Naisten Futsal-Liiga: MuSaFutsal juhlii Suomen mestaruutta

Porilainen MuSaFutsal juhlii historiansa ensimmäistä Naisten Futsal-Liigan mestaruutta. Se varmistui lauantaina kotihallissa, kun joukkue kaatoi HIFK:n näytöstyyliin lukemin 7-2 (4-0).

Finaalisarja:

MuSaFutsal - HIFK FS 2-0

Su 09.05. klo 13:00 HIFK FS - MuSaFutsal 3-4 jo, 2-2 (1-1)
La 15.05. klo 15:00 MuSaFutsal - HIFK FS 7-2 (4-0)

Avausottelun Helsingissä jatko-ottelun jälkeen lukemin 4-3 voittanut MuSaFutsal otti toisessa finaalissa tahtipuikon haltuunsa heti alusta lähtien. Pelikellossa oli vasta 1:28, kun Elina Setälä vei kotijoukkueen 1-0 -johtoon. Iina Heikkilä rokotti helsinkiläisiä riskinotosta ajassa  10:23, ja iski lukemiksi jo 2-0. Myös Netta Hannula sekä Anni-Elina Luotonen osuivat vielä avausjaksolla, ja näin tauolle mentiin lukemissa 4-0.

Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut HIFK, joka laittoi kaiken peliin. Tulosta tuli ajassa 23:34, kun Ilona Mikkelä avasi helsinkiläisten maalihanat. Milla Ljungman tarjosi kuitenkin kylmän suihkun vieraille heti perään iskemällä lukemiksi 5-1. Hilla Romppanen kavensi vielä lukemiksi 5-2, mutta kotijoukkueen maalilla Siiri Lilja piti joukkuettaan pystyssä, eikä päästänyt vierasjoukkuetta enää lähemmäksi. Seuraavaksi oli Nett aHannulan vuoro iskeä pallo tyhjään HIFK-maaliin, ja näin ajassa 31:38 lukemat olivat jo 6-2 porilaisille.

MuSa oli vahva kotikentällään toisessa finaalissa. Kuva: Teemu Grönroos

Ottelussa nähtiin vielä yksi maali. Sen iski jälleen Hannula, joka täydensi näin hattutemppunsa ja kruunasi pudotuspelien pistepörssin sekä maalipörssin voiton komeilla teholukemilla 16+1=17.

Mestarijoukkueen valmentaja Juha Helander oli heti ottelun päättymisen jälkeen onnellinen, mutta lyhytsanainen mies.

- Onnelliset ja tunteikkaat fiilikset. Olen tosi ylpeä jokaisesta meidän pelaajasta. Tarkempien analyysien aika on myöhemmin, Helander sai sanotuksi ennen paluuta juhlimaan mestaruutta joukkueen kanssa.