Naisten Futsal-Liiga: FTK kaatoi ACE:n, Ylöjärven Ilves yllätti MuSaFutsalin

Naisten Futsal-Liigan kierroksen ottelussa FTK päihitti kotonaan ACE:n tiukan kamppailun jälkeen maalein 2-1. Kierroksen muut voittajat olivat Ilves FS, GFT, FC Sport-j ja tappioputkensa katkaissut Ylöjärven Ilves.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 26.-27.1.
La 26.1. klo 12.00 KaDy – Ilves FS 0-8 (0-5)
La 26.1. klo 13.15 GFT – Liikunnan Riemu 11-1 (6-1)
La 26.1. klo 15.00 FC Sport-j – Team Vanpa 8-2 (5-1)
La 26.1. klo 16.00 FTK – ACE 2-1 (1-0)
Su 27.1. klo 14.00 MuSaFutsal – Ylöjärven Ilves 4-5 (3-4)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

Kuva: Jani Virolainen

KaDy – Ilves FS 0-8 (0-5)
La 26.1. klo 12.00 – Jyväskylän monitoimitalo

Maalit: 0-1 Emilia Jokisalo (0.38), 0-2 Matilda Herranen (6.36), 0-3 Matilda Herranen (13.12), 0-4 Matilda Herranen (14.26), 0-5 Jenni Häkli (15.05), 0-6 Maria Mäntylä (22.03), 0-7 Tiina Pöyry (23.40), 0-8 Emilia Jokisalo (24.19)

KaDyn ja Ilveksen välisen ottelun avausmaalia ei tarvinnut kauan odottaa, sillä Emilia Jokisalo vei tamperelaiset johtoon jo 38 sekunnin pelin jälkeen. Anni Karelehto laukoi oikealta laidalta, ja Jokisalo pisti Martta Perälän torjunnasta tulleen paluupallon sisään maalin edustalta. Ilveksen johto tuplaantui seitsemännellä minuutilla, kun Matilda Herrasen laukaus pomppi sisään puolittaisen torjunnan kautta. Jatkoa seurasi kolmella Ilveksen maalilla, jotka syntyivät vajaan kahden minuutin sisällä toisistaan. Herranen laukoi ensin oikealta laidalta komeasti takayläkulmaan ja täydensi perään reilun minuutin päästä hattutemppunsa. Avausjakson viimeiseksi osumaksi jäänyt 0-5-maali syntyi hienon yhteispelin päätteeksi, kun Jenni Häkli jatkoi Jonna Kykkäsen syötön tyhjiin.

Toisen jakson alussa Ilves kaunisteli lukemia vielä kolmella maalilla. Kuudennen maalin viimeisteli Jonna Kykkäsen hyvästä pystysyötöstä Maria Mäntylä, ja seitsemännestä vastasi Tiina Pöyry, jolle syötön tarjosi Anni Karelehto. Ottelun loppulukemat 0-8 iski vapaapotkusta ottelun toisen maalinsa tehnyt Emilia Jokisalo. Lilli Sandström piti maalinsa puhtaana loppuun asti, ja Ilves jätti vastustajansa maaleitta neljättä kertaa tällä kaudella.

La 26.1. klo 13.15 – Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Maalit: 1-0 Maiju Hirvonen (1.24), 2-0 Pirta Hiukka (6.15), 3-1 Pirta Hiukka (11.04), 4-1 Daniela Tjeder (15.09), 5-1 Daniela Tjeder (18.47), 6-1 Maiju Hirvonen (19.55), 7-1 Tuula Siren (21.38), 8-1 Daniela Tjeder (27.07), 9-1 Daniela Tjeder (32.13), 10-1 Maiju Hirvonen (35.42), 11-1 Karoliina Kröger (37.13)

Espoossa Maiju Hirvonen vei GFT:n johtoon ottelun toisella minuutilla, ja vajaan viiden minuutin päästä Pirta Hiukka iski kotijoukkueen toisen maalin. Liikunnan Riemun Ilona Mikkelä kavensi 2-1:een ajassa 6.25, mutta tämän jälkeen GFT karkasi selvään voittoon. Avaujaksolla joukkue iski vielä viisi maalia, joista vastasivat Hiukka, Daniela Tjeder ja Hirvonen. Kukin GFT:n maalintekijä osui siis avausjaksolla kahdesti.

Jälkimmäisellä jaksolla lukemat repesivät lopulta 11-1:een. GFT:n toisen jakson maalintekijöinä toimivat Tuula Siren, Daniela Tjeder, Maiju Hirvonen ja Karoliina Kröger. Tjeder merkkautti ottelussa tehot 4+2=6, Hirvonen 3+1=4 ja Hiukka 2+2=4. GFT jatkaa sarjataulukon toisella sijalla yhdeksän pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneesta Ilveksestä.

Linkit:
GFT:n otteluraportti

Kuva: FC Sport-j / HB-Photography.fi

FC Sport-j – Team Vanpa 8-2 (5-1)
La 26.1. klo 15.00 – Vamian Hansakampus, Vaasa

Maalit: 1-0 Pipsa Lahtinen (10.51) 2-0 Maarit Vitikka (10.51), 3-0 Anni Rintanen (11.49) 4-0 Annika Leminen (15.06), 5-0 Maarit Vitikka (17.00), 5-1 Jasmine Stubbe (19.58), 6-1 Maarit Vitikka (34.40), 6-2 Anette Stubbe (35.56), 7-2 Tiialeena Hakala (37.32), 8-2 Maarit Vitikka (38.36)

