Naisten Futsal-Liiga: HIFK FS haki vierasvoiton Ylöjärveltä

Kärkijoukkueet HIFK FS, GFT ja MuSaFutsal ylsivät voittoihin Naisten Futsal-Liigan sunnuntain otteluissa. Tiukimmille joutui GFT, joka kukisti vasta jatkoajan jälkeen ACE:n.

Otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Naisten Futsal-Liigan sunnuntain tulokset
Su 31.01. klo 14:00 YIlves - HIFK FS 4-9 (2-4)
Su 31.01. klo 15:00 GFT - ACE ja 4-3, 3-3 (2-1)
Su 31.01. klo 16:00 MuSaFutsal - KaDy 4-0 (2-0)

YIlves - HIFK FS 4-9 (2-4)

Ylöjärvellä otteluun lähdettiin mielenkiintoisista lähtökohdista, kun kotijoukkue YIlves oli voittanut kolme edellistä kotiottelua ja vierasjoukkue HIFK oli puolestaan hävinnyt edellisen ottelun MuSaFutsalille peräti 6-0.

Ottelussa helsinkiläiset olivat kuitenkin kotijoukkuetta selvästi edellä ja nappasivat selvän 4-9 -vierasvoiton. Reilun ensimmäisen kymmenen minuutin aikana nähtiin jo kolme osumaa, kun vierailijat osuivat ensin kahdesti ennen kuin kotijoukkue onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-2. Lopulta ensimmäisellä jaksolla osumia nähtiin yhteensä kuusi. Toisella jaksolla tahti jatkui samana HIFK:n onnistuessa viidesti, kun YIlveksen saldoksi jäi kaksi osumaa. Vierasjoukkueesta Tuula Siren ja Karoliina Kröger viettivät kahden maalin iltapäivää, ja parhaaksi valittu Hanna Halonen upotti pallon kolmesti kotijoukkueen maaliin.

HIFK:n päävalmentaja Ilkka Somero oli tyytyväinen joukkueensa kasvojen pesuun viime viikonlopun tappion jälkeen.

- Hienosti joukkue vastasi huonoon MuSa -peliin ja palattiin heti takaisin oikeille raiteille. Pienellä Ylöjärven kentällä tilanteet tulee nopeesti ja muutamista virheistä pääsi YIlves meitä rokottamaan. Viimeistely oli tänään kuitenkin kohdallaan ja kairattiin aika selvään 9-4 -voittoon. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Somero päätti.

HIFK FS katkaisi Ylöjärven Ilveksen kotivoittojen putken. Kuva: Esa Norvia

GFT - ACE ja 4-3, 3-3 (2-1)

Espoossa pelattiin pitkän kaavan kautta, kun GFT kukisti ACE:n lopulta jatkoajan jälkeen 4-3.

ACE aloitti ottelun terävästi ja siirtyi viiden minuutin kohdalla 0-1 vierasjohtoon Maria Ropasen maalilla. Kotijoukkue ei tästä hätkähtänyt vaan iski pelin kaksi seuraavaa osumaa ja lähti tauolle 2-1 -johdossa. Heti toisen puoliajan alkajaisiksi vierailijat tulivat tasoihin Jonna Kykkäsen maalilla. Kiia Laine iski ajassa 30:46 kotijoukkueen kiinni kolmeen pisteeseen, mutta sitkeä vierasjoukkue tasoitti ottelun vielä reilu kaksi minuuttia ennen loppua ja näin ollen ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Jatkoajalla ottelun sankarittariksi nousi kotijoukkueen Pirta Hiukka, joka iski ottelun voittomaalin Jenni Talvelan syötöstä.

MuSaFutsal - KaDy 4-0 (2-0)

MuSaFutsal jatkoi voittojen tiellä, kun se jätti KaDy:n nollille lukemin 4-0.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 5:56, kun yksi Liigan parhaista pelaajista Netta Hannula iski iltapäivän ensimmäisen. Vielä ennen taukoa Hannula iski toisen maalinsa ja taukolukemat olivat kotijoukkueella 2-0. Tauon jälkeen ottelun käsikirjoitus säilyi samana, tällä kertaa kotijoukkueesta maalinteossa onnistuivat Elina Setälä ja Anni-Elina Luotonen. Kotijoukkueen maalissa Martta Perälä torjui nollapelin, ja Perälä valittiinkin joukkueensa parhaaksi.

Voiton myötä MuSaFutsal jatkaa taistelua runkosarjan voitosta Ilveksen ja HIFK:n kanssa.