Naisten Futsal-Liiga: Pirkanmaan Ilvekset aloittivat vahvasti

Naisten Futsal-Liiga potkaistiin käyntiin lauantaina. Porissa nähtiin tasainen peli, kun GFT kaatoi MuSaFutsalin vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Pirkanmaalla Tampereen Ilves kaatoi KP-V:n ja Ylöjärven Ilves FC Halikon.

Naisten Futsal-Liigan otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

MuSaFutsal - GFT 3-4 (vm. 1-2), ja. 3-3, 3-3 (1-1)

Porissa nähtiin kierroksen jännittävin peli. Koko liigakauden avausmaali nähtiin nopeasti jo ajassa 00:41, kun Netta Hannula iski Elina Setälän syötöstä pallon verkkoon. Vieraat tulivat tasoihin Emilia Jokisalon osumalla. Myös toisella jaksolla tasainen tahti säilyi. Kotijoukkueesta osuivat Milla Ljungman sekä Hannula toiseen kertaan, vierailta puolestaan Maria Mäntylä sekä Sandra Lind. Kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, haettiin ratkaisua voittomaalikilpailusta. Siinä GFT oli lopulta tarkempi, ja nappasi näin lisäpisteen mukaansa Espooseen.

MuSaFutsalin maalivahti Martta Perälä kohtasi lauantaina GFT:n ja samalla siskonsa Siiri Perälän. Kuva: Bubi Tuomala

Ilves FS - KP-V 9-2 (4-1)

Tampereella sarjanousija KP-V sai Ilvekseltä karun tervetulotoivotuksen liigaan. Ottelu oli kotijoukkueen näytöstä alusta loppuun asti, ja suurimpana tähtenä tuikki tuttu nimi: Tiia Juntikka iski peräti tehopisteet 3+2. KP-V:kin osui kahdesti - joukkueen liigataipaleen ensimmäisen osuman teki Taru Paavola. Ilveksen vahva esitys oli kuitenkin liikaa vieraille, jotka palaavat näin harjoituksiin punomaan uusia juonia ensimmäistä liigavoittoa varten.

Myös KP-V pääsi maalien makuun liiga-avauksessa. Kuva: Jani Virolainen

Ylöjärven Ilves - FC Halikko 8-4 (4-3)

Myös Ylöjärvellä sarjanousija sai kylmää kyytiä. FC Halikko pelasi ennakkoluulottomasti ja oli vielä toisen jakson alkuun asti pelissä mukana tasaisesti, mutta toisella jaksolla rutinoituneempi Ilves marssi selvään voittoon. Kotijoukkueen tehonaisena kunnostautui Heidi Linjamaa, joka saalisti kolme maalia ja kaksi syöttöpistettä. Olivia Simula sai puolestaan kunnian iskeä FC Halikon liigataipaleen ensimmäisen osuman. Vieraiden Anna Peippo osui kahdesti.

Naisten Futsal-Liigan sunnuntaina 11.10. pelattavaksi aiotut pelit HIFK FS-FC OPA sekä FC Sport J-ACE on siirretty koronapandemiaan liittyvien varotoimenpiteiden vuoksi. Sarja jatkuu ensi viikolla, jolloin lauantaina ohjelmassa on kaksi ja sunnuntaina neljä ottelua.