Naisten Futsal-Liiga: MuSaFutsal kaatoi Ilveksen, Team Vanpa yllätti FTK:n

Pudotuspelipaikasta taisteleva MuSaFutsal aiheutti Naisten Futsal-Liigan runkosarjan neljänneksi viimeisellä kierroksella sarjakärki Ilvekselle liigakauden toisen tappion. Karsintaviivan tuntumassa taistelu tiivistyi myös entisestään, kun Team Vanpa kaatoi vieraissa FTK:n.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 23.-24.2.
La 23.2. klo 13.15 GFT – Ylöjärven Ilves 6-1 (2-1)
La 23.2. klo 15.00 MuSaFutsal – Ilves FS 3-1 (0-0)
La 23.2. klo 17.00 KaDy – FC Sport-j Ja. 2-3, 2-2 (2-0)
Su 24.2. klo 15.00 FTK - Team Vanpa 2-4 (1-2)
Su 24.2. klo 18.00 Liikunnan Riemu – ACE 0-6 (0-2)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

Kuva: Golden Futsal Team

GFT – Ylöjärven Ilves 6-1 (2-1)
La 23.2. klo 13.15 – Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Maalit: 1-0 Daniela Tjeder (12.47), 2-0 Siiri Perälä (13.34), 2-1 Elisa Mattila (16.24), 3-1 Siiri Perälä (28.23), 4-1 Pirta Hiukka (35.34), 5-1 Daniela Tjeder (36.29), 6-1 Siiri Perälä (38.47)

GFT:n ja Ylöjärven Ilveksen välisen ottelun avausjaksolla nähtiin kolme maalia. Kotijoukkueen Daniela Tjeder aloitti maalinteon ajassa 12.47, ja Siiri Perälä kasvatti johdon kahteen maaliin pelikellon näyttäessä lukemia 13.34. Ajassa 16.24 syntyneen Elisa Mattilan kavennuksen myötä tauolle mentiin lukemissa 2-1.

Toisella jaksolla Siiri Perälä vei GFT:n jälleen kahden maalin etumatkalle, minkä jälkeen seuraavia osumia saatiin odottaa jakson viimeiselle viisiminuuttiselle asti. Pirta Hiukan, Daniela Tjeder toisen maalin ja Siiri Perälän hattutempun täydentäneen osuman myötä loppulukemiksi kirjattiin GFT:n 6-1-kotivoitto.

Espoolaiset pitivät paikkansa sarjakakkosena, ja tehot 2+4=5 merkkauttanut Daniela Tjeder jatkoi huimaa tehovirettään nousten samalla Naisten Futsal-Liigan pistepörssin kärkeen. Tjeder on iskenyt 15 ottelussa tehot 23+24=47.

La 23.2. klo 15.00 – Poriin Urheilutalo

Maalit: 1-0 Jenna Oksanen (21.07), 2-0 Jenna Oksanen (30.38), 3-0 Jenna Oksanen (31.53), 3-1 Matilda Herranen (36.31)

Kierroksen ottelu pelattiin Porissa, jossa kohtasivat MuSaFutsal ja Ilves FS. Maalittoman avausjakson jälkeen Jenna Oksanen vei kotijoukkueen johtoon ajassa 21.07, ja reilut yhdeksän minuuttia myöhemmin lukemat kasvoivat 2-0:aan saman maalintekijän toimesta. Koko liigakaudella vain yhden, voittomaalikilpailun jälkeen tulleen, tappion kokeneen Ilveksen tilanne tukaloitui entisestään, kun Oksanen iski jo kolmannen maalinsa ajassa 31.53.

Ilves lähti hakemaan kavennusta viidellä kenttäpelaajalla, ja lopulta lukemat kaventuivat 3-1:een Matilda Herrasen osuessa ajassa 36.31. Nämä jäivät kuitenkin loppulukemiksi, joten pudotuspelipaikasta tiukasti taisteleva MuSaFutsal otti arvokkaat pisteet kaatamalla kotonaan sarjakärki Ilveksen. Ilman pörssikärkeään Emilia Jokisaloa pelanneelle Ilvekselle tappio oli liigakauden ensimmäinen varsinaisen peliajan tappio.

Linkit:
MuSaFutsalin otteluraportti
Ilveksen otteluraportti

Kuva: FC Sport-j / HB-Photography.fi

KaDy – FC Sport-j 2-3 JA, 2-2 (2-0)
La 23.2. klo 17.00 – Jyväskylän monitoimitalo

Maalit: 1-0 Iita Pienimäki (2.09), 2-0 Anniina Ponkkonen (17.33), 2-1 Sandra Lind (36.02), 2-2 Annika Leminen (39.34), 2-3 Tiialeena Hakala (41.24)

Jyväskylässä FC Sport-j:tä emännöinyt KaDy siirtyi johtoon reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Iita Pienimäki laukoi syötönkatkon jälkeen pallon taka-alakulmaan. Avausjakson toinen maali syntyi ajassa 17.33 kotijoukkueen Anniina Ponkkosen toimesta.

