Takaisin
7.10.2019 klo 07.00

Naisten Futsal-Liiga käynnistyy pian; esittelyssä GFT ja MuSaFutsal

Jaa:

(artikkelin pääkuva: Golden Futsal Team)

Naisten Futsal-Liiga käynnistyy uuden kauden osalta lauantaina 12.10., jolloin sarjassa pelataan yhtä ottelua vaille täysi kierros. Vain FC Sport J sekä KaDy aloittavat urakkansa päivää myöhemmin 13.10. Mestaruudesta kamppailee kymmenen joukkuetta: ACE, FC OPa, FC Sport J, FTK, GFT, Ilves FS, KaDy, MuSa, Team Vanpa sekä Ylöjärven Ilves.

Palloliiton futsalsivusto futsal.fi julkaisee ennen kauden alkua joukkuekohtaiset kausiennakot, joissa esitellään joukkueet ja tuodaan uusimmat kuulumiset esille. Ennakkosarjan avaa itseoikeutetusti kahden edellisvuoden mestari, espoolainen GFT. Myös MuSaFutsal esitellään tässä ensimmäisessä artikkelissa.

GFT kiistatta suurin kultamitalisuosikki

Espoolainen GFT lähtee Naisten Futsal-Liigaan ennakkosuosikkina. Se on voittanut viime vuosina lähes kaiken, mitä voitettavissa on ollut. Viime keväänä joukkue juhli jo toista peräkkäistä kultaansa, joten kauteen lähtiessä suurin kysymys kuuluukin: onko kahta ilman kolmatta? Joukkue voitti myös Super Cupin kauden kynnyksellä.

Naisten päävalmentajan pestin vastaanottanut Kim Räisänen uhkuu itseluottamusta.

”Joukkue vaikuttaa jo tässä vaiheessa kautta todella hyvältä. Pelaajat ovat olleet motivoituneita ja olemme pystyneet harjoittelemaan hyvin. Joukkue on kokenut pieniä muutoksia, mutta runko säilyy samana kuin viime kaudellakin. Uusien pelaajien myötä rosteri on kuitenkin laaja ja pelipaikoista on havaittavissa selkeästi kilpailua. Tavoitteemme on tietenkin lähteä pelaamaan jälleen kerran mestaruudesta.”

GFT:n yksi vahvuus on kokemus, jota joukkueesta löytyy nuorten pelaajien rinnalle esimerkiksi jo kymmenen vuotta samassa joukkueessa pelanneen Daniela Tjederin toimesta. Ja huumorikin tuntuu kukkivan hyvähenkisen joukkueen kommenteista:

”Ilon kautta taas lähdetään kauteen. Tavoitteena on taas tuplamestaruus ja tietenkin Super Cupin voitto, jonka jo nappasimmekin. Onnellisesti ja ylöspäin, ja toivotaan Siirille kakkossyöttöjen pistepörssin voittoa”, Tjeder veistelee.

 

Tjeder heittää pallon siis joukkueen kapteenille, nyt toista kauttaan kultaisissa pelaavalle Siiri Perälälle, joka pääsi juhlimaan mestaruuttaan heti ensimmäisellä Espoon kaudellaan. Mitä mieltä kapteeni itse on joukkueen nykykunnosta?

”Elokuun alussa aloitettiin treenaamaan ja nyt meillä on kasassa 16 pelaajan vahvuinen joukkue. Pelatut treenipelit näyttivät, että kentällä on jälleen vahva joukkue, joka edelleen tekee paljon maaleja, mutta joka myös puolustaa antaumuksella. Meille on tullut hyviä uusia vahvistuksia ja mikä tärkeintä, meillä on koko ajan hyvä meininki. Koen GFT:n erinomaisena ympäristönä omalle kehittymiselleni ja treeneistä pelehin siirtyneet asiat ja onnistumiset ruokkivat itseluottamusta tulevaan kauteen. Tavoitteemme on uusia mestaruudet, mutta myös monipuolistaa peliämme. Emme varmasti tule päästämään yhtä paljon maaleja kuin aiemmin ja jokaiseen peliin lähdetään tavoitteena pitää oma maali puhtaana.”

Mitäpä siihen lisäämään. GFT on valmis puolustamaan mestaruuksiaan, eikä se tule päästämään muita helpolla tälläkään kaudella mitalitaistelussa. Joukkue avaa kauden lauantaina 12.10. Opinmäessä, kun viime kauden finaalivastus ACE matkustaa vierailulle Espooseen.

