Naisten Futsal-Liiga: KaDyn voittoputkelle jatkoa

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina neljä ottelua. Suurimmasta yllätyksestä vastasi FTK-Tornio, joka ryösti vieraskentällä hyvällä peliesityksellä yhden sarjapisteen Tampereen Ilvekseltä.

Otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Naisten Futsal-Liigan sunnuntain tulokset
Su 21.02. klo 14:00 Ilves FS - FTK-Tornio 4-3 (vm 2-0), ja 3-3, 3-3 (0-2)
Su 21.02. klo 15:00 KaDy - FC OPA 8-2 (5-0)
Su 21.02. klo 16:00 HIFK FS - FC Sport J 4-2 (1-1)
Su 21.02. klo 16:00 MuSaFutsal - KP-V 14-2 (8-2)

Ilves FS - FTK-Tornio 4-3 (vm 2-0), ja 3-3, 3-3 (0-2)

Tampereella nähtiin kierroksen suurin yllätys, kun FTK-Tornio piinasi sarjakärki Ilvestä. Avausjaksolla nähtiin vain kaksi osumaa, ja vierasjoukkue vastasi niistä molemmista. Sanna Rautio ja Maria Ollila vievät vieraat 0-2-taukojohtoon.

Toisella jaksolla Ilveksen Matilda Herranen kavensi, mutta Tuuli Alamikkotervo vei FTK-Tornion uudelleen kahden maalin karkumatkalle ajassa 28:04. Ilves taisteli kuin taistelikin itsensä kuitenkin vielä tasoihin. Tiia Juntikan ja Jenna Oksasen maalit tasoittivat tilanteeksi 3-3, ja niissä lukemissa edettiinkin lopulta aina voittomaalikilpailuun asti. Siinä kotijoukkueesta onnistuivat Juntikka sekä Jonna Uusipaasto, ja näin lisäpiste jäi Pirkanmaalle. Sarjakutoselle FTK-Torniolle pistekin oli arvokas taistelussa pudotuspelipaikoista, ja Ilves puolestaan jatkaa edelleen sarjan kärkipaikalla.

Vierasjoukkueen valmentaja Maria Lehto oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Joukkueen ilme oli erinomainen. Kurinalainen ja aggressiivinen peli palkittiin kahdella maalilla ensimmäisellä puoliskolla. Toiselle puoliajalle Ilves pääsi peliin mukaan ja lopulta tasoitti pelin. Jokainen pelaaja hoiti oman tonttinsa omalla tasollaan ja tässä pelissä näytettiin varmasti jokaiselle, mihin  parhaimmillaan pystymme. Joukkueessa on tällä hetkellä todella hyvä meininki ja pystyimme todenteolla haastamaan sarjajohtajan, Lehto kertoi ottelun jälkeen.

KaDy - FC OPA 8-2 (5-0)

Vahvassa vireessä oleva Kampuksen Dynamo ei antanut Jyväskylässä FC OPA:lle mitään mahdollisuuksia, vaan jyräsi jo neljänteen peräkkäiseen voittoonsa. Kotijoukkue tulitti jo avausjaksolla taululle lukemat 5-0, eikä toinen jaksokaan tuonut muutosta voimasuhteisiin. KaDyn parhaaksi valittiin Maiju Horkka, joka oli tehokkaassa vireessä saalistaen hienot tehopisteet 3+2. Laura Toivanen osui kahdesti, ja yhden maalin naisia KaDystä olivat Kirsi Airikainen (1+1), Vilma Terävä sekä Alina Nieminen. Vierasjoukkue osui toisella jaksolla kahdesti - Emmi Hanhinevan sekä Ella Frantin (1+1) maalit olivat kuitenkin laiha lohtu oululaisille, joiden tukala sarjan jumbona alkaa olemaan jo melkoisen tukala.

HIFK FS - FC Sport J 4-2 (1-1)

Helsingissä HIFK sai vieraita Vaasasta, kun FC Sport J vieraili pääkaupungissa. Vierasjoukkue haastoikin HIFK:n hyvin. Se johti avausjakson lopussa hetkisen, ja toisen jakson alussa toisen hetken. Kotijoukkue tuli kuitenkin väkisin tasoihin ja eteni lopulta 4-2 -voittoon tehot 3+1 saalistaneen Hanna Halosen johdolla. Voittomaaliksi jäi Hilla Romppasen ajassa 33:49 iskemä 3-2 -osuma. Vierailta maalinteossa onnistuivat tänään Tiialeena Hakala sekä Vilma Rosenström

HIFK oli jälleen vahva kotikentällään. Kuva: Niklas Günsberg

- Joukkue osoitti tänään periksiantamattoman asenteensa. Tultiin kaksi kertaa takaa tasoihin ja lopussa vielä turvallisen tuntuiseen 4-2 -voittoon. Viimeistelyssä oli vielä parannettavaa ja vieraiden maalilla Rosenström pelasi hyvin. Sport antoi muutenkin kovan vastuksen ja saatiin tehdä töitä, että kaikki pisteet pysyivät Stadissa.

MuSaFutsal - KP-V 14-2 (8-2)

Porissa sarjan kakkospaikkaa hallussaan pitävä MuSaFutsal ei antanut sarjan häntäpäähän jumittuneelle KP-V:lle armopaloja - kotijoukkueelta löytyi maalijuhtliin useampikin kapellimestari. Jasmin Ylikraka iski peräti tehot 3+4. Myös Iina Heikkilä osui kolmesti, ja kahden maalin naisia olivat Netta Hannula (2+2), Elina Setälä (2+1) sekä Amelia Luotonen. Voiton myötä MuSa piti kiinni kakkospaikastaan sarjassa - se on nyt kolme pistettä Ilvestä perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.