Naisten Futsal-Liiga: HIFK FS avasi kautensa voitolla

MuSaFutsal aiheutti lauantaina Ilvekselle kauden ensimmäisen tappion. Helsingissä HIFK avasi liigataipaleensa tyylikkäällä  5-0 -voitolla FTK-Torniosta.

Naisten Futsal-Liigan otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Ilves FS - MuSaFutsal 2-3 (1-1)

Tampereella pelattiin tiukka ottelu, jonka vierasjoukkue MuSaFutsal käänsi lopulta voitokseen. Näin ollen kotijoukkue Ilves jäi ensimmäistä kertaa ilman pisteitä tällä kaudella. Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen puoliajan loppupuolella, kun Elina Setälä seurasi oman tilanteessa hienosti loppuun ja iski pallon lopulta päällään Ilves-maaliin. MuSaFutsal ei ehtinyt kauaa nauttia johtoasemasta, kun käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä kotijoukkue tasoitti ottelun. Erinomaista alkukautta pelaava Tiia Juntikka pelasi itsensä laidasta vapaaksi ja tarjoili pallon keskelle Jenna Oksaselle, joka puttasi pallon tyhjään maaliin. Ottelun toinen jakso jatkui ensimmäisen tapaan tasaisena; ensin Ilves siirtyi 2-1 -johtoon, kun tällä kertaa Juntikka tarjoili maalipaikan Tanja Owensille, joka tykitti pallon yläkulmaan. Maali jäi kotijoukkueen viimeiseksi, sillä porilaiset vastasivat ottelun kahdesta viimeisestä maalista. Lopulta ottelun voittomaali nähtiin ajassa 30:17, kun Jasmin Ylikraka seurasi tilanteen loppuun asti ja ampui pallon kärkkärillä alakulmaan.

MuSaFutsalin valmentaja Juha Helander oli tyytyväinen joukkueensa taistelutahtoon.

- Ensimmäiset 10 minuuttia oli tasaista, mutta sen jälkeen alettiin saamaan otetta ja lopulta avausmaalikin. Maalin jälkeen kadotettiin hyvä ote. Päästettiin Ilves tasoihin ja sen jälkeen vielä toisen jakson alussa johtoon. Pystyttiin kuitenkin vielä löytämään yksi vaihde lisää ja saatin pari maalia. Loppu oli tiukkaa oman maalin puolustamista ja ihan hyvin saatiin pidettyä Ilves pois huippupaikoilta, Helander pohdiskeli ottelun jälkeen.

HIFK FS - FTK-Tornio 5-0 (2-0)

Helsingissä pelattiin historiallinen ottelu, kun perinteinen HIFK pelasi ensimmäisen Naisten Futsal-Liigan ottelun. HIFK:n näkökulmasta ottelu sujui erinomaisesti, sillä kotijoukkue nappasi tyylipuhtaan 5-0 -voiton. Seurahistorian ensimmäisen maalin Futsal-Liigassa iski Dali Meller Anna-Kaisa Hannukselan syötöstä ajassa 4:18. Vielä ennen taukoa Hilla Romppanen pysätti kellon ajassa 19:39 ja vei kotijoukkueen 2-0 -johtoon. Toisella puoliajalla helsinkiläiset jatkoivat vahvaa pelaamista ja iskivät vielä kolmesti pallon FTK:n verkkoon Hanna Putaalan, Anna-Kaisa Hannukselan ja Tuula Sirenin toimesta. Vierasjoukkue FTK-Tornio jatkaa huomenna avausvoiton metsästystä Espoossa GFT:n vieraana.