Takaisin
29.11.2019 klo 11.27

Naisten Futsal-liiga: Kuuden ottelun viikonloppu

Jaa:

Ⓒ Jani Virolainen

Sarjassa pelataan viikonloppuna peräti kuusi ottelua. FC OPA:lla on edessään kaksi vieraspeliä Tampereella; ensin vastaan asettuu Ilves FS ja sunnuntaina ACE. Sarjakärki MuSaFutsal kohtaa KaDyn kotonaan, ja Ylöjärven Ilves puolestaan GFT:n vieraissa. ACE urakoi ensin lauantaina vieraissa Team Vanpaa vastaan ja sunnuntaina kotiottelun oululaisia vastaan. FC Sport J matkaa Tornioon.

MuSaFutsal – KaDy
30.11. 13:00 - Pori Itätuulen koulu
Joukkueet lähtevät otteluun hyvin erilaisista asetelmista. MuSaFutsal on sarjakärjessä 13 pisteellä vain yhden tappion kärsineenä, kun taas KaDylla alla neljän ottelun tappioputki ja sarjasijoitus neljällä pisteellä yhdeksäs. KaDyn Henni Parkkisella riittää kuitenkin uskoa vierasvoittoon.
“Meillä kauden alku on ollut hankala, ja peluutukseen on jouduttu tekemään paljon muutoksia. Viime kaudella saatiin tahdonvoimalla kuitenkin kairattua Porista pisteitä kotiin, ja kaikki on mahdollista lauantain ottelussakin. Omaan peliin on saatu mukaan harjoiteltuja asioita, nyt vain viimeistely kuntoon ja katkaistaan tappioputki tähän peliin.”

Viime kauden kohtaamiset:
18.11.2018 KaDy – MuSaFutsal 0-1
2.3.2019 MuSaFutsal – KaDy 3-4

Ilves FS – FC OPA
30.11. 13:00 - Kauppi Sports Center 1
Myös tähän otteluun joukkueet lähtevät hyvin erilaisista asemista. Sarjanousija FC OPA on jumittunut sarjan hännille pistetilin näyttäessä edelleen nollaa, kun taas Ilves FS on sarjakauden avaustappion jälkeen napsinut vähintään yhden pisteen joka ottelusta. Tilastojen valossa tamperelaiset lähtevät otteluun ennakkosuosikkina: sarjapisteitä 12, maaliero +6  ja tehokas Tiia Juntikka pistepörssin kakkosena. Oululaisten vastaavat luvut ovat puolestaan: sarjapisteet 0, maaliero -16 ja paras pistenainen Mia Laakso pistepörssissä sijalla 31.

FTK-Tornio – FC Sport J
30.11. 15:00 - Putaan LH (V-halli)
Ottelusta on odotettavissa tasainen vääntö, onhan joukkueiden piste-ero vain kolme pistettä. Viime kierroksella torniolaiset kärsivät niukan tappion, kun taas FC Sport J vei voiton voittomaalikilpailulla. Kotijoukkueen alkukauden tehokkain pelaaja on ollut Anna Keränen (3+3), vierailta puolestaan Pipsa Lahtinen (7+4) on koko sarjan pistepörssin kolmas.

Viime kauden kohtaamiset:
15.12.2018 FTK- Tornio – FC Sport J 4-5
23.3.2019 FC Sport J – FTK-Tornio 6-4

GFT - Ylöjärven Ilves
30.11. 16:00 - Opinmäen liikuntahalli
Opinmäki on perinteisesti ollut hankala paikka Ylöjärven Ilvekselle. GFT kärsi viimekierroksella kotitappion, joten varmasti siitä kentällä nähdään sisuuntunut joukkue. Mikäli ylöjärveläiset mielivät liigahistorian ensimmäisten pisteiden saamista GFT:ltä kotimatkalle, vaatii se onnistumista joukkueena. Päävalmentaja Vesa Parviainen kehottaa nollaamaan tilanteen: "Viime kauden pelit on menneen kauden juttuja ja niitä on turha miettiä. Se, missä mennään selviää Espoossa. Haastava peli on joka tapauksessa tulossa."

Viime kauden kohtaamiset:
11.11.2018 Ylöjärven Ilves – GFT 5-6
23.2.2019 GFT – Ylöjärven Ilves 6-1

Team Vanpa – ACE
30.11. 18:00 - Myyrmäki Urheilutalo
Ottelu on molemmille tärkeä, koska erot sarjassa ovat vielä pienet. Kolme sarjapistettä parantaisi asemia kummasti, ja niinpä molemmat joukkueet hamuavat pistepussiin täytettä. Kotijoukkueen alkukauden maalitykki on ollut jo tehot 6+1 kerännyt Jasmine Stubbe. Stubben kanssa täsmälleen samat tehot on laukonut ACE:n Sini Lauermaa. Kumpi johdattaa joukkueensa voittoon lauantaina Vantaalla?

Viime kauden kohtaamiset:
29.9.2018 Team Vanpa – ACE 3-5
5.1.2019 ACE – Team Vanpa 6-0

ACE- FC OPA
1.12. 14:00 – Tamppiareena
Sunnuntain ainoassa pelissä FC OPA yrittää hakea sarjapisteitä sarjassa viidentenä olevalta ACE:lta. Ottelu on joukkueille jo viikonlopun toinen. Nähtäväksi jää, miten sarjanousijan taso riittää kun vastassa on kokenut tamperelaisjoukkue. 

***

Naisten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Juha Vedenpää
Palaute: juha.vedenpaa(at)futsal.fi; p. 050 4872408