Viime kierroksella viimeiselle pudotuspeleihin oikeuttavalle sijalle nousseen FC Sport-j maalinteko takkusi pitkään, mutta lopulta Sandra Lind kavensi 2-1:een ajassa 36.02. Ottelun lopussa lentävällä maalivahdilla tasoitusta hakeneiden vaasalaisten jauhaminen lopulta palkittiin, kun Annika Leminen onnistui tasoittamaan takatolpalta 2-2:een pelikellon näyttäessä lukemia 39.34. Jatkoajalla ainoasta maalista vastasi sarjan pistepörssissä kolmantena oleva FC Sport-j:n Tiialeena Hakala, joka sai pistää pallon maalin edestä tyhjiin Sandra Lindin esityön jälkeen.

Vaasalaiset ottivat 2-3-jatkoaikavoitollaan kaksi pistettä ja pitivät paikkansa sarjataulukon neljännellä sijalla. Kahdeksantena oleva KaDy nousi pisteensä myötä tasapisteisiin Ylöjärven Ilveksen kanssa.

Linkit:
FC Sport-j:n otteluraportti
Ottelulähetys

Kuva: Team Vanpa

FTK - Team Vanpa 2-4 (1-2)
Su 24.2. klo 15.00 – Putaan LH (V-halli), Tornio

Maalit: 0-1 Anastasia Tkatsjova (3.16), 0-2 Anna-Kaisa Hannuksela (7.19), 1-2 Tiia Juntikka (15.56), 2-2 Sanna Rautio (21.24), 2-3 Natalia Kusmin (33.11), 2-4 Jasmine Stubbe (39.30)

Ennen viikonlopun kierrosta neljän pisteen päässä pudotuspelipaikasta ollut FTK sai sunnuntaina Tornioon vieraakseen sarjassa yhdeksäntenä olevan Team Vanpan. Vieraat menivät reilussa seitsemässä minuutissa kahden maalin johtoon Anastasia Tkatsjovan ja Anna-Kaisa Hannukselan osumilla, mutta FTK:n pörssikärki Tiia Juntikka kavensi 1-2:een ajassa 15.56.

Toisen jakson alussa Sanna Rautio tasoitti Juntikan esityöstä 2-2:een, minkä jälkeen seuraava osumaa saatiin odottaa lähes 12 minuuttia. Vantaalaiset ottivat johdon takaisin itselleen Natalia Kusminin iskiessä terävästä vastahyökkäyksestä pallon etukulmaan ajassa 33.11. Vierasjoukkueen johto piti loppuminuuteille asti, ja lopulta Jasmine Stubbe pääsi laukomaan pallon tyhjiin ajassa 39.30 FTK:n hakiessa tasoitusta lentävällä maalivahdilla.

FTK:n pudotuspelihaaveet kokivat kolauksen, kun piste-ero neljäntenä olevaan FC Sport-j:hin kasvoi kuuteen pisteeseen. Edelleen yhdeksäntenä karsijan paikalla oleva Team Vanpa puolestaan nousi kolmen pisteen päähän Ylöjärven Ilveksestä ja KaDysta, joten runkosarjan kolmella viimeisellä kierroksella käydään kova kamppailu myös karsintapelien välttämisestä.

Linkit:

Kuva: ACE

Liikunnan Riemu – ACE 0-6 (0-2)
Su 24.2. klo 18.00 – Jyväskylän monitoimitalo

Maalit: 0-1 Oona Jaatinen (18.03), 0-2 Sanna Koskinen (18.43), 0-3 Sini Lauermaa (25.48), 0-4 Sini Lauermaa (26.10), 0-5 Oma maali (29.00), 0-6 Oona Jaatinen (31.15)

Liikunnan Riemu kohtasi Jyväskylässä sarjassa kolmantena olleen ACE:n. Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa jakson lopulle asti, kunnes vierasjoukkueen Oona Jaatinen iski avausosuman ajassa 18.03. Vain 40 sekuntia myöhemmin Sanna Koskinen lisäsi tamperelaisten johdon 0-2:een, joka jäi myös taukotulokseksi.

Ero repesi toisella jaksolla, kun ACE-kapteeni Sini Lauermaa heilutti ensin maaliverkkoja ajassa 25.48 ja iski 22 sekunnin päästä lukemat jo 0-4:ään. Jyväskyläläisten oman maalin ja toisen kerran iskeneen Oona Jaatisen osuman myötä lopputulokseksi kirjattiin tamperelaisten 0-6-vierasvoitto.

Liikunnan Riemun tappion myötä varmistui joukkueen putoaminen Naisten Futsal-Ykköseen ensi kaudeksi. ACE piti paikkansa sarjan kolmannella sijalla.

Linkit:

***

Naisten Futsal-Liigan runkosarjassa on jäljellä kolme kierrosta. Seuraavan kierroksen otteluista kolme pelataan lauantaina ja kaksi sunnuntaina.