Naisten Futsal-Liiga: Ilves FS loikkasi runkosarjan voittoon

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Ilves FS varmisti itselleen runkosarjan voiton ennen päätöskierrosta.

Otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Naisten Futsal-Liigan sunnuntain tulokset
Su 21.03. klo 12:30 FC Sport J - FTK-Tornio 3-5 (3-2)
Su 21.03. klo 14:00 FC Halikko - Ilves FS 2-9 (0-6)

FC Sport J - FTK-Tornio 3-5 (3-2)

Eilen tappion kokeneet FC Sport J ja FTK-Tornio kohtasivat toisensa Vaasassa. Lopulta vierasjoukkue FTK-Tornio nappasi kolme pistettä hyvän toisen puoliajan ansiosta. FC Sport J teki ottelun kaikki maalinsa ensimmäisellä jaksolla, kun joukkue onnistui kolmesti. Ensin Anni Rintanen ja Maarit Vitikka veivät FC Sportin 2-0 johtoon, jonka jälkeen vierasjoukkueen kapteeni Anna Keränen osui kahdesti. Tauolle oltiin menossa jo tasalukemissa, mutta Vilma Rosenström oli toista mieltä ja iski kotijoukkueen kolmannen osuman. Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut FTK, ja torniolaiset tasoittivat ottelun heti reilun minuutin jälkeen. Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 27:04, kun Sanna Rautio teki maalin ja Emma Heikkilä syötti. Heikkilä kaunisteli vielä 10 sekuntia ennen loppua lukemat 3-5. Voiton myötä FTK-Tornio nappasi tiukan otteen sarjan viidennestä sijasta ennen viimeistä kierrosta.

FC Halikko - Ilves FS 2-9 (0-6)

Viime kierroksella sarjapaikan varmistanut FC Halikko emännöi sarjan kärkijoukkue Ilvestä. Ottelun sävelet olivat selvät Ilveksellä oli mahdollisuus ratkaista runkosarjan voitto ennen päätöskierrosta, ja näin myös kävi. Ottelun alusta saakka voittajasta ei ollut epäselvyyttä, silleä vierasjoukkue hurjasteli lopulta 2-9 -vierasvoittoon. Tamperelaisten suurimmat pistehait olivat Tiia Juntikka (2+3), Matilda Herranen (2+1) ja Tiina Pöyry (1+2). Ilves karkasi voiton myötä siis ratkaisevasti kuuden pisteen karkumatkalle sarjakärjessä ennen viimeisiä otteluita. Halikon sarjasijoitus - kymmenes - oli tiedossa jo ennen tätä ottelua.

Naisten Futsal-Liigan runkosarjan päätöskierros pelataan ensi viikonloppuna.