Takaisin
4.3.2021 klo 07.03

Naisten Futsal-Liiga: Runkosarjan voitto on kolmen kauppa

Jaa:

Ⓒ Niklas Günsberg

Naisten Futsal-Liigassa pelataan viime viikonlopun tapaan seitsemän ottelua. Tällä kertaa tuplaviikonlopun urakoivat FC Halikko, FC Sport J ja GFT.

Otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:
>> Tulospalvelu
>> Tulospalveluarkisto

Naisten Futsal-Liigan viikonlopun ottelut
La 06.03. klo 13:00 FC Halikko - Ylöjärven Ilves
La 06.03. klo 13:00 HIFK FS - ACE
La 06.03. klo 14:00 MuSaFutsal - Ilves FS
La 06.03. klo 15:00 KaDy - FTK-Tornio
La 06.03. klo 15:00 FC Sport J - GFT
Su 07.03. klo 15:00 FC Halikko - FC Sport J
Su 07.03. klo 15:00 KP-V - GFT

kierroksen kärkiottelu pelataan porissa

Naisten Futsal-Liiga kulkee vääjämättä kohti runkosarjan loppua ja edessä siintävät pudotuspelit. Runkosarjan voitto on kolmen kauppa, kun kärkijoukkueilla on jäljellä kolme tai neljä ottelua. Helsingin IFK on hieman kärkikaksikkoa perässä, mutta kaikki on vielä mahdollista. HIFK kohtaa lauantaina kotikentällä ACE:n, joka tarvitsee tiukasti pisteitä pudotuspelisijoja ajatellen.

Viikonlopun ehdottomasti kovin ottelu pelataan lauantaina Porissa, kun MuSaFutsal ja Ilves FS kohtaavat toisensa. Ilves johtaa sarjaa ja MuSa on toisena. Eroa joukkueiden välillä on kaksi pistettä, mutta vierailijat ovat pelanneet yhden ottelun porilaisia enemmän. Lauantaina on näin ollen luvassa erittäin tärkeä ottelu ajatellen runkosarjan voittoa. MuSaFutsalin maaliero on tällä hetkellä kuusi maalia Ilvestä parempi. Joukkueet kohtasivat toisensa Tampereella lokakuussa - silloin porilaiset hakivat 2-3 -vierasvoiton Elina Setälän, Milla Ljungmanin ja Jasmin Ylikrakan maaleilla.

MuSaFutsalin valmentaja Juha Helander lähtee viikonlopun huippukamppailuun hyvillä tunnelmilla.

- Joukkueella on allaan pari helpompaa ottelua, mutta en usko, etteikö joukkue olisi valmis kaatamaan Ilvestä. Jos oman tekemisen laatu kaikilla osa-alueilla saadaan hyvälle tasolle, niin sillä Ilves kaatuu, pohtii Helander ottelun asetelmia.

Ilveksen päävalmentaja Jaakko Laitinen kertoo joukkueen odottavan lauantaita ehkä enemmän kuin mitään muuta ottelua kevätkaudella.

- Omasta puolestani valmentajana tykkään erityisesti siitä, että päästään haastamaan laadukas, hyvää futsalia pelaava ja taktisesti paljon viime kausina kehittynyt joukkue. Vaikka joukkue voittikin viime viikonloppuna GFT:n ja jatkoi voittoputkeaan, niin en ihan täysin tyytyväinen ollut puolustuspelaamiseen. Nyt kun vastassa on sarjan tehokkain joukkue, niin meidän on nostettava tasomme erityisesti sillä osastolla, jos aiomme tuoda pinnoja kotiin, Laitinen kertoo.

myös muita mielenkiintoisia otteluita

Lauantaina pelataan myös kärjen takana mielenkiintoisia otteluita, kun FC Halikko emännöi Ylöjärven Ilvestä, KaDy ja FTK-Tornio mittelevät pisteistä Jyväskylässä ja FC Sport J haastaa GFT:n. Ennakkoon kaikki joukkueet tarvitsevat pisteitä tasaisessa keskikastissa; FC Halikko taistelee säilymisestä sarjassa, kun vastaavasti Ylöjärven Ilves mielii pudotuspeleihin. Espoolainen GFT:n on tiukasti kiinni puolivälierien kotiedussa.

Sunnuntaina vuorossa on kaksi ottelua, kun GFT jatkaa Pohjanmaan kiertuetta KP-V:n vieraaksi ja FC Halikko ja FC Sport J kohtaavat toisensa. Ottelu on molemmille viikonlopun toinen.

* * *

Naisten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Juha Vedenpää
Palaute: juha.vedenpaa(ät)futsal.fi; p. 050 4872408