Naisten Futsal-Liiga: MuSaFutsal parempi avausfinaalissa

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina ensimmäinen finaaliottelu. Jännien vaiheiden jälkeen MuSaFutsal oli lopulta jatko-ottelussa IFK:ta vahvempi ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen lukemin 3-4 jo, 2-2 (1-1).

Finaalisarjan otteluohjelma

MuSaFutsal - HIFK FS
Su 09.05. klo 13:00 HIFK FS - MuSaFutsal 3-4 jo, 2-2 (1-1)
La 15.05. klo 15:00 MuSaFutsal - HIFK FS
(tarv. Su 16.05. klo 15:00 MuSaFutsal - HIFK FS)

Naisten Futsal-Liigan finaalisarja käynnistyi sunnuntaina Helsingissä. Ottelusta oli lupa odottaa tasaista, ja odostusten mukaisesti pelissä mentiinkin aina jatko-otteluun asti.

Avausjakso alkoi kotijoukkueen kannalta terävästi. Pallo saatiin MuSan maaliin jo avausminuutilla vierasjoukkueen pelaajan kautta. Muutenkin HIFK oli avausjaksolla vahva, mutta tauolle asti johto ei siltikään kestänyt. Porilaisvieraat tulivat tasoihin vain muutamaa sekuntia ennen taukovihellystä, kun Netta Hannula osui Anni-Elina Luotosen syötöstä.

Toinen jakso toisti avausjakson kuvion. Kotijoukkue siirtyi alussa johtoon - maalintekijänä Karoliina Kröger. Kokenut porilaisryhmä ei kuitenkaan luovuttanut, vaan sen kova työ palkittiin lopulta jälleen jakson lopussa. Ajassa 39:19 Luotonen tasoitti lukemiksi 2-2 Jasmin Ylikrakan esityöstä.

Tasainen vääntö kallistui lopulta valkopaidoille. Kuva: Anette Stubbe

Jatko-ottelussa osat vaihtuivat. Vieraden tehohetkeä johti tuttu hahmo, kun MuSaFutsalin Hannula osui kahdesti ajassa 43:15 ja 44:52. Jatko-ottelun toisella viisminuuttisella HIFK tuli vielä maalin päähän Jasmine Stubben osumalla. Kiri loppui kuitenkin päätössummeriin, ja näin MuSa pääsee yrittämään mestaruuden ratkaisua ensi viikon lauantaina kotihallissa.

- Kyllä joukkueen esitykseen täytyy olla tänään tyytyväinen, vaikka tulos kääntyikin vastustajalle. Oltiin alun vaikeuksien jälkeen pelissä loistavasti sisällä ja maalipaikkoja kyettiin luomaan tasaisesti, mutta toisaalta puolustamaan MuSa pääosin pois vaaralliselta sektorilta, kotijoukkueen valmentaja Ilkka Somero pohdiskeli pelin jälkeen.

MuSaFutsalin valmentaja Juha Helander oli luonnollisesti tyytyväinen avausottelun voittoon.

- Pirkkolan kentän tahmea lattia aiheutti meille haasteita ja varsinkin alku oli tosi hankala. Luotimme kuitenkin omaan peliimme, ja se tuottikin lopulta tarvittavaa tulosta. Siiri Liljalta myös erinomainen peli maalinsuulla, Helander kertoi.

Mestaruus on katkolla ensimmäisen kerran ensi lauantaina kun joukkueet kohtaavat Porin Urheilutalolla. Tarvittaessa ratkaisua haetaan kolmannesta ottelusta, joka pelataan sunnuntaina - Porissa sekin.