Naisten Futsal-Liiga: Ilves varmisti runkosarjan voiton, ACE, FC Sport-j ja GFT nähdään myös pudotuspeleissä

Runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella varmistuivat Ilveksen runkosarjavoitto ja pudotuspelijoukkueet. Ilves FS:n ohella välierissä kauttaan tulevat jatkamaan ACE, FC Sport-j ja GFT.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 16.3.
La 16.3. klo 13.15 GFT – ACE 3-4 (2-4)
La 16.3. klo 16.00 FTK – KaDy 5-3 (3-2)
La 16.3. klo 16.00 MuSaFutsal – FC Sport-j 3-4 (1-2)
La 16.3. klo 16.00 Liikunnan Riemu – Team Vanpa 0-11 (0-3)
La 16.3. klo 17.00 Ylöjärven Ilves – Ilves FS Ja. 4-5, 4-4 (2-1)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

Kuva: Golden Futsal Team

GFT – ACE 3-4 (2-4)
La 16.3. klo 13.15 – Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Maalit: 0-1 Maria Tetri (1.26), 0-2 Sini Lauermaa (7.23), 0-3 Sini Lauermaa (8.20), 0-4 Anne Riekki (10.14), 1-4 Maiju Hirvonen (10.49), 2-4 Siiri Perälä (19.19), 3-4 Daniela Tjeder (34.34)

GFT:n ja ACE:n välinen ottelu alkoi vierasjoukkueen tyrmäyksellä. Tamperelaiset iskivät reilussa kymmenessä minuutissa neljä maalia, joista vastasivat Maria Tetri, kahdesti osunut kapteeni Sini Lauermaa ja Anne Riekki. GFT:n Maiju Hirvonen kavensi 1-4:een vain 35 sekuntia Riekin maalin jälkeen, ja avausjakson lopussa lukemat kaventuivat 2-4:ään Siiri Perälän toimesta.

Toisella jaksolla Daniela Tjederin maali nosti GFT:n vielä maalin päähän, mutta enempää osumia ei nähty. ACE nappasi 3-4-voitollaan vieraista kolme pistettä ja varmisti samalla sen, että joukkue sijoittuu runkosarjassa joko toiseksi tai kolmanneksi. GFT putosi neljänneksi, mutta kierroksen muiden pelien tulokset varmistivat myös espoolaisten pudotuspelipaikan. GFT:n tulee sijoittumaan runkosarjassa kolmanneksi tai neljänneksi.

Linkit:
Kokoonpanot ja tilastot
GFT:n otteluraportti

Kuva: FTK

FTK – KaDy 5-3 (3-2)
La 16.3. klo 16.00 – Putaan LH (V-halli), Tornio

Maalit: 0-1 Kirsi Airikainen (0.30), 0-2 Anniina Ponkkonen (8.12), 1-2 Tiia Juntikka (8.31), 2-2 Jenni Suhonen (10.24), 3-2 Tiia Juntikka (15.08), 4-2 Anna Keränen (32.08), 5-2 Tiia Juntikka (33.05), 5-3 Martta Perälä (39.37)

Sarjassa seitsemäntenä ollut jyväskyläläinen KaDy meni Torniossa johtoon jo 30 sekunnin pelin jälkeen Kirsi Airikaisen maalilla. Anniina Ponkkonen tuplasi johdon yhdeksännellä minuutilla, mutta FTK:n Tiia Juntikka kavensi 1-2:een vain 19 sekunnin päästä. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin lukemat olivat 2-2 Jenni Suhosen maalilla, ja ajassa 15.08 Juntikka iski toistamiseen. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 3-2-johdossa.

Toisella jaksolla FTK karkasi ajoissa 32.08 ja 33.05 syntyneillä maaleilla jo 5-2-johtoon. Jakson ensimmäisestä maalista vastasi Anna Keränen ja toisesta hattutemppunsa viimeistellyt Tiia Juntikka, joka merkkautti myös syöttöpisteen Keräsen osumaan. Viimeisellä minuutilla KaDy-maalivahti Martta Perälä kavensi loppulukemiksi 5-3. FTK nousi voitollaan sarjataulukossa viidenneksi, mutta kierroksen muut tulokset tiesivät sitä, että torniolaisten kausi päättyy runkosarjaan. Sarjataulukossa kahdeksanneksi pudonnut KaDy pysyi karsintaviivan päällä yhden pisteen turvin.

Linkit:

Kuva: FC Sport-j

MuSaFutsal - FC Sport-j 3-4 (1-2)
La 16.3. klo 16.00 – Porin urheilutalo

Maalit: 0-1 Pipsa Lahtinen (6.16), 0-2 Pipsa Lahtinen (12.59), 1-2 Netta Hannula (16.37), 1-3 Pipsa Lahtinen (20.58), 2-3 Mira Laurila (22.19), 3-3 Anni-Elina Luotonen (23.05), 3-4 Anni Rintanen (27.05)

Porissa pakkovoiton edessä ollut kotijoukkue MuSaFutsal sai avausjaksolla kirittävää, kun FC Sport-j karkasi Pipsa Lahtisen osumilla kahden maalin johtoon. Netta Hannulan kavennuksen myötä tauolle mentiin lukemissa 1-2.

