Takaisin
1.12.2019 klo 10.49

Naisten Futsal-Liiga: Kuuden pelin viikonloppu - FC OPA yllätti ACE:n vieraskentällä

Jaa:

Ⓒ Jani Virolainen

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina viisi ottelua, ja sunnuntaina yksi. Sunnuntain pelissä FC OPA yllätti ACE:n Tampereella ja nappasi näin sarjan avauspisteensä.

MuSaFutsal – KaDy JA. 5-2, 2-2 (1-2)
KaDy aloitti räväkästi ja ajassa 2:36 vieraat olivat jo kahden maalin johdossa. MuSaFutsal pääsi vähitellen peliin mukaan ja tekopaikkoja ilmaantui, mutta viimeistely ei tuottanut tulosta ennen kuin ajassa 16:55 syntyi 1-2 kavennus. Nämä olivat myös taukolukemat. Toisella jaksolla KaDy taisteli kolmesta pisteestä, mutta lopulta porilaisten sitkeä yritys palkittiin ja varsinainen peliaika päättyi tasan. Jatkoajalla MuSaFutsal meni menojaan tehden kolme maalia, joten kaksi sarjapistettä jäi Poriin KaDyn joutuessa tyytymään yhteen. MuSaFutsalin Elina Setälä kirjasi tehot 4+0.

Ottelun tilastot: https://www.palloliitto.fi/ottelu/1309334

Ilves FS – FC OPA 4-0 (3-0)
Ilves ei antanut sarjanousijan yllättää. Peli oli alusta asti tamperelaisten kontrolllissa ja vähitellen alkoi maalejakin tulla: ensimmäisellä jaksolla kolme, kun taas FC OPAn ainoat tilastomerkinnät olivat maalivahti Anna-Liisa Honkimaan rike ja siitä seurannut kentältä poisto. Toisella puoliskolla oululaiset saivat luotua painetta vastustajan päätyyn mutta kun viimeistely ontui, ei maalia syntynyt. Ilves FS osui vielä kerran, kun tehokaksikko Tiia Juntikka (2+1), Tiina Pöyry (1+2) viimeisteli loppulukemiksi 4-0.

Ottelun tilastot: https://www.palloliitto.fi/ottelu/1309337

FTK-Tornio – FC Sport J JA. 3-2, 2-2 (0-0)
Ottelusta odotettiin ennakkoon tasaista ja niin myös kävi. Maaleja ei ensimmäisellä puoliskolla nähty. FC Sport J aloitti toisen puoliskon räväkästi siirtyen 46 sekunnin jälkeen johtoon. Torniolaisten kuitti tuli kuitenkin vajaan parin minuutin kuluttua. Sitten tilastomerkinnät olivatkin rikkeitä ja varoituksia, kunnes ajassa 38:57 vaasalaiset siirtyivät melkeinpä ratkaisevan tuntuisesti johtoon. Mutta harmittavasti pallo meni omasta pelaajasta maaliin, kun vain kuusi sekuntia oli pelikellossa jäljellä. Jatkoajalla torniolaiset olivat parempia, joten FC Sport J:n oli lopulta tyytyminen yhteen sarjapisteeseen.

Ottelun tilastot: https://www.palloliitto.fi/ottelu/1309336

GFT - Ylöjärven Ilves 4-0 (2-0)
Ylöjärven Ilves alotti ottelun vähän hermostuneesti, mikä antoi GFT:lle mahdollisuuden käyttää heidän vahvuuksiaan. Muutaman vaarallisen tilanteen jälkeen ylöjärveläiset pääsivät vielä hyvin peliin mukaan, mutta kun espoolaiset nostivat tempoa paremmalla liikkeellä, alkoi paine vierasmaalilla kavaa entisestään. GFT onnistui lopulta kahdesti ennen taukoa. Toiselle puoliskon alussa vieraat paransivat esitystää, mutta mutta tehokkaalla viimeistelyllä GFT siirtyi nopeasti 4-0 -johtoon. Tämän jälkeen espoolaiset nostivat prässiä, eikä Ives saanut kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi, joten kavennusmaaleja ei nähty.

Ottelun tilastot: https://www.palloliitto.fi/ottelu/1309333

Team Vanpa – ACE 1-4 (0-1)
Kummallekin joukkueelle avautui ensimmäisellä puoliskolla maalipaikkoja, mutta kun vain ACE onnistui kerran, siirryttiin tauolle 0-1 -lukemissa. Toinen puoliaika alkoi vantaalaisten kannalta heikosti, kun ajassa 21:26 lukemat olivat jo 0-2. Tamperelaiset pitivät tempon yllä ja prässäsivät ylhäältä, joten Team Vanpa ei päässyt maalin makuun ennen kuin ajassa 30:22. ACE oli kuitenkin tehnyt tätä ennen vielä kaksi maalia, joten vieraat veivät pisteet mukanaan siirtyen sarjassa kolmanneksi.

Ottelun tilastot: https://www.palloliitto.fi/ottelu/1309335

ACE- FC OPA 3-4 (3-2)
Pelin alkuminuuteilla ei vauhdista ollut puutetta, päästä päähän mentiin vauhdilla ja pari kertaa maalikehikko esti avausmaalin syntymisen. Ajassa 3:08 FC OPA viimeisteli avausmaalin hienon kuvion päätteeksi. Riemua kesti vain hetken, sillä noin minuutti tästä ja ACE pääsi pallonriiston jälkeen 2vs1 -tilanteeseen ja tasoitti lukemat. Peli jatkui edelleen vauhdikkaana ja tilanteita syntyi molempiin päihin, joista tamperelaiset onnistuivat viimeistelemään kaksi ja oululaiset yhden, joten tauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa maalilla. FC OPA tasoitti ajassa 22:04 ja siirtyi vajaa kaksi minuuttia myöhemmin johtoon Sanni Päkkilän maalilla. ACE ei kovasta painostuksesta huolimatta onnistunut tasoituksessa, joten näin oululaiset pääsivät juhlimaan sarjan avauspisteitään.

Ottelun tilastot: https://www.palloliitto.fi/ottelu/1309355

***

Naisten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Juha Vedenpää
Palaute: juha.vedenpaa(at)futsal.fi; p. 050 4872408