Nettisivut: https://gft.fi/joukkueet/naiset/

Facebook: https://www.facebook.com/goldenfutsalteam/

Joukkue:

#1 Tahvanainen Heidi (mv)
#2 Kröger Karoliina
#3 Malinen Henni
#4 Posa Hanna
#5 Hakala Kati
#6 Hirvonen Maiju
#8 Vasara Johanna
#9 Perälä Siiri (C)
#10 Tjeder Daniela
#11 Myllymäki Elina
#12 Niemelä Jenni (mv)
#13 Talvela Jenni
#14 Siren Tuula
#15 Mikkelä Ilona
#18 Hiukka Pirta
#71 Laine Kiia

Lähteneet pelaajat: Veera Olila (lopetti), Suvi Savolainen (lopetti)

Tulleet pelaajat: Ilona Mikkelä (Riemu), Johanna Vasara, Henni Malinen, Hanna Posa

***************

Kuva: Kari Saha

MuSaFutsal lähtee parantamaan viime kaudesta

MuSaFutsal on asettanut tavoitteeksi parantaa viime kaudesta. Viime kauden lopun jäätyminen, joka pudotti joukkueen pois playoffeista, harmitti vielä pitkään kauden päätyttyä. Kuten Elina Setälä asian ilmaisee: ”Tavoite on jälleen parantaa omaa tekemistä ja kehittyä pelaajana. Viime kaudesta jäi karvas maku, kun ratkaisevissa otteluissa tuli pistemenetyksiä ja siten haluttu playoff-paikka jäi haaveeksi.”

Setälä on yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista, joka on Siiri Liljan jälkeen pelannut eniten liigaotteluita MuSaFutsal-paidassa. Tällä hetkellä kasassa on 122 pelattua liigamatsia, joissa on syntynyt huimat 81+62=143 tehopistettä!

Pettymys on nyt kuitenkin nollattu ja kurssi käännetty uutta kautta kohti. Joukkue lähtee voittamaan jokaista otteluaan. Tulevalla kaudella pudotuspeleihin pääsee kuusi joukkuetta, ja sinne on tietysti ehdottomasti tavoite päästä.

”Uskon, että joukkueella on mahdollisuudet pelata pitkällekin kevääseen”, Setälä lisää luottavaisin mielin. 

Samanlaisin miettein kauden alkua odottaa joukkueen valmentajana jatkava Juha Helander: ”Nyt on valmistelut tehty ja on aika näyttää mitä kesän aikana on treenikentällä opittu. Jos jokainen parantaa viime vuodesta niin silloin on luultavasti tuloksellisestikin parempi kausi tulossa.”

MuSaFutsalin valmistautuminen tulevaan kauteen alkoi heti edellisen päätyttyä. Harjoitukset jatkuivat keväällä huhtikuun loppuun saakka, jonka jälkeen pidettiin toukokuu taukoa ja pelaajat keskittyivät omatoimiseen treenaamiseen. Kesäkuussa palattiin jälleen kentälle ja jatkettiin oheistreenejä fysiikkapuolta pelaamisensa ohella hoitavan Setälän johdolla.

Treenaamisesta ja asenteesta homma ei Porissa kiinni jää.

MuSaFutsal avaa kauden vierasottelulla lauantaina 12.10 Oulun urheilutalolla, jossa vastassa on FC OPA.

MuSaFutsal: https://juniorit.musansalama.fi/futsal

Facebook: https://www.facebook.com/MuSaFutsal

Twitter: https://twitter.com/musafutsal

Instagram: https://www.instagram.com/musafutsal/

Joukkue:
#2 Anni-Elina Luotonen

#4 Minna Rajamäki

#5 Jasmin Ylikraka

#6 Elina Setälä

#7 Alina Virtala

#11 Milla Ljungman

#14 Elli Helander

#17 Ella Kuuri-Riutta

#18 Netta Hannula

#19 Mira Laurila

#21 Jenna Oksanen

#50 Siiri Lilja (mv)

Tulleet pelaajat: Minna Rajamäki, Ella Kuuri-Riutta

Lähteneet pelaajat: Essi Helander, Ida Silvennoinen, Suvi Vilja, Roosa Erkkilä, Jessica Kannosto, Sanni Välilä

***

Naisten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Juha Vedenpää
Palaute: juha.vedenpaa(at)futsal.fi; p. 050 4872408