Takaisin
8.4.2021 klo 21.07

Naisten Futsal-Liiga: pudotuspelit käynnistyvät lauantaina, esittelyssä puolivälieräparit

Jaa:

Ⓒ Kampuksen Dynamo

Naisten Futsal-Liigan puolivälierät starttaavat lauantaina. Runkosarjan neljä parasta lähtevät kaikki vahvoina ennakkosuosikkeina jahtaamaan välieräpaikkaa, johon vaaditaan kaksi voittoa. 

Naisten Futsal-Liigan puolivälieräparit:
Ilves FS - ACE
HIFK FS - FTK-Tornio
MuSaFutsal - FC Sport J
GFT - KaDy

TampereeLLA paikalliskamppailu

Ilves - ACE
10.04.2021 ACE - Ilves klo 13:00
17.04.2021 Ilves - ACE klo 16:00
(18.04.2021 Ilves - ACE klo 16:00 tarv.)

Tampereen paikalliskamppailussa kohtaavat runkosarjan ykkönen Ilves ja viimeisen pudotuspelipaikan päätöskierroksella varmistanut ACE. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät runkosarjassa Ilvekselle otteluvoiton 2-0, joten ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä. Marraskuussa Ilves voitti kotiottelunsa 2-0, kun vastaavasti helmikuussa lukemat olivat ACE:n emännöidessä 1-6 Ilveksen hyväksi.

Ilveksen valmentaja Jussi Jusell on ollut tyytyväinen joukkueensa kauteen.

- Kesäkuussa kun aloitettiin valmistautuminen näihin kevään peleihin, on meillä ollut koko ajan erittäin hyvä ja sitoutunut joukkue. Koko ajan ollaan menty eteenpäin omassa pelaamisessa ja ollaan saatu myös ajettua nuoria pelaajia paremmin sisään joukkueeseen.

- ACE:lla on paljon kokeneita pelaajia, kun he saivat täksi kaudeksi takaisin Tiia ja Maria Ropasen Italian kentiltä. Ei pidä myöskään unohtaa ex-Ilvestä Jonna Kykkästä ja ikitaistelijaa Sini Lauermaata, jos hän ehtii kuntoutua puolivälieräsarjaan. Myös ACE:n kotisali asettaa meille tietyt haasteet, Jusell lisää loppuun.

ACE:n päävalmentaja Jani Timmerheid odottaa vähämaalisia otteluita.

- Odotan tiukkaa pelisarjaa ja todennäköisesti myös vähämaalista. Playoff-pelit luovat aina erilaiset haasteet ja molempien joukkueiden pitää olla parhaimmillaan. Ilves on ollut tasaisen kova koko kauden ajan, mutta ACE on viime peleissä osoittanut kuuluvansa playoffeihin ja on valmis haastamaan kaikki joukkueet.

- Kausi on monista syistä johtuen ollut hyvin epätasainen. Joukkuetta ovat vaivanneet paljon loukkaantumiset ja myös korona on tuonut omat haasteensa treenien ja pelien suhteen. Vasta nyt äskettäin kun pääsimme takaisin kotihalliimme, olemme saaneet normaalit rutiinit pyörimään ja tulokset ovat näkyneet viime peleissä. Joukkue vaihtui viime kaudesta melko paljon ja uusilla pelaajilla on kestänyt jonkin aikaa päästä mukaan joukkueen kuvioihin. Ehkä hieman tasaisemmin olisi silti pitänyt joukkueen pystyä pelaamaan, mutta minimitavoite kuitenkin saavutettiin. Kaikki on vielä mahdollista, Timmerheid kertoo.

Seuraa heitä:
Tiia Juntikka Ilves FS. Voitti koko sarjan pistepörssin hurjin tehoin 37+19=56.
Anette Korin ACE. Oli joukkueensa tehokkain tehoilla 16+6=22.


Jatkuuko Tiia Juntikan vahva vire myös pudotuspeleissä? Kuva: Niklas Günsberg

Etelä vastaan pohjoinen, HIFK FS - Ftk-Tornio

HIFK FS - FTK-Tornio
10.04.2021 FTK-Tornio - HIFK FS klo 16:00
17.04.2021 HIFK FS - FTK-Tornio
(18.04.2021 HIFK FS - FTK-Tornio tarv.)

