Naisten Futsal-Liiga: MuSaFutsal taipui Ilvekselle kärkiottelussa selvin numeroin

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin viisi ottelua. Ilves ja GFT nappasivat maukkaat vierasvoitot. HIFK ja Ylöjärven Ilves kuittasivat puolestaan voitot jatkoajan jälkeen. Kampuksen Dynamo kaatoi FTK-Tornion kotonaan selvin lukemin.

Otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Naisten Futsal-Liigan lauantain tulokset
La 06.03. klo 13:00 FC Halikko - Ylöjärven Ilves  3-5 ja., 3-3 (1-0)
La 06.03. klo 13:00 HIFK FS - ACE 3-2 ja.,  2-2 (1-1)
La 06.03. klo 14:00 MuSaFutsal - Ilves FS 3-9 (2-4)
La 06.03. klo 15:00 KaDy - FTK-Tornio 5-1 (4-1)
La 06.03. klo 15:00 FC Sport J - GFT 3-6 (1-3)

Ilves fs oli tyly vieras porissa

Naisten Futsal-Liigan kärkiottelu pelattiin Porissa, jossa kohtasivat MuSaFutsal ja Ilves FS. Lopulta tasaisen avausjakson jälkeen tamperelaiset nappasivat selvän 3-9 -vierasvoiton ja kuittasivat näin ollen syksyn kotitappion maukkaalla tavalla.

Ottelun avausjaksolla pallonhallinta oli hieman kotijoukkueella, mutta Ilves FS vastasi vaarallisimmista maalipaikoista ja onnistui maalinteossa neljästi MuSa:n kahta vastaan. Toisen jakson ensimmäisestä kymmenen minuuttisesta tuli varsin maalirikas, kun maalitykki Tiia Juntikka avasi maalihanat heti 39 sekunnin pelin jälkeen. Kotijoukkueesta toisella jaksolla maalinteossa onnistui vain Anni-Elina Luotonen, kun vastaavasti vierailta Juntikan lisäksi Tiina Pöyry osui kahdesti, Lilli Sandström kertaalleen ja kerran pallo meni maaliin MuSa:n omasta pelaajasta. Elina Setälä palkittiin MuSaFutsalin parhaana, vastaavasti vieraiden parhaana palkittiin Jenna Oksanen, joka pelasi erittäin vahvan ottelun. Voiton myötä Ilves FS kasvatti eron takana oleviin viiteen pisteeseen ja nappasi tiukasti kiinni runkosarjan voitosta.

viimeisestä pudotuspelipaikasta kiivas kamppailu

Sarjapaikasta kamppaileva FC Halikko emännöi Ylöjärven Ilvestä, joka taistelee tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta. Vierailijat ottivat lopulta tasaisen ottelun jälkeen kaksi pistettä. Vieraiden sankarit jatkoajalla olivat Esra Erden ja Mia Pajunen, jotka onnistuivat maalinteossa. 19 ottelun jälkeen YIlves on nyt kaksi pistettä ACE:a edellä ja on kiinni viimeissä pudotuspelipaikassa. Myös KaDy sekä GFT nappasivat tärkeät voitot ja kohensivat näin asemiaan tasaisessa keskikastissa. GFT pitää hallussaan viimeistä sijaa, joka oikeuttaa kotietuun pudotuspeleissä. Kampuksen Dynamo vastaavasti taistelee sijoista 5-7.

Helsingissä HIFK joutui jälleen ACE:n kanssa tiukoille, mutta taisteli lopulta Hanna Halosen johdolla jatkoajan jälkeen 3-2 -kotivoiton. Halonen onnistui ohittamaan kolmesti ACE:n maalivahdin Tiia Ropasen, joka pelasi tamperelaisten maalissa erinomaisen ottelun. Ilman Roposen huipputorjuntaja HIFK olisi saattanut voittaa jo varsinaisella peliajalla.

HIFK:n päävalmentaja Ilkka Somero kehui vierasjoukkueen maalivahtia.

- Peli noudatteli pitkälti syyskierroksen ottelun kaavaa. Hallittiin peliä, mutta viimeistely tuotti taas haasteita ja Ropanen oli ACE:n maalilla erinomainen. Vieraat olivat jo ryöstää pisteet, mutta lopulta saatiin viimeistely kuntoon ja tarvittavat maalit voiton varmistamiseksi, Somero kertoi tuoreltaan ottelun jälkeen.

Naisten Futsal-Liiga jatkuu huomenna kahden ottelun voimin, GFT jatkaa Pohjanmaan kiertuetta KP-V:n vieraaksi, ja FC Halikko sekä FC Sport J kohtaavat toisensa.