Naisten Futsal-Liiga: MuSaFutsal säilytti piikkipaikan

Tasainen Naisten Futsal-Liiga jatkui viikonloppuna täydellä kierroksella, kun lauantaina pelattiin neljä ja sunnuntaina yksi ottelu. Kierroksen jälkeen MuSaFutsal jatkaa sarjan kärjessä, eikä myöskään sarjan hännillä tapahtunut muutoksia.

KaDy – FTK-Tornio 0-6 (0-5)
Jyväskylässä FTK-Tornio oli tyly vieras KaDylle. Ajassa 03:17 vieraiden Maria Ollila oli jo iskenyt kahdesti, ja hattutemppukin täydentyi toisella jaksolla. Muita maalintekijöitä oli tällä kertaa Iida Mäki-Iso, Anna Keränen sekä Sanna Rautio. Voiton myötä FTK-Tornio tarrasi vielä tukevasti kiinni kamppailuun pudotuspelipaikasta - KaDyn asema sarjan hännillä on sen sijaan synkkä. Runkosarjan lopun ykkösprioriteetti on välttää suoran putoajan paikka.

ACE - Ilves FS 5-1 (4-1)
Tampereen paikallistaistossa kotijoukkue ACE näytti kaapin paikan vierailleen heti pelin alkuminuuteilla. Ajassa 06:47 Minna Kivelä iski ACE:n jo 3-0 -johtoon. Vaikka Ilveksen Mira Teittinen osuikin kavennusmaalin arvoisesti, ei pelin voittajasta ollut epäselvyyttä. Kotijoukkue kaunisteli toisella jaksolla loppulukemiksi 5-1, minkä ansiosta ACE nousi Ilveksen edelle sarjataulukossakin.

FC Sport J – Ylöjärven Ilves 4-5 (0-2)
Ylöjärven Ilves haki Vaasasta FC Sport J:n vieraana isot pisteet sarjataulukkoon. Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Elisa Ilottu, joka iski Ilveksen ensimmäisen ja viimeisen maalin. Ilves johti ottelua parhaimmillaan jo 5-2. Kotijoukkueen loppukiri tuotti päätösminuuteilla kaksi kavennusmaalia, ja tasoitusta päästiin yrittämään 10 metrin rankkaripisteeltäkin. Vieraat puolustivat kuitenkin sitkeästi loppuun asti ja matkustivat näin takaisin Pirkanmaalle kolme sarjapistettä mukanaan.

FC OPA – GFT  1-7 (0-2)
Espoolainen GFT ei antanut FC OPA:lle yllätysmahdollisuuksia lauantain ottelussa. Tutut tehopelaajat Daniela Tjeder (2+2) sekä Siiri Perälä (2+1) johdattivat joukkueensa selvään 1-7 -voittoon. Voiton myötä GFT pysyi mukana taistelussa runkosarjan voitosta - toisessa päässä FC OPA joutuu edelleen etsimään avaimia pois jumbopaikalta.

Team Vanpa – MuSaFutsal 2-3 (1-1)
Vantaalla sarjakärki MuSaFutsal piti pintansa tasaisessa pelissä, nappasi kolme pistettä Poriin, ja säilytti näin paikkansa sarjan piikkipaikalla. Team Vanpa käväisi avausjaksolla johdossakin, mutta MuSa tuli väkisin tasoihin ja paineli toisella jaksolla voittoo Jenna Oksasen ja Elina Setälän osumilla. Kotijoukkue kavensi vielä lukemiksi 2-3 ajassa 37:52 Natalia Kusminin maalilla, mutta lähemmäksi loppukiri ei vantaalaisia siivittänyt ja näin tärkeät sarjapisteet jäivät haaveeksi.