuSaFutsal – GFT 2-0 (1-0)
La 6.10. klo 16.00 - Porin Urheilutalo

Maalit: 1-0 Sanni Välilä (6'), 2-0 Netta Hannula (36')

Ylöjärven Ilves – KaDy 5-4 (VM. 2-0), JA. 4-4, 4-4 (1-2)
La 6.10. klo 17.00 – Ylöjärven Urheilutalo

Maalit: 0-1 Saana Vestola (5'), 1-1 Sini Sutinen (9'), 1-2 Maiju Syrjälä (12'), 1-3 Oma maali (22'), 2-3 Rosa Maria Sirén (29'), 3-3 Rosa-Maria Sirén (29'), 4-3 Ida Lohtander (30'), 4-4 Maiju Syrjälä (32'), 5-4 VM

(Kuva: Leo Hynninen, Ilves FS)

Ilveksen ja Team Vanpan kohtaamisen alussa nähtiin ikävä loukkaantuminen, jonka vuoksi Ilveksen Jonna Kykkänen joutui jättämään pelin kesken. Ilves otti kuitenkin johdon jo neljännellä minuutilla, kun Emilia Jokisalo pisti oman laukauksensa paluupallon maaliin. Osuma jäi ensimmäisen jakson ainokaiseksi, mutta sarjan avauskierroksellakin maalin tehnyt Jokisalo iski toistamiseen heti toisen jakson alussa. Jatkoa seurasi nopeasti, kun 24. minuutilla Tiina Pöyry laukoi pienehköstä kulmasta yläriman alle vieden Ilveksen jo 3-0-johtoon.

Ottelu eteni Ilveksen kontrollissa, kunnes 35. minuutilla Team Vanpa kavensi kulmapotkusta. Maalille pelattu pallo kimposi Ilveksen pelaajan kautta sisään, ja kavennus antoi vantaalaisille mahdollisuuden nousta peliin mukaan. Kolmen minuutin päästä Team Vanpalle vihellettiin rangaistuspotku, kun Ilveksen Jokisalo teki rikkeen oman maalin läheisyydessä. Anna-Kaisa Hannuksela ampui pallon varmasti vasemmalta puolelta sisään tuoden vantaalaiset jo maalin päähän. Vanpa loi vielä viimeisellä minuutilla kulmapotkusta tekopaikan, mutta keskeltä lähtenyt matala laukaus meni pallonmitan ohi vasemmalta. Vielä viimeisillä sekunneillakin vantaalaiset ampuivat kahdesti kohti maalia, mutta Ilves kesti ja otti kauden toisen voittonsa lukemin 3-2. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Ilveksen Nina Rantala ja Team Vanpan Natalia Kusmin.

Linkit:
Kokoonpanot ja tilastot
Ottelulähetys

(Kuva: ACE)

ACE:n ja FC Sport-j:n välinen ottelu käynnistyi vierasjoukkueen komennossa. Avauskierroksella kaksi maalia tehnyt Vilma Rosenström osui nytkin kahdesti jo seitsemän ensimmäisen minuutin aikana. Anni Rintanen lisäsi FC Sport-j:n johtoa jo 0-3:een ennen kuin Oona Jaatinen kavensi avausjakson lopussa lukemiksi 1-3.

Kahden maalin ero pysyi aina toisen jakson viimeiselle viisiminuuttiselle asti, kunnes Jonna Aro toi osumallaan ACE:n maalin päähän. Kavennuksen jälkeen kotijoukkue vaihtoi maalinsuulle Tiia Ropasen tilalle Leena Lepikonmäen, joka nostetiin puolen kentän yläpuolelle mukaan pyörittämään ylivoimaa. Parin minuutin päästä ottelu olikin tasan, kun Lepikonmäki muutti lukemiksi 3-3. Ottelu venyi lopulta voittomaalikilpailuun asti, joka kääntyi kotijoukkueen eduksi. Voittomaalikilpailussa ainoan maalin laukoi Maria Tetri. ACE otti avauskierroksen kolmen pisteen voiton jatkoksi kaksi pistettä, ja FC Sport-j:n pistetili kasvoi pisteellä. Parhaina pelaajina palkittiin ACE:n Tetri ja FC Sport-j:n Sandra Lind.

Linkit:
ACE:n otteluraportti

(Kuva: MuSaFutsal)

Porissa kotijoukkue MuSaFutsal sai vastaansa espoolaisen GFT:n. MuSaFutsalin tavoitteena on ottaa tällä kaudella askeleita kohti mitalipelejä, ja tänään joukkue antoi osaamisestaan hyvän työnäytteen. Porilaisjoukkueen Sanni Välilä avasi ottelun maalihanat seitsemännellä minuutilla kulmapotkukuvion päätteeksi. Avausjaksolla pelin hallinta oli aluksi kotijoukkueella, mutta GFT:n aikalisän jälkeen espoolaiset saivat pelinsä kulkemaan paremmin jakson jälkimmäisellä puolikkaalla. Tauolle mentiin kuitenkin porilaisten 1-0-johdossa.

Seuraavaa maalia saatiin odotella pitkään, mutta lopulta MuSaFutsalin Netta Hannula laukoi nelisen minuuttia ennen loppua joukkueensa 2-0-johtoon, jotka jäivät myös ottelun loppunumeroiksi. MuSaFutsal otti kauden toisen voittonsa nappaamalla nyt hallitsevan Suomen mestarin päänahan. Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin 20 kertaa torjunut MuSaFutsalin kapteeni ja maalivahti Siiri Lilja sekä GFT:n Pirta Hiukka.

- Kaksi peräkkäistä voittoa kauden alkuun kovista joukkueista antaa uskoa tulevaan. Tästä on hyvä jatkaa pelejä, kommentoi Lilja.

Linkit:
MuSaFutsalin otteluraportti
GFT:n otteluraportti

(Kuva: KaDy)

Ylöjärven Ilves sai vastaansa sarjakauden ensimmäisen ottelunsa pelanneen Kampuksen Dynamon. Liigadebyyttiään pelannut KaDyn Saana Vestola vastasi ottelun avausmaalista, ja tasoituksen puolestaan laukoi YIlveksen Sini Sutinen. Maiju Syrjälän osuman myötä tauolle mentiin kuitenkin jyväskyläläisten 1-2-johdossa.

Toisen jakson alussa Kady siirtyi YIlveksen oman maalin myötä kahden maalin johtoon. Jakson puolivälissä Ylöjärven Ilves iski kuitenkin reilun minuutin sisään kolme maalia ja siirtyi 4-3-johtoon. Maalintekijöinä toimivat kahdesta ensimmäisestä osumasta vastannut Rosa-Maria Sirén sekä Ida Lohtander. Maiju Syrjälä tasoitti kuitenkin nopeasti 4-4:ään, ja ottelu venyi jatkoajalle ja lopulta voittomaalikilpailuun asti. Ylöjärveläisten osumatarkkuus oli 10 metrin rangaistuspotkupisteeltä parempaa, ja joukkue otti Sini Sutisen ja Elisa Ilottun osumien myötä 5-4-voiton. YIlveksen parhaana palkittiin Sini Sutinen ja KaDyn parhaana Maiju Syrjälä.

Linkit:
YIlveksen otteluraportti
KaDyn otteluraportti
Maalikooste

***

Naisten Futsal-Liigan seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 10. lokakuuta, jolloin Kampuksen Dynamo ja Liikunnan Riemu iskevät yhteen Jyväskylän derbyssä.