Pitkään runkosarjan kärkikolmikossa keikkunut HIFK FS jäi lopulta neljänneksi, kun paikallisvastuja GFT kiilasi ohitse. Näin ollen helsinkiläiset kohtaavat puolivälierissä FTK-Tornion, joka sijoittui lopulta taisaisessa keskikastissa viidenneksi. Joukkieiden kaksi runkosarjakohtaamista menivät selvästi helsinkiläisten hyväksi, kun yhteismaalit olivat HIFK:lle 10-2 ja pisteet puhtaasti 6-0.

HIFK:n päävalmentaja Ilkka Somero pitää kuitenkin FTK-Torniota vaarallisena vastustajana.

- FTK puolustaa omaa aluettaan tiiviisti ja iskee vastaan tehokkaasti. Se houkuttelee vastustajaa pois omalta kenttäpuoliskoltaan ja iskee sitten vastahyökkäyksillä ja nopeilla hyökkäyksillä selustaan. FTK:n hyökkäyspelissä korostuu yksilötaito ja maalit syntyvät pääosin hyvien yksilösuoritusten kautta. Yksilötaitoon nojaaminen hyökätessä on myös FTK:n heikkous, sillä jos avainpelaajille sattuu heikompi päivä tai vastustaja pystyy puolustamaan heidät tehokkaasti pois vaara-alueilta on tehojen löytäminen todella vaikeaa.

- Kausi on ollut vastoinkäymisten sävyttämä, mutta siitä huolimatta tulokasjoukkueelle´mme tähän mennessä erinomainen. Playoff-paikka oli meidän tavoite runkosarjasta ja se saavutettiin kotiedun kera. Tosipelit kuitenkin ovat vasta tulossa ja tämän kauden paras HIFK on vielä näkemättä, Somero lupaa.

FTK-Tornion Päävalmentaja Markku Oinas kunnioittaa myös HIFK:ta vastustajana.

- HIFK on hyvä joukkue ja heillä ei juurikaan ole heikkouksia, joten odotamme tiukkaa ja tasaista taistelua.  Lähdemme tosissaan haastamaan heitä jatkopaikasta vaikka runkosarjassa molemmat pelit hävisimmekin. Kevätkaudella peliesityksemme ovat menneet nousujohteisesti ja uskomme että meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä, Oinas luo uskoa.

Joukkueen kapteeni Anna Keränen uskoo, että joukkue on parhaimmillaan juuri nyt.

- Jännittävillä ja odottavaisilla fiiliksillä kohti pudotuspelejä. HIFK oli meille runkosarjassa haastava vastustaja, mutta uskon että pelaamme parasta peliämme pleijareissa ja haastamme HIFK:n tosissaan. Tiukkaa vääntöä on odotettavissa, mutta olemme valmiita siihen.Vastustajalla on koossa tasainen ja vauhdikas porukka, josta löytyy myös hyvää yksilötaitoa. HIFK:n pelaamista on seurattu kauden mittaan ja tiedämme, mihin meidän kannattaa iskeä. Meidän peli on kehittynyt kauden mittaan nousujohteisesti ja uskon, että olemme valmiita näihin kauden tärkeimpiin peleihin. Kausi ei ole ollut helppo ja se on sisältänyt monenlaisia haasteita. Playoff-paikka oli ensimmäinen tavoite ja nyt lähdemme jahtaamaan sitä toista tavoitetta, eli mestaruutta, Kapteeni Keränen ilmoittaa.

Seuraa heitä:
Tytti-Maria Mikkola HIFK FS. Oli läpi kauden erinomainen maalinsuulla - HIFK päästi sarjassa toiseksi vähiten maaleja.
Emma Heikkilä- Anna Keränen- Maria Ollila FTK-Tornio. FTK:n tehokolmikko keräsi runkosarjassa yhteensä 82 tehopistettä.


Nollaako Mikkola FTK:n tehokolmikon? Kuva: Niklas Günsberg

Kasitien derby, MuSaFutsal - FC Sport J

MuSaFutsal - FC Sport J
10.04.2021 FC Sport J - MuSaFutsal klo 15:00
17.04.2021 MuSaFutsal - FC Sport J
(18.04.2021 MuSaFutsal - FC Sport J klo 16:00 tarv.)

