Naisten Futsal-Liiga: suosikit etenivät välieriin

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina ratkaisevat kolmannet puolivälierät. GFT, HIFK FS sekä MuSaFutsal olivat kaikki vahvoja kotikentällään ja nappasivat näin tarjolla olleet välieräpaikat.

Su 18.04. klo 13:00 GFT - KaDy 6-0 (3-0)
Su 18.04. klo 13:00 HIFK FS - FTK-Tornio 4-1 (1-0)
Su 18.04. klo 15:00 MuSaFutsal - FC Sport J 6-2 (3-1)

GFT murskasi kampuksen dynamon

Espoossa kotijoukkue GFT ei jättänyt ratkaisuottelussa mitään sattuman varaan, vaan se hurjasteli sarjakutosen KaDyn yli peräti lukemin 6-0 (3-0).

GFT sai tärkeän avausmaalin nopeasti ajassa 04:06, eikä joukkue sen jälkeen johtoasemasta luopunutkaan. 1-0 -maalin iski päivän ehdoton hahmo Daniela Tjeder, joka rohmusi lopulta tehopisteet 3+2. Häntä säesti toinen tehonainen Emilia Jokisalo, joka iski kaksi osumaa ja syötti yhden. Tjederin ja Jokisalon lisäksi myös Johanna Vasara (1+1) osui tolppien väliin iskemällä 3-0 -maalin jyväskyläläisittain hankalasti juuri ennen taukosummeria ajassa19:40.

KaDyn avausottelun voitto jäi näin laihaksi lohduksi, kun kokenut GFT rynni välieriin, jossa se saa vastaansa Helsingin IFK:n.

HIFK pääsi juhlimaan kotihallissaan. Kuva: Niklas Günsberg

Myös HIFK vakuuttavaan voittoon

Helsingissä runkosarjan nelonen HIFK FS otti GFT:n tavoin selkeän kotivoiton ratkaisupelistä.

Avausjakson ainoan maalin iski kotijoukkueen Ilona Mikkelä ajassa 18:17. Toisella jaksolla Anna-Kaisa Hannuksela sekä Hanna Halonen maalasivat minuutin välein noin 27 peliminuutin kohdalla, ja pelissä oli jo vahvasti ratkaisun makua. HIFK:n tiivis puolustus piti loppuun asti, ja nollapelin torjunut maalivahti Tytti-Maria Mikkola kruunasi upean ottelunsa iskemällä tyhjään vierasmaaliin loppulukemiksi 4-0 viimeisellä sekunnilla ajassa 39:59.

Näin GFT:n tavoin myös HIFK kolmannesta puolivälierästä välieriin, ja keskittymään kohti pääkaupunkiseudun derbyä.

MuSaFutsal Hannulan johdolla mitalipeleihin

Porissa MuSaFutsal kärsi lauantaina yllätystappion FC Sport J:lle, ja näin tässäkin otteluparissa ratkaisua haettiin kolmannesta pelistä.

Vaikka Vilma Rosenström vei vaasalaiset alkuminuuteilla 0-1 -johtoon, oli ilta tänään porilaisten. Tahtipuikkoa heilutteli tuttu pelaaja, kun Netta Hannula iski avausjaksolla puhtaan hattutempun ja vei näin kolmella maalillaan MuSan tauolle 3-1 -johtolukemissa.

Toinen jakso ei enää voimasuhteita muuttanut. Emma Pettissalo nosti vielä toiveita vierasleirissä 3-2 -kavennuksellaan ajassa 20:54, mutta siihen Sportin ilonaiheet jäivätkin. Anni-Elina Luotosen (1+3) maali heti perään vei tilanteeksi 4-2 ja terävimmän kärjen pois vieraiden takaa-ajosta. Jasmin Ylikraka sekä Milla Ljungman kaunistelivat vielä päätöslukemiksi 6-2, ja näin MuSaFutsal eteni välieriin, jossa vastaan asettuu runkosarjan voittajan Ilveksen yllättänyt ACE.