Naisten Futsal-Liiga: Ilves kaatoi FC Sport-j:n pronssiottelussa

Kuva: Jani Virolainen

Ilves FS:n ja FC Sport-j:n välisen pronssiottelun kaikki seitsemän maalia nähtiin toisella jaksolla. Ilves kuittasi FC Sport-j:n johto-osumat kahdesti ja nousi lopulta 5-2-voittoon. Runkosarjan voittaneet tamperelaiset päättivät kautensa pronssimitaleihin.

Pronssiottelu: Ilves FS – FC Sport-j 5-2 (0-0)
La 13.4. klo 12.00 – Kauppi Sports Center, Tampere

Maalit: 0-1 Tiialeena Hakala (26.20), 1-1 Emilia Jokisalo (27.48), 1-2 Anni Rintanen (31.00), 2-2 Maria Mäntylä (31.13), 3-2 Tiina Pöyry (37.31), 4-2 Emilia Jokisalo (39.06), 5-2 Satu Pesonen (40.00)

Maaliton avausjakso

Heti ensimmäisellä minuutilla pallonriiston jälkeen puolittain karkuun päässyt Ilveksen Emilia Jokisalo oli lähellä avata maalihanat, mutta FC Sport-j:n maalivahti Wilma Teirfolk torjui jalkojen väliin suuntautuneen vedon. Vierasjoukkueen ensimmäinen paikka puolestaan syntyi hienon syöttökuvion päätteeksi, mutta Ilveksen maalivahti Lilli Sandström torjui myös lähietäisyydeltä tulleen ratkaisuyrityksen. Viidennellä minuutilla FC Sport-j:n Pipsa Lahtinen kampesi itsensä Ilves-pelaajien selustaan, mutta Sandström teki jälleen hyvän torjunnan.

12. minuutilla Ilveksen vahva prässi tuotti FC Sport-j:lle oman maalin edustalla harhasyötön, jonka jälkeen Maria Mäntylä tarjosi Jonna Kykkäselle avopaikan, mutta suoraan syötöstä lähtenyt veto kolahti puolityhjänä odottaneen maalin sisätolppaan. Seuraavalla minuutilla Ilveksen Emilia Jokisalo oli päästä pistämään pallon metristä tyhjiin, mutta Tiialeena Hakalan oikea-aikainen liuku pelasti FC Sport j:n takaiskulta. Avausjakson tilanteet eivät osumia tuottaneet, joten taukoa siirryttiin viettämään tilanteessa 0-0.

Ilves kuittaa FC Sport-j:n johtomaalit nopeasti

Toisella jaksolla ensimmäinen paikka tuli yksilösuorituksen päätteeksi Ilveksen Jenni Häklille, jonka veto kuitenkin suuntautui päin maalivahti Wilma Teirfolkia. Seuraava tilanne pelattiin perään sivurajapotkun jälkeisellä kuviolla Jonna Kykkäselle, jonka hyvältä paikalta lähteneen vedon Teirfolk onnistui jälleen torjumaan. Hetken päästä Kykkänen loi taidokkaasti itselleen vetopaikan ja lähetti laukauksen, jonka Teirfolk torjui, eikä irtopalloon päässyt Maria Mäntyläkään onnistunut iskemään avausmaalia pienestä kulmasta.

Pronssiottelun avausmaali syntyi lopulta sivurajapotkun jälkeisestä tilanteesta. FC Sport-j:n kapteeni Maarit Vitikka laukoi oikealta laidalta matalan vedon, ja Tiialeena Hakala pisti Lilli Sandströmin torjunnan jälkeisen paluupallon sisään maalin edestä vieden vaasalaiset 0-1-johtoon ajassa 26.20. Johtoasema ei kuitenkaan pitänyt kauan, sillä Ilves nousi tasoihin jo ajassa 27.48. Jonna Hyvärinen tarjosi pitkän avaussyötön vapaaksi päässeelle Emilia Jokisalolle, joka sijoitti pallon näyttävästi yhdellä kosketuksella takakulmaan ja tasoitti lukemat 1-1:een.

Kamppailun kolmannesta maalista vastasi jälleen vierasjoukkue. Lilli Sandström torjui ensin Tiialeena Hakalan vedon kulmapotkuksi, mutta FC Sport-j pelasi sen kliinisesti ja muutti lukemat 1-2:een ajassa 31.00. Hakala pelasi pallon Maarit Vitikalle, jonka tarkka syöttö tavoitti takatolpalta Anni Rintasen, jolla oli helppo työ pistää pallo maaliverkkoihin. Vain 13 sekunnin päästä peli oli kuitenkin jälleen tasan. Jonna Kykkäsen oikealta laidalta lähettämä syöttö tavoitti takatolpalta Maria Mäntylän, joka iski varmasti Ilveksen 2-2-tasoituksen.

Ilves siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 37.31. Pallo kiersi sivurajapotkun jälkeen pelaajalta toiselle, ja lopulta Tiina Pöyry pääsi ohjaamaan Emilia Jokisalon nappisyötön takatolpalta sisään vieden tamperelaiset 3-2-johtoon. Tappioasemaan joutunut FC Sport-j otti lentävän maalivahdin käyttöön reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Emilia Jokisalo kuitenkin aavisti vaasalaisten poikittaissyötön, ja katkon jälkeinen sijoitus tyhjiin vei Ilveksen 4-2-johtoon ajassa 39.06. Vierasjoukkue jatkoi lentävällä maalivahdilla loppuun asti, mutta kavennusta ei enää syntynyt. Päätössummerin soidessa Ilveksen Satu Pesosen omasta päädystä lähtenyt sijoitus löysi vielä tiensä tyhjään maaliin.

Runkosarjan voittanut Ilves kaatoi FC Sport-j:n maalein 5-2 ja päätti kautensa pronssimitaleihin. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Ilveksen maalivahti Lilli Sandström ja FC Sport-j:n Pipsa Lahtinen.

Linkit:
Kokoonpanot ja tilastot
Ilveksen otteluraportti (tulossa)
Ottelulähetys

***

Naisten Futsal-Liigan ACE-GFT-finaalisarja jatkuu Tampereella sunnuntaina, jolloin mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla. Otteluvoitot ovat GFT:n eduksi 2-0.

Naisten Futsal-Liigan finaalit:
1. finaali: Ke 10.4. klo 19.00 ACE – GFT 2-3 (1-2), Tamppi Areena (Huuhkaja-TV)
2. finaali: Pe 12.4. klo 19.00 GFT – ACE 6-3 (2-2), Opinmäen liikuntahalli (Huuhkaja-TV)
3. finaali: Su 14.4. klo 12.40 ACE – GFT, Kauppi Sports Center (Yle TV 2 / Yle Areena)

Tarvittaessa:
4. finaali: Pe 19.4. klo 14.15 GFT – ACE, Opinmäen Liikuntahalli (Yle TV 2 / Yle Areena)
5. finaali: Ti 23.4. klo 19.15. ACE – GFT, Kauppi Sports Center (Yle TV 2 / Yle Areena)