Takaisin
14.7.2021 klo 08.35

Naisten Futsal-Liiga: HIFK FS aktiivisena sopimusmarkkinoilla

Jaa:

Ⓒ Niklas Günsberg

Naisten Futsal-Liigassa viime kauden päätteeksi hopeiset mitalit napannut Helsingin IFK on ollut yksi alkukesän aktiivisimmista seuroista sopimusrintamalla. Lukuisten pelaajasopimusten lisäksi myös päävalmentaja Ilkka Somero jatkaa tähtipaidoissa, joiden tavoitteet ovat korkealla tulevallakin kaudella.

"RUTIINI EI VIELÄ RIITTÄNYT MESTARUUTEEN"

Kaudella 2020-2021 Naisten Futsal-Liigassa debytoineen HIFK:n ensimmäinen kausi toi heti hienon tuloksen, kun joukkue nappasi keväällä hopeamitalit. Finaalissa porilainen MuSaFutsal oli parempi, mutta Helsingissä on katsottu jo pitkään kohti tulevaa. 

Seura  on tiedottanut useista tärkeistä jatkosopimuksista. Allekirjoittajien joukossa on myös päävalmentaja Ilkka Somero, joka jatkaa siis HIFK:ssa myös toisella liigakaudella. 

- Viime kausi oli katkeransuloinen. Toisaalta tulokasjoukkueena SM-hopealle yltäminen oli merkittävä saavutus, mutta ei se mitä tavoiteltiin. Lopulta meidän rutiini ei ollut vielä mestaruuden vaatimalla tasolla, ja hyvän ja huonon päivän erot olivat liian suuria, Somero kertoo seuran Instagram-tilillä.

Katseet on käännetty vahvasti jo ensi kauteen, johon HIFK lähtee täynnä itseluottamusta.

- Täysipainoinen lajiharjoittelu aloitetaan elokuun alussa. Elokuussa joukkue myös asettaa yhdessä omat tavoitteensa. Tässä kohtaa uskallan kuitenkin jo sanoa, että IFK pyrkii olemaan Suomen yhtenäisin futsaljoukkue ja pelaamaan lyhyen historiansa ylivoimaisesti parasta futsalia. Tulos pitää kyllä huolen itsestään, mutta jos näihin tavoitteisiin päästään, uskon että suomenmestaruus on ehdottomasti saavutettavissa, Somero uskoo.


HIFK luottaa jatkossakin Ilkka Someron luotsaukseen. Kuva: Niklas Günsberg

"Sopimuksia odotettavissa lisääkin"

HIFK aloitti sopimusjulkistukset kesäkuun alussa tärkeällä naisella, kun kauden päätteeksi aina maajoukkueleirille asti noussut maalivahti Tytti Mikkola kirjoitti nimensä jatkosopimukseen. Mikkolan lisäksi maalivahtiosastolla jatkaa Minja Ylärakkola.  Ensi kauden joukkue on täydentynyt useilla muillakin nimillä; Karoliina Kröger, Hanna Halonen, Selma Rantala, Hilla Romppanen, Jasmine Stubbe, Emmy Nyström, Iina Ahola, sekä viime kauden pilanneista polvivammoistaan syksyksi kuntoutuvat Saana Fält ja  Petra Suutarinen jatkavat kaikki helsinkiläisjoukkueessa.

Päävalmentaja Somero on tyytyväinen joukkueen rakentumiseen.

- Viime kaudella joukkue rakennettiin melko alkutekijöistä. Olen erittäin luottavainen meidän olemassa olevaan ryhmään nyt, kun takana on yksi yhteinen kausi liigatasolla ja nuoret futsalnoviisimme ovat saaneet vuoden ajan kehittyä futsalpelaajina laadukkaassa ympäristössä. Siitä huolimatta joukkuetta haluttiin myös vahvistaa kesän aikana uusilla pelaajilla, ja odotettavissa on pari kovan luokan siirtouutista.

Seura on myös uutisoinut kahdesta lähtevästä pelaajasta, kun sekä Noora Renström että Ilona Mikkelä suuntaavat Pirkanmaalle työ- ja opiskelukuvioiden myötä.  

- Nooran ja Ilonan menettäminen kirpaisee ja olisimme ehdottomasti halunneet pitää molemmat pelaajat IFK:ssa myös ensi kaudella. Uudet haasteet futsalin ulkopuolella veivät kuitenkin heidät pois pääkaupunkiseudulta. Muilta osin viime kauden hopeaan päättänyt joukkue on pysynyt hyvin kasassa ja myös jatkosopimusuutisia on vielä odotettavissa, Somero päättää.


Tytti Mikkola jatkaa helsinkiläisjoukkueen maalinsuulla. Kuva: Niklas Günsberg