Naisten Futsal-Liigan kierroksella voittoihin ACE, FC Sport-j, Team Vanpa ja MuSaFutsal

Kierroksen kärkiottelua emännöinyt ACE kaatoi paikallisvastustaja Ilveksen voittomaalikilpailussa. Kolmessa muussa kamppailussa FC Sport-j, Team Vanpa ja MuSaFutsal hakivat vierasotteluistaan täydet kolme sarjapistettä.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 16.-18.11.
Pe 16.11. klo 19.30 ACE - Ilves FS 2-1 (VM. 1-0) JA. 1-1, 1-1 (1-0)
La 17.11. klo 13.30 Liikunnan Riemu – FC Sport-j 4-8 (2-4)
La 17.11. klo 17.00 Ylöjärven Ilves – Team Vanpa 4-5 (2-4)
Su 18.11. klo 17.00 KaDy – MuSaFutsal 0-1 (0-1)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

ACE - Ilves FS 2-1 (VM. 1-0) JA. 1-1, 1-1 (1-0)
Pe 16.11. klo 19.30 – Tamppiareena, Tampere

Maalit: 1-0 Sanna Koskinen (6’), 1-1 Emilia Jokisalo (38’), VM. Sini Lauermaa

Kauden ensimmäinen Tampereen derby pelattiin perjantaina, kun sarjaa johtanut Ilves ja ennen ottelua paikallisvastustajastaan kahden pisteen päässä ollut ACE kohtasivat Tamppiareenalla kärkiottelussa. Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttui Naisten Futsal-Liigan maalipörssissä toisena ollut Oona Jaatinen

Ottelun avausmaalin tekijä oli kuudennella minuutilla ACE:n Sanna Koskinen, joka käytti sivurajapotkun jälkeen palloa Maria Tetrillä ja jatkoi itse juoksuaan Ilves-puolustuksen selustaan. Tetri lähetti tarkan pystysyötön takaisin Koskiselle, joka antoi pallon pompata ja nosti sen jälkeen pelivälineen yli vastaan tulleen maalivahti Emiilia Syväsen. ACE:n maalilla Leena Lepikonmäki torjui Ilveksen yritykset, ja tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla tasoitusta hakenut Ilves nosti prässiään ja ottelun intensiteetti kasvoi, mutta maalit olivat edelleen tiukassa. Lopulta Ilves otti käyttöön lentävän maalivahdin, mikä tuottikin tulosta onnekkaan maalin muodossa. Emilia Jokisalo laukoi pallon oikealta laidalta kohti takatolpalla odottanutta Jenni Häkliä, mutta pallo otti kimmokkeen ACE-kapteeni Sini Lauermaan kädestä. Takatolpalle tarkoitettua syöttöä katkaisemaan lähtenyt maalivahti Lepikonmäki ei enää ehtinyt kimmokkeeseen mukaan, vaan pallo upposi etukulmaan, ja peli tasoittui 1-1:een. Maali merkittiin Jokisalolle, jonka maaliputki on nyt kahdeksan ottelun mittainen.

Ottelu eteni jatkoajalle, jonka aikana ei syntynyt ratkaisua. Voittomaalikilpailussa ainoana maalinteossa onnistui ACE:n Sini Lauermaa, joten ACE otti kärkikamppailusta voiton loppulukemien ollessa 2-1. Ilves koki kauden ensimmäisen tappionsa, mutta piti silti yhden pisteen turvin paikkansa sarjataulukon kärkipaikalla.

La 17.11. klo 13.30 – Monitoimitalo, Jyväskylä

Maalit: 0-1 Maarit Vitikka (3'), 0-2 Salla Talonpoika (5'), 1-2 Ella Haunia (12'), 1-3 Zila Jawanmiri (16'), 2-3 Heidi Malkki (17'), 2-4 Zila Jawanmiri (19'), 3-4 Heidi Malkki (22'), 4-4 Heidi Malkki (24'), 4-5 Pipsa Lahtinen (25'), 4-6 Maarit Vitikka (29'), 4-7 Maarit Vitikka (34'), 4-8 Annika Leminen (38')

Liikunnan Riemun ja FC Sport-j:n välisen ottelun kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkue. Maarit Vitikka vei vaasalaiset johtoon kolmannella minuutilla, ja Salla Talonpoika iski toisen osuman viidennellä minuutilla. Kotijoukkueen Ella Haunia kavensi 1-2:een, mutta FC Sport-j:n Zila Jawanmirin osuma muutti eron jälleen kahteen maaliin. Runsasmaalisen avausjakson seuraava maali syntyi Liikunnan Riemun Heidi Malkin toimesta, mutta Jawanmirin toisen maalin myötä tauolle mentiin FC Sport-j:n 2-4-johdossa.

Toisen jakson alussa 22. minuutilla jyväskyläläisten ykköstykki Heidi Malkki nosti joukkueensa jälleen maalin päähän ja tästä kahden minuutin päästä viimeisteli hattutemppunsa tasoittaen pelin 4-4:ään. Tasoitusmaalin riemua ei kuitenkaan kauan kestänyt, sillä Pipsa Lahtisen osuma siirsi vaasalaiset jälleen johtoon vain 22 sekunnin päästä tasoituksesta. 29. minuutilla Maarit Vitikan maali muutti lukemiksi 4-6, ja viisi minuuttia myöhemmin oli Vitikan vuoro iskeä ottelun kolmas maalinsa. Reilut kaksi minuuttia ennen loppua FC Sport-j:n Annika Leminen sinetöi loppulukemiksi 4-8. Tiialeena Hakala merkkautti syöttöpisteen vaasalaisten neljään viimeiseen maaliin.

