Naisten Futsal-Liiga: GFT ja FC Sport-j avasivat välierät vierasvoitolla

Naisten Futsal-Liigan välierät alkoivat kahdella niukalla vierasvoitolla. Runkosarjan voittanut Ilves FS taipui kotonaan GFT:lle maalein 0-1, ja myös FC Sport-j haki Tampereelta vierasvoiton, kun runkosarjassa toiseksi sijoittunut ACE kaatui samoin 0-1-lukemin. Liigakarsintojen ensimmäisessä ottelussa Ylöjärven Ilves päihitti Mad Maxin selvin 7-1-numeroin.

Naisten Futsal-Liigan 1. välierät ja liigakarsintaottelu 30.3.
La 30.3. klo 12.00 Ilves FS – GFT 0-1 (0-1)
La 30.3. klo 18.00 Ylöjärven Ilves – Mad Max 7-1 (3-0)
La 30.3. klo 18.30 ACE – FC Sport-j 0-1 (0-0)

Pudotuspelien otteluohjelma ja pistepörssi
Liigakarsintojen otteluohjelma ja pistepörssi

Kuva: Jani Virolainen

Ilves FS – GFT 0-1 (0-1)
La 30.3. klo 12.00 – Kauppi Sports Center, Tampere

Ilveksen ja GFT:n välisen sarjan ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkueen kapteeni Siiri Perälä, jonka tulinen ja matala laukaus vei espoolaiset johtoon ajassa 7.27. Vierasjoukkueen hallitsemalla avausjaksolla ei enempää osumia nähty, joten tauolle mentiin tilanteessa 0-1.

Toisella jaksolla Ilves pääsi peliin paremmin mukaan, mutta maalinteko tuotti edelleen tuskaa. GFT:n maalivahti Heidi Tahvanainen onnistui nollaamaan tamperelaisten yritykset hyvistäkin paikoista, ja lopulta Ilves lähti hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla. Tamperelaisten maalitili jäi tänään kuitenkin avaamatta, joten viime kauden Suomen mestari GFT otti sarjan avausottelusta vierasvoiton lukemin 0-1.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Ilveksen maalivahti Lilli Sandström ja GFT:n voittomaalin tehnyt Siiri Perälä. Sarja jatkuu huomenna Espoossa klo 19.15, jolloin finaalipaikka on ensimmäisen kerran katkolla GFT:lle.

La 30.3. klo 18.00 – Ylöjärven urheilutalo

Liigakarsintojen ensimmäisessä ottelussa Ylöjärven Ilves karkasi jo avausjaksolla kolmen maalin johtoon. Ensimmäisellä 20-minuuttisella ylöjärveläisten maaleista vastasivat Ella Lehtonen, Emmi Rauhala ja Tiina-Maija Kurtti.

Toisen jakson alussa YIlves iski jo ratkaisevan tuntuisesti kaksi lisämaalia, jotka molemmat kirjattiin avausjaksollakin osuneen Ella Lehtosen nimiin. Mad Maxin Ella Huovinen kavensi nopeasti 5-1:een ajassa 21.35, mutta ottelu pysyi ylöjärveläisten hallinnassa. Ajassa 29.38 Lehtonen teki jo illan neljännen maalinsa, ja loppulukemat 7-1 viimeisteli Emmi Rauhala ajassa 34.56.

Liigakarsintojen avausottelun hahmo oli neljä maalia iskenyt YIlveksen Ella Lehtonen. Naisten Futsal-Liigan välierien tapaan paras kolmesta -järjestelmällä pelattava karsintasarja jatkuu Valkeakoskella lauantaina 6.4.

Linkit:

ACE – FC Sport-j 0-1 (0-0)
La 30.3. klo 18.30 – Tamppi Areena, Tampere

Tamperelaisen ACE:n ja vaasalaisen FC Sport-j:n välisestä kamppailusta muodostui päivän ensimmäisen välieräottelun tavoin tasainen ja vähämaalinen. Avausjaksolla osumia ei nähty ollenkaan, vaikka maalikehikotkin kolisivat, joten ratkaisu siirtyi toiselle 20-minuuttiselle.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi lopulta ajassa 33.58, kun FC Sport-j:n Annika Leminen laukoi pallon Sandra Lindin juoksulinjalle ja tämä ohjasi pelivälineen sisään maalin edestä. Takaa-ajoasemaan joutunut kotijoukkue ACE otti lentävän maalivahdin käyttöön reilut neljä minuuttia ennen loppua. FC Sport-j:n maalivahti Karoliina Muurimäki joutui venymään viimeisten minuuttien aikana useampaan hyvään torjuntaan, mutta vaasalaisten maali pysyi puhtaana päätössummeriin asti.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin maalivahdit Tiia Ropanen ja Karoliina Muurimäki. Sarja jatkuu sunnuntaina Vaasassa, jossa FC Sport-j:llä on mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotihallissaan klo 16.00 alkavassa ottelussa.

Linkit:

***

Välieräsarjat jatkuvat sunnuntaina, jolloin ottelut pelataan GFT:n ja FC Sport-j:n kotihalleissa. Ylöjärven Ilveksen ja Mad Maxin välisen liigakarsintasarjan toinen ottelu pelataan lauantaina 6.4.