Naisten Futsal-Liiga: GFT avasi finaalit vierasvoitolla

Kuva: Golden Futsal Team

GFT kaatoi ACE:n vieraissa Naisten Futsal-Liigan ensimmäisessä finaalissa maalein 2-3 ja otti kotiedun itselleen. Sarjan toinen ottelu pelataan Espoossa perjantaina 12.4.

1. finaali: ACE – GFT 2-3 (1-2)
Ke 10.4. klo 19.00 – Tamppi Areena, Tampere

Maalit: 0-1 Maiju Hirvonen (3.26), 1-1 Anniina Myötyri (5.04), 1-2 Kiia Laine (9.15), 1-3 Pirta Hiukka (31.17), 2-3 Jonna Aro (39.50)

GFT iski ensimmäisen finaalin avausmaalin ajassa 3.26, kun Maiju Hirvonen laukoi vasemmalta laidalta antamansa sivurajapotkun jälkeen Daniela Tjederin palautussyötöstä tarkasti oikeaan alakulmaan. Kotijoukkue ACE:n tasoitus syntyi kuitenkin nopeasti terävän vastahyökkäyksen päätteeksi. Sanna Koskinen ampui ensin avopaikasta tolppaan, mutta Anniina Myötyri sijoitti paluupallon varmasti sisään muuttaen lukemat 1-1:een ajassa 5.04.

Ottelun kolmas maali syntyi pelikellon näyttäessä lukemia 9.15. GFT-kapteeni Siiri Perälä laukoi nousunsa päätteeksi matalan vedon, jonka paluupalloon pääsi Kiia Laine. Tämä ei vapaasti laukomaan päästessään viimeistelyssä erehtynyt, vaan pallo löysi tiensä maaliverkkoihin, ja espoolaiset siirtyivät 1-2-johtoon.

Kolme ja puoli minuuttia ennen avausjakson loppua Daniela Tjeder tarjosi takaviistoon suuntautuneella syötöllään hyvän vetopaikan Siiri Perälällä, mutta tämän laukaus kimposi yläriman kautta yli maalin. Toisessa päädyssä GFT-maalivahti Heidi Tahvanainen puolestaan esti ACE:n Sanna Koskisen aikeet. Avausjaksolla ei enempää maaleja nähty, joten tauolle siirryttiin vierasjoukkue GFT:n 1-2-johdossa.

Toisella jaksolla lukemat pysyivät pitkään ennallaan. 29. minuutilla ACE:n vaarallisimpiin pelaajiin lukeutuva Maria Tetri loukkasi itseään kaaduttuaan kätensä päälle mutta pystyi kuitenkin palaamaan kentälle hetken päästä. Jakson ensimmäistä maalia saatiin odottaa sen jälkimmäiselle puoliskolle asti. Lopulta ajassa 31.17 GFT karkasi 1-3-johtoon, kun Pirta Hiukka laittoi vastahyökkäyksen päätteeksi Siiri Perälän laukauksesta tulleen irtopallon sisään. ACE lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla jo reilut viisi minuuttia ennen jakson loppua. Sanna Koskinen tarjosi poikittaissyötöllään paikan Maria Tetrille, mutta tämän laukaus suuntautui keskelle maalia, ja Heidi Tahvanainen torjui varmasti.

39. minuutilla GFT oli lähellä ratkaista ottelun, mutta avausmaalin tehneen Maiju Hirvosen viimeistely-yritys kolahti tolppaan. ACE nousi vielä viime sekunneilla maalin päähän, kun Jonna Aron laukaus kimposi GFT-pelaajan kautta maalivahti Tahvanaisen yli maaliin ajassa 39.50. Espoolaiset kuitenkin pelasivat jäljellä olleet sekunnit järkevästi ja ottivat finaalisarjan avausvoiton lukemin 2-3.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin ACE:n Maria Tetri ja GFT:n Maiju Hirvonen. GFT piti ensimmäisessä finaalissa enemmän palloa, kun taas ACE pyrki puolustamaan tiiviisti ja iskemään vastahyökkäyksillä. Finaalisarjan toinen ottelu pelataan Espoossa perjantaina 12.4.