Takaisin
2.2.2019 klo 10.50

Naisten Futsal-Liigan kierroksen kärkiotteluina ACE-MuSaFutsal ja FC Sport-j-GFT

Jaa:

Naisten Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna neljä peliä, joista lauantaina on vuorossa kolme. Kierroksen kärkiotteluissa ACE saa vieraakseen MuSaFutsalin ja FC Sport-j emännöi GFT:tä.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 2.-3.2.
La 2.2. klo 14.00 ACE - MuSaFutsal
La 2.2. klo 16.00 FC Sport-j - GFT
La 2.2. klo 17.00 Ylöjärven Ilves – Liikunnan Riemu
Su 3.2. klo 16.00 Team Vanpa - KaDy (Futsal-Liiga TV)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

Kuva: Jani Virolainen

ACE - MuSaFutsal
La 2.2. klo 14.00 – Tamppiareena, Tampere

Sarjassa kolmantena ja neljäntenä olevat ACE ja MuSaFutsal kohtaavat lauantaina Tampereella. Joukkueet pitävät tällä hetkellä hallussaan kahta viimeistä pudotuspelipaikkaa, mutta FC Sport-j on kummastakin joukkueesta vain pisteen päässä ja yhden ottelu enemmän pelannut FTK kahden pisteen päässä.

Toiseksi vähiten maaleja päästänyt ACE on sarjan toistaiseksi ainoa joukkue, joka on pystynyt voittamaan sarjajohtaja Ilveksen. Joukkueen vireessä on kuitenkin parantamisen varaa, sillä kuudesta edellisestä pelistä on kertynyt kolme tappiota. Viime kierroksella ACE hävisi vieraissa FTK:lle 2-1. Tamperelaisten pistepörssin kärjessä ovat Oona Jaatinen tehoilla 12+4=16 ja Maria Tetri tehoilla 9+7=16. Tetri on tehnyt kolmessa viime pelissä tehot 4+1=5 ja Minna Kivelä 1+3=4.

MuSaFutsalin kuuden viime ottelun saldo on vastaava kuin ACE:lla: kolme voittoa ja kolme tappiota. Viime sunnuntaina porilaiset joutuivat taipumaan kotonaan Ylöjärven Ilvekselle maalein 4-5. Joukkueen tehokkain pelaaja Netta Hannula on sarjan pistepörssissä seitsemäntenä tehoilla 11+9=20. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi voittomaalikilpailun jälkeen MuSaFutsalin 2-1-voittoon.

Kahdessa viime ottelussa pisteet 4+2=6 merkkauttanut MuSaFutsalin Elina Setälä odottaa, että Tampereella nähdään voitonnälkäinen vierasjoukkue.

- Paineita toki on, mutta niin on kotijoukkueellakin. YIlves-tappio oli kova paikka koko joukkueelle. Sen aisti tuolla kopissa. Lauantaina nähtäneen sisukas ja ärsytetty Salama-lauma Tampilla, kommentoi Setälä MuSaFutsalin ennakossa.

Tämän kauden kohtaamiset:
28.10.2018 MuSaFutsal - ACE 2-1 (vm. 1-0) ja. 1-1, 1-1 (0-0)

Linkit:
MuSaFutsalin ennakko

Kuva: FC Sport-j / HB-Photography.fi

FC Sport-j - GFT
La 2.2. klo 16.00 – Vamian Hansakampus, Vaasa

Pudotuspelisijoituksille nousua hakeva FC Sport-j saa Vaasassa vieraakseen sarjassa toisena olevan GFT:n. Marraskuun alussa GFT:tä vastaan koetun tappion jälkeen FC Sport-j voitti kuusi ottelua peräkkäin. Voittoputki katkesi sarjajohtaja Ilvestä vastaan, mutta viime kierroksella joukkue palasi voittokantaan kaatamalla kotonaan Team Vanpan lukemin 8-2. Tiialeena Hakala on vaasalaisten tehokkain pelaaja pisteillä 12+12=24, joilla hän on Naisten Futsal-Liigan pistepörssissä neljäntenä. Sarjan maalipörssissä neljäntenä olevan Pipsa Lahtisen tehot ovat 13+2=15.