Toisella jaksolla Lahtinen viimeisteli hattutemppunsa jo 58 sekunnin pelin jälkeen, mutta kahdesta seuraavasta maalista vastasivat porilaiset. Mira Laurila iski kavennuksen ajassa 22.19 ja Anni-Elina Luotonen 3-3-tasoituksen ajassa 23.05. Tasan neljän minuutin päästä FC Sport-j:n Anni Rintanen iski vieraat takaisin johtoon, ja tähänkin maaliin tilastomerkinnän sai syöttöpisteen tienannut Lahtinen. Rintasen osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi, eli lopputulokseksi kirjattiin 3-4.

MuSaFutsalille tappio tietää kauden päättymistä runkosarjaan, kun taas FC Sport-j nousi sarjassa GFT:n ohi kolmanneksi varmistaen samalla paikkansa pudotuspeleissä jo ennen ensi lauantaina pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta.

La 16.3. klo 16.00 – Huhtasuon yhtenäiskoulu, Jyväskylä

Maalit: 0-1 Natalia Kusmin (8.35), 0-2 Jenni Huttunen (11.52), 0-3 Jasmine Stubbe (14.33), 0-4 Olivia Simula (29.29), 0-5 Natalia Kusmin (30.20), 0-6 Anna-Kaisa Hannuksela (30.59), 0-7 Petra Suutarinen (34.02), 0-8 Rosa Riihinen (37.07), 0-9 Natalia Kusmin (37.34), 0-10 Natalia Kusmin (38.50), 0-11 Anna-Kaisa Hannuksela (39.20)

Ennen lauantain kierrosta yhdeksäntenä karsijan paikalla ollut Team Vanpa meni avausjaksolla 0-3-johtoon Natalia Kusminin, Jenni Huttusen ja Jasmine Stubben maaleilla. Toisella jaksolla vantaalaiset iskivät peräti kahdeksan maalia, joten lopputulokseksi kirjattiin murskaavat 0-11. Jälkimmäisellä 20-minuuttisella maaleista vastasivat Olivia Simula, kolmesti iskenyt Natalia Kusmin, kaksi maalia tehnyt Anna-Kaisa Hannuksela, Petra Suutarinen ja Rosa Riihinen. Kusmin takoi ottelussa yhteensä neljä osumaa.

Team Vanpa otti kolmannen peräkkäisen voittonsa nousten samalla kaksi pykälää ylemmäs sarjataulukon seitsemännelle sijalle. Vantaalaiset ovat nyt karsintaviivan päällä kahden pisteen turvin ennen ensi lauantaina pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta.

Linkit:

Kuva: Esa Norvia

Ylöjärven Ilves – Ilves FS Ja. 4-5, 4-4 (2-1)
La 16.3. klo 17.00 – Ylöjärven urheilutalo

Maalit: 0-1 Jenni Häkli (2.49), 1-1 Tiina-Maija Kurtti (5.35), 2-1 Riia Seppälä (9.02), 3-1 Ella Lehtonen (30.24), 3-2 Jonna Kykkänen (34.27), 4-2 Saara Viitanen (36.39), 4-3 Maria Mäntylä (36.48), 4-4 Jonna Kykkänen (37.48), 4-5 Jenni Häkli (42.03)

Ilvesten kohtaamisessa Tampereen Ilves meni kolmannella minuutilla johtoon Jenni Häklin maalilla. Kotijoukkue Ylöjärven Ilves kuitenkin tasoitti Tiina-Maija Kurtin osumalla ja meni Riia Seppälän maalilla 2-1-johtoon ajassa 9.02.

Jälkimmäisen 20-minuuttisen ensimmäinen osuma nähtiin vasta ajassa 30.24, jolloin Ella Lehtonen vei ylöjärveläiset kahden maalin etumatkalle. Tampereen Ilveksen Jonna Kykkänen kavensi neljän minuutin päästä 3-2:een, mutta ajassa 36.39 maalivahti Saara Viitanen ampui pallon käsistään tyhjänä ammottaneeseen Ilves-maaliin ja lisäsi ylöjärveläisten johdon jälleen kahteen maaliin. Kotijoukkueen voitto alkoi jo olla näköpiirissä, mutta sarjajohtaja Ilves ei luovuttanut, vaan nousi Maria Mäntylän osumalla takaisin maalin päähän vain yhdeksän sekunnin päästä. Tästä meni jälleen vain minuutti, kunnes pallo oli neljättä kertaa ylöjärveläisten maalissa. 4-4-tasoituksesta vastasi Jonna Kykkänen.

Ottelu eteni lopulta jatkoajalle, jonka ainoan maalin iski Kykkäsen esityöstä Jenni Häkli ajassa 42.03, joten Ilves FS kampesi lopulta 4-5-jatkoaikavoiton. Kykkänen merkkautti ottelussa pisteet 2+3=5 ja Häkli 2+1=3. Ilves FS varmisti tuloksella runkosarjan voiton ja sen myötä kotiedun pudotuspeleihin. Ylöjärven Ilves puolestaan putosi sarjataulukossa yhdeksänneksi eli karsijan paikalle.

Linkit:
YIlveksen otteluraportti
Ilveksen otteluraportti
Maalikooste

***

Naisten Futsal-Liigan runkosarjan päätöskierros pelataan ensi lauantaina 23.3. Pudotuspeleihin etenevät joukkueet ovat nyt selvillä, mutta välieräparit ja liigakarsintoihin joutuva joukkue ratkeavat vasta viimeisellä kierroksella.