Naisten Futsal-Liiga: MuSaFutsal taisteli itselleen kaksi pistettä Torniosta

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina viisi ottelua. ACE tarrasi kiinni viimeisestä pudotuspelipaikasta kaatamalla kotikentällään FC Sport J:n.

Otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Naisten Futsal-Liigan sunnuntain tulokset
Su 14.03. klo 14:00 FTK-Tornio - MuSaFutsal  3-4 ja, 3-3 (3-1)
Su 14.03. klo 14:00 Ylöjärven Ilves - GFT 3-8 (1-6)
Su 14.03. klo 14:00 ACE - FC Sport J 4-3 (2-1)
Su 14.03. klo 15:00 HIFK FS - KP-V 8-1 (4-0)
Su 14.03. klo 16:00 FC Halikko - KaDy 4-2 (2-1)

Eilen Oulussa pelannut MuSaFutsal jatkoi Pohjois-Suomen kiertuetta Tornioon, jossa vastaan asettui sarjan kuudes FTK-Tornio. Ottelu alkoi varsin vauhdiikkaasti, vaikka avausmaali nähtiinkin vasta ajassa 7:51. Maalista vastastasi kotijoukkueen Maria Ollila. Vierailijat eivät tästä hätkähtäneet, vaan iskivät ottelun tasoihin vain reilu minuutti FTK:n johtomaalin jälkeen. Maalintekijänä oli Netta Hannula, joka nousi ottelun jälkeen pistepörssin kärkeen hurjin tehoin 31+19=50. Maalien jälkeen tilastoihin merkittiin hetki pelkkiä virheitä, joita kertyi ensimmäisellä jaksolla molemmille joukkueille peräti viisi. Maalintekij tilastoihin saatin vielä ennen taukoa kuitenkin kaksi nimeä, kun kotijoukkueesta maalinteossa onnistui Iida Mäki-Iso ja Jenni Suhonen.

Toisella jaksolla kenttätapahtumia hallitsi pääosin vierasjoukkue, kun kotijoukkue FTK yritti pitää puolustuksen kasassa ja iskeä terävästi vastaan. MuSaFutsal sai kuitenkin riittävän hyvän startin puoliakaan, sillä Milla Ljungman iski pallon pitseihin jo 45 sekunnin pelin jälkeen. Hannula jatkoi tehoiluun ajassa 31:09 terävällä vapaapotkumaalillaan, osuma jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi. Lopulta ratkaisu nähtiin jatkoajalla, kun kellossa oli 42.58. Elina Setälä teki maalin ja Hannula kruunasi iltansa kolmannella tehospisteellä toimien maalin syöttäjänä.

MuSaFutsalin parhaana palkittu maalivahti Siiri Lilja osasi odottaa vaikeaa ottelua.

- Ottelu oli niin vaikea kuin aina ennenkin Torniossa. FTK loi hyviä maalipaikkoja, mutta pystyttiin puolustuksen kanssa yhdessä hoitamaan vaarallisimmat pois. Oli kiva saada torjuntoja ja sitä kautta onnistumisia, joita ei ole liikaa tullut loukkaantumisen jälkeen. Kaksi pistettä oli ihan ok tästä pelistä, Lilja kertoi ottelun jälkeen.

ACE:lle tärkeä voitto

Pirkanmaalaiset ACE ja YIlves taistelevat tiukasti viimeisestä pudostuspelipaikasta. Sunnuntain jälkeen ACE nousi kahdeksanneksi, kun joukkue onnistui kaatamaan FC Sport J:n kotikentällä 4-3. Ottelussa joukkueen sankarina toimi Julia Jokiranta, joka iski kolme maalia. Jokiranta valittiin ansaitusti joukkueensa parhaimmaksi. Samaan aikaan paikallisvastustaja YIlves taipui espoolaiselle GFT:lle, joka nappasi Ylöjärveltä 3-8 -vierasvoiton. Näin ollen ACE nousi pisteen edellen ylöjärveläisiä.

Eilen Ilvekselle taipunut HIFK palasi nopeasti voittokantaan, kun sarjanperäpään KP-V taipui Helsingissä peräti 8-1. (1+1) tehot ottelussa iskenyt Jasmine Stubbe valittiin HIFK:n parhaaksi, vierailta puolestaan palkittiin Jenny Le-Östman. HIFK jatkaa sarjassa kolmantena.

Putoamiskamppailussa koko kauden ollut FC Halikko otti tärkeän voiton pirteästi pelanneesta Kampuksen Dynamosta, kun Salossa loppulukemat kirjattiin kotijoukkueen hyväksi 4-2. FC Halikko piti ottelun koko ajan omissa käsissään, eikä KaDy johtanut kertaakaan. Kahdesti ottelu oli tasan, kunnes lopulta Olivia Haapanen iski voittomaalin Emilia Kaiserin syötöstä. Kaiser syötti heti perään toisen osuman, kun tällä kertaa pallon tolppien väliin toimitti Laura Lehtonen.

Naisten Futsal-Liiga jatkuu ensi viikonloppuna kuuden ottelun voimin. Kärkiottelussa kohtaavat GFT ja MuSaFutsal.