Naisten Futsal-Liiga: Lauantain ottelut eivät tarjonneet yllätyksiä

Naisten Futsal-Liigassa lauantai oli ennakkosuosikkien juhlaa, kun sekä MuSa, Ilves ja GFT voittivat omat ottelunsa.

MuSaFutsal selvään voittoon Oulussa

MuSa vahvisti asemaansa sarjakakkosena Oulussa FC OPA:n vieraana. Porilaiset ottivat ottelun haltuunsa jo ensimmäisellä peliminuutilla. Vain 23 sekuntia alkuvihellyksen jälkeen Anni-Elina Luotonen vei vierailijat johtoon Milla Ljungmanin syötöstä. Luotosen laukaus pääsi yllättämään OPA:n maalivahdin Anna-Liisa Honkasen täysin, sillä pallo otti kimmokkeen kotijoukkueen omista pelaajista. FC OPA kuittasi kuitenkin nopeasti, sillä ajassa 2:28 Martta Perälän purkupallo MuSa:n maalilta päätyi suoraan Lotta Iivosen jalkaan. Iivonen pääsi sijoittamaan pallon kaukaa osin tyhjään maaliin.

Iivosen maali jäi kotijoukkueelle lopulta laihaksi lohduksi, sillä tämän jälkeen MuSa hallitsi ottelutapahtumia suvereenisti. Ensimmäisellä puoliajalla MuSaFutsalilta maalinteossa onnistuivat vielä Iina Heikkilä ja Netta Hannula. Toisella puoliajalla maalihanat avasi Amelia Luotonen ajassa 23:29. Tämän jälkeen nähtiin pidempi maaliton jakso, mutta vielä ottelun loppuhetkillä MuSa viimeisteli kaksi osumaa. Ajassa 37:56 Iina Heikkilä teki päivän toisen maalinsa ja ajassa 38:20 Milla Ljungman osui vielä kertaalleen. Loppulukemiksi kirjattiin siis 1-6.

FC OPA:lla on jäljellä kaksi ottelua, ja se on sarjassa viimeisenä. Tappion myötä siis viimeisetkin teoreettiset mahdollisuudet suoraan sarjapaikansäilyttämiseen haihtuivat. Sarjassa toiseksi viimeisenä olevaan Kaustisen Pohjan-Veikkoihin ero on viisi pistettä, mutta KP-V on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Ilves rutiinilla voittoon HIFK:sta

HIFK tarjosi Tampereella Ilvekselle kelpo vastuksen, mutta ei lopulta pystynyt haastamaan sarjakärkeä. Ilves siirtyi johtoon ajassa 12:41, kun Matilda Herranen viimeisteli maalivahti Lilli Sandströmin avauksesta. Ensimmäinen puoliaika kokonaisuudessaan oli tasaista vääntämistä, eikä kumpikaan joukkue enää onnistunut sen aikana maalinteossa.

Ilves sai toiselle puoliajalle unelma-alun, kun maalipörssin kärkinimi Tiia Juntikka onnistui saamaan pallon ex-ilves Tytti Mikkolan selän taakse HIFK:n maaliin. Syötön Juntikalle antoi Mira Teittinen. Maalinteon kanssa tuskaillut HIFK onnistui ajassa 24:39 kaventamaan tilanteeksi 2-1, kun Tuula Siren onnistui Ilona Mikkelän syötöstä. Tehokkaasti viimeistellyt Ilves kuittasi kavennuksen kuitenkin nopeasti, kun Tiina Pöyry lisäsi ajassa 26:04 Ilveksen johdon tilanteeseen 3-1. Nämä numerot jäivät myös taululle ottelun päättyessä.

– Rehti esiintyminen sarjakärkeä vastaan vieraskentällä, mutta se ei valitettavasti riittänyt. Maalinteon tuska seurasi meitä Tampereelle asti ja Ilves teki omista paikoistaan tehokkaasti. Hyvä tason mittaus meille kuitenkin kevään ratkaisupelejä kohti mentäessä ja tästä pelistä pystytään ammentamaan uskoa siihen, että suunta on oikea, kuvaili HIFK:n Ilkka Somero ottelun kulkua.

GFT:lle tiukka voitto FC Sportista

Sarjan nelossijaa hallussaan pitävä GFT joutui kotonaan tiukoille, kun FC Sport-J taisteli kahdesti tasoihin. Lopulta GFT vei kuitenkin pidemmän korren.

GFT siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon ajassa 3:03 Daniela Tjederin osumalla. Maalin syötti Emilia Jokisalo. Espoolaiset pääsivät kahden maalin johtoasemaan ajassa 13:32, kun Tjeder osui toistamiseen. Tällä kertaa syöttäjänä toimi Maria Mäntylä. Kahden maalin tappioasemaan joutunut Sport löysi tekemiseensä uuden vaihteen ensimmäisen puoliajan lopulla. Tulosta alkoi tulla ajassa 15:50, kun Maiju Kuivila kavensi lukemiksi 2-1 Tiialeena Hakalan syötöstä. Ajassa 18:31 Sport tuli jo tasoihin. Maalintekijänä kunnostautui Maarit Vitikka ja syötön tarjoili jo toistamiseen Tiialeena Hakala.

Kotijoukkue tuli toisella puolikkaalle vahvasti ja siirtyi ottelussa toistamiseen johtoaseman. Emilia Jokisalo osui ajassa 23:53 Tjederin syötöstä. Sport kuitenkin jatkoi taistelua sisukkaasti ja tuli tasoihin ajassa 27:18 Vilma Rosentrömin maalilla. Syötön tarjoili jälleen Hakala. Vierailijoiden hyvä taistelu ei riittänyt pisteille, sillä ajassa 29:58 Pirta Hiukka vei GFT:n johtoon viimeistä kertaa. Ottelun viimeiseen maaliin syötön tarjosi pelin tehopelaaja Tjeder.