Vaasassa FC Sport-j sai vieraakseen vantaalaisen Team Vanpan. Sarjassa viidentenä oleva FC Sport-j iski avausjaksolla viisi ensimmäistä maalia ennen kuin Team Vanpa onnistui maalinteossa kaksi sekuntia ennen taukoa. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Pipsa Lahtinen, kahdesti osunut Maarit Vitikka, Anni Rintanen sekä Annika Leminen. Vieraiden kavennuksen teki joukkueen sisäistä pistepörssiä johtava Jasmine Stubbe

Toisen jakson ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ei maaleja nähty, mutta jakson jälkimmäisellä puoliskolla verkot heiluivat vielä neljästi. Maarit Vitikka täydensi hattutemppunsa ennen Anette Stubben kavennusta, ja Tiialeena Hakala sekä ottelussa pisteet 4+1=5 tehnyt Vitikka viimeistelivät loppulukemiksi 8-2. FC Sport-j nousi voitollaan 24 sarjapisteeseen vain pisteen päähän kolmentena ja neljäntenä olevista ACE:sta ja MuSaFutsalista.

Linkit:

Kuva: FTK

FTK – ACE 2-1 (1-0)
La 26.1. klo 16.00 – Putaan liikuntahalli (V-halli)

Maalit: 1-0 Heta Huhtaniska (14.40), 1-1 Maria Tetri (20.22), 2-1 Sanna Rautio (36.42)

Kierroksen ottelussa kohdanneet FTK ja ACE kävivät tiukan kamppailun, jossa nähtiin vain kolme osumaa. FTK:n Heta Huhtaniska vei kotijoukkueen johtoon ajassa 14.40 osumalla, joka jäi avausjakson ainoaksi. Huhtaniska katkaisi ACE:n syötön keskialueella ja pelasi pallon eteenpäin Tiia Juntikalle, joka puolestaan jatkoi pallon takaisin mukaan hyökkäykseen nousseelle Huhtaniskalle. Tämä ei tekopaikassaan erehtynyt vaan tuikkasi pallon varmasti tolppien väliin.

Toisen jakson alussa ACE:n Maria Tetri tasoitti pelin 1-1:een vain 22 sekunnin pelin jälkeen. Minna Kivelä pelasi pallon vapaapotkusta maalin vasemmalla puolelle Tetrille, joka laukoi suoraan syötöstä tarkasti etukulmaan. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa ottelun neljänneksi viimeiselle minuutille asti, jolloin FTK sai vapaapotkun hyvältä paikalta. Vapaapotkua ampumaan asettunut Sanna Rautia tykitti pallon oikeaan yläkulmaan vieden FTK:n 2-1-johtoon ajassa 36.42. ACE otti viimeisten minuuttien aikana lentävän maalivahdin käyttöön, mutta kotijoukkue kulutti myös hyvin kelloa pitämällä palloa hallussaan ja pakottamalla tamperelaiset palaamaan omalle alueelleen. FTK otti tärkeästä ottelusta täydet kolme pistettä ja nousi yhä tiukemmin mukaan taisteluun pudotuspelipaikoista.

Linkit:

Kuva: Esa Norvia

MuSaFutsal – Ylöjärven Ilves 4-5 (3-4)
Su 27.1. klo 14.00 – Porin Urheilutalo

Maalit: 0-1 Ella Lehtonen (4.57), 0-2 Ella Lehtonen (7.02), 1-2 Elina Setälä (12.17), 1-3 Sini Sutinen (15.28), 2-3 Mira Laurila (16.24), 3-3 Netta Hannula (16.31), 3-4 Rosa-Maria Sirén (19.42), 4-4 Elina Setälä (36.21), 4-5 Emilia Lindberg (36.57)

Sarjassa neljäntenä oleva MuSaFutsal sai Porissa vastaansa Ylöjärven Ilveksen, jolla oli alla seitsemän ottelun tappioputki. Runsasmaalisella avausjaksolla nähtiin seitsemän osumaa. YIlveksen Ella Lehtonen aloitti maalinteon viidennellä minuutilla ja tuplasi vieraiden johdon kahden minuutin päästä avausmaalista. MuSaFutsalin Elina Setälä kavensi ajassa 12.17, mutta reilun kolmen minuutin päästä Sini Sutinen siirsi ylöjärveläiset takaisin kahden maalin johtoon. 63 sekunnin päästä peli oli kuitenkin jälleen tasan 3-3, kun 100. liigaottelunsa pelannut Mira Laurila ja Netta Hannula iskivät seitsemän sekunnin välein. Laurilan maali oli samalla hänen 100. tehopisteensä Naisten Futsal-Liigassa. Jakson lopussa nähtiin vielä yksi maali, jonka teki 18 sekuntia ennen summeria YIlveksen Rosa-Maria Sirén, joten tauolle mentiin tilanteessa 3-4.

Toisen jakson ensimmäinen maali syntyi ajassa 36.21, kun Elina Setälä osui toistamiseen tasoittaen lukemiksi 4-4. Tästä ei kuitenkaan mennyt kuin 36 sekuntia ennen kuin vierasjoukkue siirtyi jälleen johtoon. Ajassa 36.57 syntynyt Emilia Lindbergin osuma osoittautui lopulta ottelun voittomaaliksi, kun ylöjärveläiset katkaisivat tappioputkensa kaatamalla MuSaFutsalin maalein 4-5. Ottelua oli todistamassa 172 katsojaa, joka on MuSaFutsalin kauden toistaiseksi paras yleisömäärä.

Linkit:
MuSaFutsalin otteluraportti

***

Naisten Futsal-Liigan seuraava ottelu pelataan keskiviikkona, kun Liikunnan Riemu ja KaDy kohtaavat Jyväskylän derbyssä. Tulevana viikonloppuna vuorossa on neljän ottelun kierros, jolla lepovuorossa ovat yhden ottelun muita joukkueita enemmän pelanneet Ilves FS ja FTK.