Naisten Futsal-Liiga: Pudotuspelit käyntiin ryminällä, ACE:lle ja KaDylle yllätysvoitot

Naisten Futsal-Liigassa pudotuspelit käynnistyivät vauhdikkaasti, kun altavastaajat ACE ja KaDy nappasivat maukkaat kotivoitot. Ennakkoon pienoiset suosikit HIFK FS ja MuSaFutsal pystyivät vierasvoittoihin. Koska pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, kaikki sarjat ovat katkolla ensimmäisen kerran ensi viikon lauantaina.

Naisten Futsal-Liigan puolivälierien tulokset:
ACE- Ilves FS 2-1 (1-0)
FTK-Tornio - HIFK FS1-4 (0-2)
FC Sport J - MuSaFutsal 3-4 (0-2)
KaDy - GFT 2-1 (1-0)

ACE - Ilves FS 2-1 (1-0)

Naisten Futsal-Liigan pudotuspelit käynnistyivät alkuiltapäivän ottelulla Tampereella, kun paikallisvastukset ACE ja Ilves FS ottivat mittaa toisistaan. Ennakkoon runkosarjan ykkönen Ilves lähti ottelupariin selvänä suosikkina.

Ottelun avausjakso alkoi pudotuspelien tapaan hieman hermostuneesti - suurempia hienouksia ei ensimmäisen 20 minuuttisen aikana nähty. Kotijoukkueen Julia Jokiranta vastasi ottelun avausosumasta ajassa 11:28. Ilves ei päässyt muutamaa Tiia Juntikan vetoa lukuun ottamatta kunnon maalipaikoille. Toiselle jaksolle vierailijat tulivat sisuuntuneena ja iskivät ottelun tasoihin heti ajassa 22:07. Maalista vastasi kaksikko Tiia Juntikka ja kokenut Mira Teittinen, joka ujutti pallon nätisti ACE:n maaliin. Kotijoukkue ei tästä hätkähtänyt vaan iski todellisen playoff-maalin, kun Jonna Kykkänen pelasi tilanteen loppuun asti, jonka seurauksena Maria Ropanen pääsi iskemään pallon pitseihin. Lopulta tämä taistelu maali riitti ottelun voittoon, joten näin ollen ACE nappasi erittäin tärkeän kotivoiton. Sarja on näin ensimmäisen kerran katkolla ACE:lle ensi viikon lauantaina Ilveksen kotiottelussa.

FTK-Tornio - HIFK FS 1-4 (0-2)

Torniossa playoff-sarjan alotittivat ennalta tasaisin ottelupari, kun runkosarjan nelonen HIFK vieraili sarjavitosen FTK-Tornion vieraana.

Ottelun avausmaalin iski vierasjoukkueen Hilla Romppanen, joka sooloili läpi FTK:n puolustuksen ja siirsi pelivälineen maaliin. Osuman jälkeen ottelu oli pudotuspelityyliin tasaista ja molemmille joukkueille kirjattiin keltaiset kortit. Vielä ennen taukoa HIFK:n kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela osui maalipuiden väliin avausmaalin tekijän Romppasen syötöstä. Toisella jaksolla jatkui Romppanen-show, kun ensin nuori taituri syötti Jasmine Stubben osuman ja lopulta myös illan viimeiseksi jääneen Hannukselan toisen osuman. Lopulta kolmikko Romppanen-Hannuksela-Stubbe vastasikin vierasjoukkueen kaikista osumista. Kotijoukkueen ainokaisen ottelussa iski Emma Heikkilä. Välieräpaikka on näin ensimmäisen kerran katkolla HIFK:lle ensi lauantaina Helsingissä.

- Pelissä oli kyllä melkoinen intensiteetti ja kaikesta huokui, että nyt pelataan pudotuspelejä. FTK oli valmistautunut otteluun hienosti ja se osasi tylsyttää meidän syömähampaita tehokkaasti, ei kuitenkaan tarpeeksi. FTK:n vahvuudet ja heikkoudet tiedettiin ja maalipaikoissa oltiin tänään tehokkaita. Kotijoukkue puski päälle etenkin toisella jaksolla, mutta meidän puolustukselle on annettava iso kiitos uhrautuvasta ja kurinalaisesta pelaamisesta. Mikkola maalilla oli myös maaginen ja otti tänään useamman huipputorjunnan ottelun aikana, HIFK:n päävalmentaja Ilkka Somero kiitteli ottelun jälkeen.

Kasitien derbyssä kohtaavat FC Sport J ja MuSaFutsal - runkosarjassa joukkueiden otteluvoitot menivät tasan 1-1.

Ottelusta muodostui jännitysnäytelmä, jonka vierasjoukkue MuSaFutsal lopulta käänsi 3-4 -vierasvoittoon. MuSaFutsal ehti ottelussa jo 0-3 -vierasjohtoon, kun Anni-Elina Luotonen, Jasmin Ylikraka ja Milla Ljungman onnistuivat maalinteossa. Ajassa 27:48 alkoi kuitenkin tapahtumaan, kun kotijoukkueen Niina Kiviniemi onnistui maalinteossa. Osuman jälkeen ei kauaa mennyt, kun joukkueen pisteykkönen Vilma Rosenström kavensi lukemiksi 2-3. Lopulta reilu kaksiminuuttinen huipentui Emma Pettissalon tasoitusmaaliin ja näin ollen lukemat olivat hetkessä 3-3. Tästä runkosarjan kakkonen MuSaFutsal ei kuitenkaan lopulta hätkähtänytm vaan Ylikraka kuittasi kotijoukkueen nopeat osumat ajassa 31:26 ja vei vierasjoukkueen 3-4 -vierasjohtoon. Osuma riitti lopulta MuSan kannalta tärkeään vierasvoittoon ja porilaiset pääsevät jahtaamaan välieräpaikkaa viikon päästä kotikentälleen.

KaDy - GFT 2-1 (1-0)

Jyväskylässä nuori Kampuksen Dynamo lähti avausottelussa ennakkoluulottomasti haastamaan kokenutta GFT:tä, joka on Naisten Futsal-Liigan kestomenestyjä.

Ottelun avausmaalia Monnarilla ei odotettu kauaa, kun kotijoukkueen Maiju Horkka siirsi KaDy:n 1-0 -johtoon Kirsi Airikaisen syötöstä jo neljän minuutin pelin jälkeen. Nopean avausmaalin jälkeen tilastoihin kirjattiin ensimmäisellä jaksolla vain vierasjoukkueen Johanna Vasaran keltainen kortti. Näin ollen altavastaaja KaDy lähti 1-0 -taukojohdossa toiselle puoliajalle. Toinen jakso alkoi ensimmäisen tapaan KaDyn maalilla, kun kotijoukkeen sankaritar Horkka iski iltapäivän toisen osumansa. GFT:n loppukiri jäi lopulta vain yhteen maaliin, kun tehotykki Emilia Jokisalo onnistui ainoastaan maalinteossa. Sarja jatkuu ensi viikonloppuna Espoossa, jolloin sarja on katkolla jyväskyläisille.