Naisten Futsal-Liiga: GFT finaaleihin, ACE:n ja FC Sport-j:n välieräsarja tasoittui

Ilves FS:n ja GFT:n välinen välieräsarja ratkesi Espoossa, kun Naisten Futsal-Liigan hallitseva Suomen mestari GFT kaatoi runkosarjan voittaneen Ilveksen toistamiseen ja eteni finaaleihin. ACE puolestaan voitti FC Sport-j:n vieraissa ja siirsi sarjan ratkaisun ensi lauantaille.

Naisten Futsal-Liigan 2. välierät 31.3.
Su 31.3. klo 16.00 FC Sport-j – ACE 1-2 (0-1)
Su 31.3. klo 19.15 GFT – Ilves 4-3 (1-1)

Pudotuspelien otteluohjelma ja pistepörssi
Liigakarsintojen otteluohjelma ja pistepörssi

Kuva: FC Sport-j / HB-Photography.fi

FC Sport-j – ACE 1-2 (0-1)
Su 31.3. klo 16.00 – Vamian Hansakampus, Vaasa

Maalit: 0-1 Maria Tetri (6.07), 0-2 Anne Riekki (22.08), 1-2 Sandra Lind (29.56)

Eilen Tampereella ACE:n maalein 0-1 kaataneella FC Sport-j:llä oli mahdollisuus ottaa toinen voitto ja varmistaa finaalipaikka kotihallissaan Vaasassa. Tämän päivän ottelun yleisömäärä kipusikin 231 katsojaan.

Pelin avausmaalista vastasi vierasjoukkue ACE:n Maria Tetri, joka iski pallon maaliverkkoihin Anne Riekin syötöstä ajassa 6.07. Vauhdikkaalla ja tasaisella avausjaksolla ei lisäosumia nähty, joten tauolle mentiin tamperelaisten 0-1-johdossa.

Toisen jakson alussa ACE karkasi jo 0-2-johtoon, kun avausosumastakin vastannut kaksikko iski jälleen ajassa 22.08. Tällä kertaa oli Riekin vuoro viimeistellä Tetrin syötöstä. FC Sport-j oli toisella jaksolla pelillisesti niskan päällä, ja kotijoukkueen painostus palkittiinkin lopulta ajassa 29.56, kun eilisessäkin ottelussa maalin tehnyt Sandra Lind iski 1-2-kavennuksen. Tasoitusta metsästäneet vaasalaiset painoivat peliä ACE:n päätyyn, mutta tamperelaisten Tiia Ropanen venyi jälleen hyviin torjuntoihin.

ACE:n johto piti lopulta päätössummeriin asti, joten tamperelaiset tasoittivat välieräsarjan voitot 1-1:een. Kotijoukkueesta palkittiin Sandra Lind ja vierasjoukkueesta maalivahti Tiia Ropanen. Välieräsarjan kolmas ja finaalipaikan ratkaiseva ottelu pelataan Tampereella lauantaina 6.4.

Su 31.3. klo 19.15 – Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Maalit: 0-1 Emilia Jokisalo (0.11), 1-1 Maiju Hirvonen (14.31), 2-1 Maiju Hirvonen (30.54), 2-2 Jonna Kykkänen (31.25), 3-2 Maiju Hirvonen (32.21), 3-3 Emilia Jokisalo (36.00), 4-3 Pirta Hiukka (38.59)

Espoossa GFT:n ja Ilveksen välinen sarja oli espoolaisten eilisen 0-1-vierasvoiton myötä katkolla kotijoukkueelle. Ilves tuli otteluun revanssi mielessään, ja jo 11 sekunnin pelin jälkeen Emilia Jokisalo iski vieraat johtoon. Avausjakson toisesta maalista vastasi GFT:n Maiju Hirvonen, joka iski 1-1-tasoituksen ajassa 14.31.

Toisella 20-minuuttisella ensimmäistä maalia saatiin odottaa jakson jälkimmäiselle puoliskolle asti, mutta tällöin maaleja nähtiin 87 sekunnin sisään peräti kolme. GFT:n Maiju Hirvonen iski kotijoukkueen johtoon ajassa 30.54, mutta Ilveksen Jonna Kykkänen tasoitti perään 2-2:een ajassa 31.25. Tämän jälkeenkään pelikello ei ehtinyt edetä minuuttiakaan ennen kotijoukkueen kolmatta osumaa. Ajassa 32.21 syntyneestä 3-2-maalista vastasi jälleen Hirvonen, joka täydensi samalla hattutemppunsa.

Selkä seinää vasten ollut Ilves onnistui kuitenkin vielä nousemaan rinnalle, kun ottelun toisen maalinsa tehnyt Emilia Jokisalo tasoitti pelin 3-3:een ajassa 36.00. Tiina Pöyry merkkautti samalla pelin kolmannen syöttöpisteensä. Jatkoaika alkoi jo häämöttää, mutta lopulta ratkaisu syntyi vielä varsinaisella peliajalla. GFT:n Pirta Hiukka iski kotijoukkueen 4-3-johtoon ajassa 38.59, eikä Ilves enää tästä toipunut.

GFT otti toisen välierävoittonsa varmistaen samalla paikkansa finaaleissa, joissa espoolaiset puolustavat viime kauden mestaruuttaan. Ilveksen tie puolestaan vie pronssiotteluun. GFT:n tuleva finaalivastustaja ratkeaa ensi lauantaina, jolloin ACE ja FC Sport-j kohtaavat kolmannessa ja ratkaisevassa välierässä.