Viime kauden Suomen mestari GFT on hävinnyt tällä kaudella sarjajohtaja Ilveksen lisäksi vain MuSaFutsalille sarjan toisella kierroksella. Espoolaisilla on nyt alla kolme voittoa maalierolla 23-4. Sarjan pistepörssissä toisena oleva Daniela Tjederin tehot ovat 13 pelin jälkeen 19+17=36, ja Maiju Hirvonen on merkkauttanut pisteet 13+9=22.

Vaasalaisia ja espoolaisia erottaa tällä hetkellä kuusi sarjapistettä, eli kotijoukkueen voitto tiivistäisi entisestään taistelua pudotuspelipaikoista. Marraskuussa pelatussa ottelussa GFT oli parempi maalein 5-4.

Tämän kauden kohtaamiset:
4.11.2018 GFT - FC Sport-j 5-4 (3-0)

Kuva: Jani Virolainen

Ylöjärven Ilves – Liikunnan Riemu
La 2.2. klo 17.00 – Ylöjärven urheilutalo

Lauantain kolmannessa ottelussa ovat vastakkain Ylöjärven Ilves ja Liikunnan Riemu. Ylöjärveläiset katkaisivat viime kierroksella seitsemän pelin tappioputkensa kaatamalla MuSaFutsalin Porissa lukemin 4-5. Voitossa avainrooleissa olivat muun muassa kaksi maalia tehnyt Ella Lehtonen ja kolme syöttöpistettä kerännyt Emmi Rauhala. Sarjassa seitsemäntenä olevan YIlveksen pistepörssiä johtaa Sini Sutinen tehoilla 5+6=11.

Liikunnan Riemu joutui keskiviikkona taipumaan Jyväskylän paikallispelissä Kampuksen Dynamolle maalein 0-3, joten joukkueen voitto- ja pistetilit ovat yhä avaamatta. Riemun vaarallisin pelaaja on ollut Heidi Malkki, jonka pistesaldo on 10+3=13. Ella Haunia ja Ilona Mikkelä ovat merkkauttaneet tehot 2+2=4. Malkki on ollut maalintekijänä tai syöttäjänä mukana yli 76 prosentissa joukkueensa maaleista. Marraskuussa joukkueiden kohtaaminen päättyi Ylöjärven Ilveksen niukkaan 1-2-vierasvoittoon.

Tämän kauden kohtaamiset:
3.11.2018 Liikunnan Riemu - Ylöjärven Ilves 1-2 (0-1)

Linkit:
YIlveksen ennakko

Kuva: Jani Virolainen

Team Vanpa - KaDy
Su 3.2. klo 16.00 – Tikkurilan Urheilutalo, Vantaa

Sunnuntain ainoassa ottelussa kohtaavat Team Vanpa ja KaDy. Sarjataulukossa yhdeksäntenä olevilla vantaalaisilla on alla viisi tappiota, joista viimeisin tuli viime lauantaina FC Sport-j:tä vastaan maalein 8-2. Team Vanpan maaleista vastasivat Jasmine ja Anette Stubbe. Jasmine Stubbe on vantaalaisten tehokkain pelaaja myös koko kauden mittapuulla pisteillä 5+4=9. Petra Suutarisen tehosaldo puolestaan on 5+3=8.

Viime aikoina pistetahtiaan parantanut KaDy on ottanut neljästä viime pelistään kaksi voittoa ja seitsemän pistettä. Tämän viikon keskiviikkona KaDy kaatoi Jyväskylän derbyssä Liikunnan Riemun lukemin 0-3. Joukkueen kahdesta maalista vastasi Maiju Syrjälä, joka myös johtaa KaDyn pistepörssiä tehoilla 9+2=11.

Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla. Yksitoista pistettä keränneellä KaDylla on kahden pisteen etumatka Team Vanpaan. Marraskuussa vantaalaiset nappasivat kauden ensimmäisen voittonsa juurikin KaDya vastaan kaatamalla jyväskyläläiset vieraissa lukemin 1-2.

Tämän kauden kohtaamiset:
4.11.2018 KaDy - Team Vanpa 1-2 (0-0)

Linkit:
Ottelulähetys

***

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

***

Toimittaja: Mikko Alahäivälä
Naisten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Juha Vedenpää
Palaute: juha.vedenpaa(ät)futsal.fi