Naisten Futsal-Liiga: GFT kaatoi HIFK:n Helsingissä

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua. Pääkaupunkiseudun derbyssä HIFK joutui antautumaan kotikentällään huippuvireiselle GFT:lle.

Maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivulla

SU 23.01.2022:

KaDy - Ylöjärven Ilves 2-5 (2-3)
FC Nokia - FC Halikko 1-4 (1-1)
HIFK FS - GFT klo 1-2 (0-1)

Päivän pelit käynnistyivät Jyväskylästä, jossa KaDy ja Ylöjärven Ilves aloittivat poikkeuksellisesti jo klo 12. Kotijoukkue KaDy aloitti odotetun terävästi, ja se meni ajassa kuudennella minuutilla jo 2-0-johtoon Heidi Malkin sekä Kirsi Airikaisen maaleilla. Vierasjoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan aloitti hurjan kirin. Vielä ennen taukoa ylöjärveläiset nousivat upeasti 2-3 -johtoasemaan Rosa-Maria Sirenin, Senni Virenin sekä Ella Haunian osumilla. Toisella jaksolla osuikin sitten enää vierasjoukkue. Emmi Rauhala iski lukemiksi 2-4, ja päätöslukemat 2-5 viimemisteli Siren päivän toisella osumallaan. Voiton myötä YIlves tarttui jälleen pudotuspelipaikkaan kiinni nousten sarjataulukossa kuudenneksi.

Nokialla pelattiin putoamistaistelun kannalta äärimmäisen tärkeistä pisteistä, kun sarjataulukon kaksi viimeistä joukkuetta kohtasivat. FC Halikon Laura Lehtonen nousi salolaisten suureksi sankariksi iskien kolme upeaa maalia. Kotijoukkueesta osui vain Ella Saranpää, ja näin Katariina Marttilan Halikolle tekemä 1-4 -osuma ajassa 34:30 jäi pelin viimeiseksi. Voitto ja kolme pistettä riitti Halikolle nousuun pois sarjan jumbosijalta. Se ohitti juuri FC Nokian pisteen erolla, joten taistelu sarjapaikasta jatkuu entistäkin kiivaampana kevättä kohti mennessä.

Päivän kärkiottelu pelattiin Helsingissä, jossa HIFK emännöi viime aikoina huippuvireeseen yltänyttä GFT:tä. Avausjakson ainoan maalin teki espoolaisten Sani Isokivijärvi Sandra Lindin loistavan esityön jälkeen. Kotijoukkue nousi tasoihin ajassa 28:50 Hanna Halosen hienon yksilösuorituksen jälkeen. Ottelun hahmoksi nousi kuitenkin Isokivijärvi, joka joka osui uudelleen ajassa 28:50. Tällä kertaa oivan esityön teki upean ottelun pelannut Maria Mäntylä. HIFK painosti ottelun loppua kohden mennessä, mutta riittävän laadukkaita maalipaikkoja se ei enää pystynyt luomaan. Näin tasainen ottelu kääntyi niukasti espoolaisille, jotka nousivat sarjataulukossa jo kolmanneksi ja vain kahden pisteen päähän IFK:sta.

Naisten Futsal-Liiga jatkuu jo tiistaina, jolloin FC Nokia ja MuSaFutsal kohtaavat Nokialla.