Kasitien derbyssä kohtaavat runkosarjan toinen MuSaFutsal ja seitsemäs FC Sport J. Porilainen MuSaFutsal hurjasteli runkosarjassa peräti 117 maalia, joka oli eniten kaikista joukkueista. FC Sport J teki myös ison kasan maaleja, kun niitä syntyi lopulta 90 kappaletta. Keskinäiset kohtaamiset menivät runkosarjassa tasan 1-1, kun ensin MuSaFutsal nappasi Vaasasta peräti 3-8 -vierasvoiton. Helmikuun alussa FC Sport J maksoi kalavelat ja tylytti MuSafutsalin napaten 1-3 -vierasvoiton.

FC Sport J:n Pipsa Lahtinen pitää MuSaFutsalia pahana, mutta ei suinkaan mahdottomana vastustajana.

- Pudotuspelisarja tulee olemaan ihan varmasti tiukka. Nämä pelit ovat aina ihan oma juttunsa eikä helppoja pelejä ole, varsinkin runkosarjan ollessa jo hyvin tasainen. MusSa paukutteli eniten maaleja runkosarjassa ja rosterista löytyy muutamia liigan parhaimmistoon kuuluvia pelaajia. Porilaisten voittaminen vaatiikin tarkkaa puolustamista joukkueena sekä toisessa päässä tehokasta viimeistelyä. Mutta kyllä MuSalta saattaa muutamia heikkouksia löytyä myös, joten pyritään iskemään niihin ja kääntämään pelit sen kautta meidän hyväksi. Pidetään kuitenkin salaisuutena, mitä nämä iskun paikat ovat ja mitä hämyisissä palavereissa on bongailtu. Vaasalaisten kunto on kevätauringon alla iskukykyinen ja Sport on valmis taistelemaan paikasta mitalipeleissä. Kausi on ollut nousujohteinen, vaikka loppukauteen mahtui myös omia haasteitaan. Runkosarja päätettiin kuitenkin ryminällä ja samalla mallilla jatketaan myös playoffeihin, Lahtinen kertoo.

Seuraa heitä:
Netta Hannula MuSaFutsal. Oli lopulta pistepörssin toinen kovin tehoin 32+22=54.
Vilma Rosenström FC Sport J. Sijoittui koko liigan pistepörssissä seitsemänneksi tehoilla 14+16=30.


Elina Setälä on MuSaFutsalin tärkeimpiä pelaajia. Kuva: KaDy Futsal

Kokenut GFT vastaan nuori Kampuksen Dynamo

GFT - KaDy
10.04.2021 KaDy - GFT klo 14:00
17.04.2021 GFT - KaDy
(18.04.2021 GFT - KaDy klo 13:00 tarv.)

GFT pelasi hyvän loppukauden ja nousi lopulta runkosarjassa aina kolmanneksi asti. Espoolaiset voittivat kuusi viimeistä runkosarjan otteluaan. Vastaavasti jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo pelasi tasaisen runkosarjan ja sijoittui lopulta kuudenneksi. Runkosarjassa joukkueiden molemmissa keskinäisissä kohtaamisissa nähtiin vierasvoitot, kun ensin KaDy nappasi Espoosta 1-4 -vierasvoiton ja vastaavasti Jyväskylässä loppulukemat olivat 0-5 GFT:n hyväksi.

KaDy:n valmentaja Mikko Kytölä odottaa mielenkiintoista pudotuspelisarjaa.

- Tosi mielenkiintoinen pudotuspelisarja edessä. Lähdemme haastajana, jolla on vain voitettavaa. GFT on kokenut ja voittamaan tottunut joukkue, jolla on hyviä yksilöitä. Nuori joukkueemme on osoittanut kauden mittaan kuitenkin kykenevänsä kaatamaan kenet vain, joten yllätyksen mahdollisuus on aina olemassa. Joukkue on kasvanut kauden mittaan monessa mielessä. Etenkin henkisesti ja taktisesti, mutta myös esimerkiksi tilannekovuus alkaa olla liigan vaatimusten tasolla. Kova työ kantaa hedelmää, ja tämä kausi on toiminut pidemmän prosessin hyvänä starttina, Kytölä linjaa.

Seuraa heitä:
Emilia Jokisalo - Daniela Tjeder GFT. Kaksikko iski runkosarjassa yhteensä 80 tehopistettä.
Maiju Horkka - Laura Toivainen KaDy. Kantoi suuren vastuun joukkueen pisteiden tekemisestä runkosarjassa.


KaDy:n nuori joukkue haastaa kokeneen GFT:n Kuva: Kampuksen Dynamo

* * *

Naisten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Juha Vedenpää
Palaute: juha.vedenpaa(ät)futsal.fi; p. 050 4872408