Naisten Futsal-Liiga: Ylöjärven Ilvekselle kuuden pisteen viikonloppu

Pohjoisessa pelanneet Ylöjärven Ilves ja KaDy saivat kiertueensa päätökseen. Tampereella ja Helsingissä pelattiin tasaiset ottelut, HIFK FS jatkaa ainoana puhtaan pelin joukkueena.

Otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Naisten Futsal-Liigan sunnuntain tulokset:
FTK-Tornio - KaDy 4-1 (0-0)
ACE - GFT 5-6 (vm. 0-2), ja. 5-5, 5-5 (0-2)
FC OPA - YIlves 1-6 (1-3)
HIFK FS- Ilves FS 2-1 (1-0)

KaDy ja Ylöjärven Ilves vaihtoivat eilisestä päikseen paikkakuntia ja vierailivat Iissä ja Oulussa, kun kotijoukkueina toimivat FTK-Tornio ja FC OPA. Eilen Ylöjärven Ilvekselle hävinnyt FTK-Tornio kukisti nyt KaDy:n maalein 4-1. Viime otteluissa erittäin tehokkaasti pelannut Maria Ollilla jatkoi hyviä otteita, ja kirjauttii tililleen jälleen kaksi maalia. Ottelun kaikki viisi maalia nähtiin vasta toisella jaksolla. Ylöjärven Ilves puolestaan pelasi vahvan viikonlopun, kun eilisen voiton jatkoksi FC OPA kaatui tennislukemin 1-6. YIlveksen kantavia voimia ottelussa oli kaksi maalia ja yhden syötön antanut Heidi Linjanmaa ja parhaaksi valittu Elina Korsumäki.

Tampereella pelattiin tasainen ottelu. ACE  ja GFT taistelivat pisteistä pitkän kaavan kautta, kun ottelussa nähtiin voittomaalikilpailu. Lopulta voiton vei vierasjoukkue GFT lukemin 5-6. Ottelu oli viimeiselle kymmenminuuttiselle asti 1-3 lukemissa GFT:lle jonka jälkeen alkoi tapahtumaan. Kotijoukkue ACE onnistui maalinteossa neljästi n. viiden minuutin aikana ja ottelu oli hetkessä 5-3. Tässä ei kuitenkaan ollut vielä kaikki, sillä vierasjoukkueen tehopelaaja Daniela Tjeder onnistui tasoittamaan ottelun kahdella maalillaan ja näin ollen mentiin jatkoajalle. Jatkoajalla maaleja ei nähty,  javoittomaalikilpailusta kaksi pistettä vierasjoukkueelle ratkaisivat Pirita Hiukka ja Johanna Vasara.

HIFK jatkaa kauttaan puhtaalla pelillä. Kuva: Petra Suutarinen

Kahdella voitolla kauden aloittanut HIFK FS emännöi Pirkkolassa myös vahvasti kauden aloittanutta Ilvestä. Ottelu päättyi tiukan taistelun jälkeen kotijoukkue HIFK:n voittoon, joka jatkaa näin ollen ainoana puhtaan pelin joukkueena tällä kaudella. Ottelun avausmaali nähtiin jo ajassa 1.57, kun Hanna Halonen vei kotiyleisön riemuksi HIFK:n johtoon. Ottelun kaksi viimeistä maalia nähtii toisella jaksolla, kun kotijoukkue aloitti jakson jälleen hyvin ja iski taululle tällä kertaa minuutin ja 11 sekunnin jälkeen lukemiksi 2-0. Ilves ei onnistunut saamaan tarpeiksi kovaa kiriä aikaiseksi, vaan vierasjoukkueen ainoaksi maaliksi jäi koko Liigan pistepörssiä hallitsevan Tiia Juntikan maali minuutti ennen loppua.

Kotijoukkue HIFK:n päävalmentaja Ilkka Somero ehti pelin jälkeen antamaan lyhyet kommentit pelistä.

- Tasainen ja fyysinen matsi, kuten ennakoitiinkin. Hieman jäi viimeistelyyn vielä varaa parantaa tuleviin otteluihin, mutta on myös nostettava hattua Ilveksen Emiilia Syväselle, joka oli jälleen loistava omalla maalillaan. Lopussa Ilves tuli vielä maalin päähän ylivoimalla, mutta pystyttiin hieman rauhattomasta lopusta huolimatta pitämään Ilves pois pahanteosta ja näin pidettiin pisteet Helsingissä.

Naisten Futsal-Liiga jatkuu ensi viikonloppuna seitsemän ottelun voimin.