Linkit:

(Kuva: Esa Norvia)

Ylöjärven Ilves – Team Vanpa 4-5 (2-4)
La 17.11. klo 17.00 – Ylöjärven urheilutalo

Maalit: 1-0 Esra Erden (2’), 2-0 Elisa Mattila (3’), 2-1 Petra Suutarinen (9’), 2-2 Sanna Olenius (13’), 2-3 Petra Suutarinen (15’), 2-4 Anna-Kaisa Hannuksela (16’), 3-4 Sini Sutinen (26’), 3-5 Anna-Kaisa Hannuksela (26’), 4-5 Sini Sutinen (28’)

Ylöjärven Ilves aloitti kotiottelunsa Team Vanpaa vastaan terävästi. Toisella minuutilla Esra Erden laukoi takatolpan kautta ottelun avausmaalin, ja 41 sekunnin päästä Elisa Mattila jatkoi Riia Seppälän vedosta tulleen irtopallon sisään maalin edestä. Yhdeksännellä minuutilla vantaalaisten Petra Suutarinen iski sivurajapotkukuvion päätteeksi pallon takakulmaan ja kavensi lukemiksi 2-1. Maaliin johtaneen syötön tarjosi Olivia Simula. Reilun neljän minuutin päästä peli oli tasan 2-2, kun Anastasia Tkatsjova katkaisi YIlveksen avauksen ja Sanna Olenius jatkoi Tkatsjovan laukauksen reboundin maaliverkkoihin.

Tahmean alun jälkeen tasoihin noussut Vanpa ei tyytynyt tähän vaan iski vielä kahdesti ensimmäisen jakson aikana. Johto-osuma syntyi 15. minuutilla, kun Jasmine Stubbe jatkoi maalivahti Maija Huupposen avauksen rinnalla keskelle ja läpiajoon karannut Petra Suutarinen iski ottelun toisen maalinsa. 27 sekunnin päästä Anna-Kaisa Hannuksela laukoi vapaapotkusta lukemiksi jo 2-4, joka jäi myös taukotilanteeksi.

Toiselle jaksolle YIlves vaihtoi maalille Helena Unkurin, jonka hyvä pallollinen pelaaminen loi jakson aikana tilanteita myös hyökkäyspäätyyn. Kuudennella minuutilla ylöjärveläisten kapteeni Sini Sutinen toi joukkueensa maalin päähän, kun kaukaa lähtenyt laukaus yllätti maalivahti Maija Huupposen. Team Vanpa pääsi kuitenkin jälleen kuittaamaan osuman jo 27 sekunnin päästä, kun Anna-Kaisa Hannukselan omalta kenttäpuoliskolta laukoma vapaapotku otti kimmokkeen YIlveksen pelaajasta, ylitti sekä maalin edessä olleen pelaajarykelmän että hieman maaliltaan vastassa olleen maalivahti Unkurin ja tippui vierasjoukkueen kannalta onnekkaasti yläriman alle.

Kahden minuutin kuluttua YIlves nousi uudelleen maalin päähän Sutisen toisella maalilla. Esra Erden teki esityön, ja Sutinen laukoi maskin takaa tarkasti oikean tolpan juureen muuttaen lukemiksi 4-5. YIöjärveläisten kiri ei kuitenkaan tuottanut enää tasoitusta, joten Team Vanpa otti kauden toisen voittonsa ja vei pisteet mukanaan Vantaalle.

Maalit: 0-1 Netta Hannula (2’)

Sunnuntain ainoa ottelu pelattiin Jyväskylässä, jossa Kampuksen Dynamo sai vieraakseen MuSaFutsalin. Ottelun avausmaali syntyi Netta Hannulan toimesta ajassa 1.44. Elina Setälän päätyrajalta maalille toimittama pallo tuli Mira Laurilan kautta Hannulalle, joka sijoitti pelivälineen KaDy-maalivahti Martta Perälän jalkojen välistä maaliverkkoihin. Tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä, mutta kummankin joukkueen viimeistelyssä oli parantamisen varaa. KaDyn Henni Parkkinen pelasi hienolla nostollaan tekopaikan Aada Vähäkankaalle, mutta porilaisten maalivahti Siiri Lilja torjui tämän laukauksen. Pari minuuttia ennen jaksoa kuvio toimi toisin päin, kun Vähäkankaan syöttö löysi vastakkaiselta laidalta pystyyn juosseen Parkkisen, jonka laukaus kolahti takatolppaan. Pallo kimposi vielä Iida Raunion juoksulinjalle, mutta Lilja ehti torjumaan Raunion jatkon.

Toinen jakso noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. MuSaFutsal oli kenttätapahtumissa niskan päällä, mutta tilanteita syntyi kummankin joukkueen toimesta. Jälkimmäinen puoliaika jäi lopulta maalittomaksi, joten Netta Hannulan ensimmäisen jakson alussa iskemä osuma jäi ottelun voittomaaliksi. MuSaFutsalin maalivahti Siiri Lilja pelasi kauden kolmannen nollapelinsä.

Linkit:
MuSaFutsalin otteluraportti

***

Ensi viikonloppuna Naisten Futsal-Liigassa pelataan kuusi ottelua, joiden jälkeen sarjassa on kolmen viikon tauko peleistä.