Naisten Futsal-Liiga: MuSaFutsal ja HIFK FS finaaleihin

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina välieräsarjojen toiset ottelut. Avausottelut nimiinsä vieneet MuSaFutsal ja HIFK FS olivat parempia myös toisissa peleissä, ja etenivät näin finaalipeleihin. GFT ja ACE ratkaisevat pronssimitaleiden kohtalon.

Naisten Futsal-Liigan välierien otteluohjelma ja tulokset:

GFT - HIFK FS 0-2
25.04. klo 13:00 HIFK FS - GFT 1-0 (0-0)
01.05. klo 15:00 GFT - HIFK 3-4 jo, 3-3 (2-0)

MuSaFutsal - ACE 2-0
25.04. klo 16:00 ACE - MuSaFutsal 2-6 (1-4)
01.05. klo 15:00 MuSaFutsal - ACE 4-1 (3-0)

HIFK JATKO-OTTELUSTA FINAALEIHIN

Espoossa GFT iski avausjakson ainoat maalit. Daniela Tjeder siirsi kotijoukkueen 1-0 -johtoon ajassa 12:10. Vielä ennen taukovihellystä GFT karkasi 2-0 -taukojohtoon HIFK:n omalla maalilla.

Toiselle jaksolle saapui kuitenkin sisuuntunut helsinkiläisryhmä. Hanna Halosen 2-1 -kavennus ajassa 22:05 antoi vierasjoukkueelle uskoa ja energiaa. Alle minuutti tästä, ja peli olikin tasan; Hilla Romppanen osui ajassa 23:01. Helsinkiläisten tehojakson kruunasi vielä Iina Ahola, joka vei HIFK:n pelissä ensimmäistä kertaa johtoon  2-3 -maalillaan ajassa 26:50. GFT punnersi kuitenkin väkisin tasoihin, kun HIFK oli jo toistamiseen ottelussa epäonninen ja ohjasi pallon omaan maaliin ajassa 35:19.

Jatko-ottelun avausvitonen mentiin vielä maaleitta. Toisen viisiminuuttisen alussa HIFK siirtyi 3-4 -johtoasemaan Aholan päivän toisella maalilla. GFT:n hurjasta takaa-ajosta huolimatta tämä jäi lopulta ottelun voittomaaliksi, ja näin HIFK eteni finaaleihin pääkaupunkiseudun derbystä. HIFK:n valmentaja Ilkka Somero oli helpottunut mies finaalipaikan varmistuttua.

- Aikamoinen tunteiden vuoristorata. GFT löi meidät ekalla jaksolla ahtaalle, vaikka pelillisesti oltiinkin pelissä hyvin mukana. Pystyttiin terävöittämään peliä toiselle jaksolle ja viimeistelykin osui kohdalleen.
Lopussa hieman tunteet nousi liikaa pintaan, mutta kestettiin lopulta päätössummeriin asti, Somero analysoi.

HIFK nousi upeasti voittoon tappioasemasta. Kuva: Anette Stubbe.

Musafutsal jyräsi LOPPUOTTELUIHIN

Porissa kotijoukkue MuSaFutsalilla oli ensimmäinen mahdollisuus finaalipaikkaan, kun se oli voittanut avausottelun selvin lukemin.

Eikä voittajasta epäselvyyttä jäänyt toisessakaan pelissä. Anni-Elina Luotonen avasi MuSan maalihanat ajassa 4:29. Kun Iina Heikkilä tuplasi johdon ajassa 10:10 ja kerran pallo pomppi tamperelaismaaliin omasta pelaajasta, lähdettiin tauolle 3-0 -kotijohdossa.

Toisen jakson alussa Luotonen iski toistamiseen iskemällä lukemiksi jo 4-0. ACE laittoi kaiken peliin, ja se saikin iskettyä vielä 4-1 -kavennuksen ajassa 31:18, kun Sanna Koskinen osui vieraille. Siihen kiri kuitenkin jäi, ja MuSaFutsal nappasi näin ratkaisevan voiton vahvan esityksen jälkeen lukemin 4-1 (3-0). Kotijoukkueen valmentaja Juha Helander analysoi peliä lyhyesti.

- Alku oli meiltä hiukan huolimaton, ei oltu pallon kanssa parhaimmillaan. Saatiin kuitenkin nopeista hyökkäysistä riittävästi maalitilanteita johtoasemaan. Toiselle jaksolle parannettiin ja saatiin pallonhallintaan pidempiä jaksoja. Lopulta meillä ei ollut isompaa hätää missään vaiheessa ja tästä lähdetään valmistautumaan kohti finaaleja, Helander kertoi.

Naisten Futsal-Liigan finaalit käynnistyvät ensi viikon sunnuntaina Helsingistä, jossa HIFK emännöi MuSaFutsalia. Sarjan toinen ja mahdollinen kolmas ottelu pelataan Porissa.