Naisten Futsal-Liiga: Ylöjärven Ilves murskavoittoon

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin viisi ottelua lauantaina. Suurimmasta voitosta vastasi Ylöjärven Ilves, joka murskasi Pirkanmaan paikallispelissä FC Nokian peräti lukemin 0-9 (0-1).

Ylöjärven Ilves tehokkaana Nokialla

Nokialla peli pysyi tasaisena vielä avausjakson ajan. Siinä Esra Erden oli ainoa, joka osui Ylöjärven Ilvekselle. Toinen jakso olikin sitten ylöjärveläisten näytöstä, ja tehojakaan ei enää puuttunut.

Joukkue iski toisella jaksolla peräti kahdeksan maalia. Kolmen tehopisteen naisia olivat Ella Lehtonen (3+0), Senni Viren (1+2) ja Emmi Rauhala (1+2). Myös vierasjoukkueen maalivahti Helena Unkuri osui kertaalleen, kun Ilves kaunisteli päätöslukemiksi lopulta 0-9 (0-1).

- Meitä on joukkueena vähän koeteltu ja maalinteko on tuottanut suurta tuskaa, vaikka pelillisesti on haastettu hyvin koviakin joukkueita. Siinä mielessä olen nyt tosi iloinen pelaajien puolesta, että ketsuppipullo saatiin kunnolla auki ja moni pelaaja sai onnistumisia. Tästä on hyvä jatkaa, tarinoi ottelun jälkeen Ylöjärven Ilveksen valmentaja Vesa Parviainen.

Paljon maaleja muuallakin

FC Halikko sai Salossa vastaansa viime aikoina vahvasti pelanneen GFT:n. Espoolaiset nappasivatkin lopulta jälleen vakuuttavat kolme pistettä, kun joukkue oli parempi maalein 2-6 (0-1). Vierasjoukkueelta kahdesti osui Jenni Talvela, ja yhden maalin naisia olivat Sandra Lind, Emilia Jokisalo sekä Elina Myllymäki

Torniossa FTK-Tornio oli alusta lähtien askeleen edellä vierailija FC Sport J:tä. Kotijoukkue johti tauolla 3-2, ja loppulukemiksi Putaan hallissa kirjattiin 5-2. Kotijoukkueen ehdoton tähtipelaaja oli Tiia Juntikka, joka vahvisteli asemiaan pistepörssin kärkitaistossa tehopistein 2+2.

Jyväskylässä hallitseva mestari MuSaFutsal antoi nuorelle KaDy-joukkueelle futsalin oppitunnin. Porilaiset tehtailivat jo avausjaksolla seitsemän maalia Netta Hannulan (4+0), Vera Mattilan (3+0) sekä Jasmin Ylikrakan (0+3) johdolla. Toiselle jaksolle KaDy sai rivit kasaan ja pääsi kaventamaan peliä, mutta 2-8 (0-7) -vierasvoiton kera porilaiset jatkavat vahvaa menoaan sarjakärjessä ilman pistemenetyksiä.

Päivän viimeisessä ottelussa pelattiin myös Pirkanmaan derby, kun Ilves FS sai Tampereella vieraakseen PJK:n. Tasaisessa ottelussa kotijoukkueen Tiina Pöyryn sekä Matilda Herrasen maalit riittivät lopulta kolmeen pisteeseen, kun PJK:sta maalinteossa onnistui vain Minna Kivelä. Voiton myötä Ilves vahvisteli asemiaan pudotuspelien kotietujoukkueena, ja sen sarjasijoitus on tällä hetkellä neljäs, viisi pistettä juurikin PJK:ta edellä.