Naisten Futsal-Liiga: FC Sport J yllätti Ilveksen

Naisten Futsal-Liigassa nähtiin lauantaina kolme kotivoittoa. Kolmen pisteen arvoisesti esiintyivät FC Sport J, HIFK FS sekä GFT.

HIFK FS - RaiFu 6-2 (3-1)
FC Sport J - Ilves FS 3-1 (1-1)
GFT - PJK klo 3-1 (1-1)

Helsingissä sarjakakkonen HIFK emännöi RaiFua. Raisiolaiset käväisivät ottelun alussa johdossa, kun Tiiu Lehtonen iski avausosuman ajassa 02:56. Sen jälkeen tahtipuikkoa heilutteli kuitenkin kotijoukkue. Tuula Siren iski nopeasti tasoituksen, ja ennen taukovihellystä myös Anna-Kaisa Hannuksela sekä Daniela Tjeder onnistuivat maalinteossa. Lehtosen toinen maali toi jälkimmäisellä puoliajalla RaiFun vielä kerran maalin päähän tilanteeseen 3-2, mutta HIFK ei ollut tänään yllätettävissä. Hanna Putaala ja Selma Rantala kaunistelivat lukemiksi 5-2, ja lopullisen niitin pelille iski Siren päivän toisella osumallaan tyhjään RaiFu-maaliin. Näin pisteet jäivät Helsinkiin maalein 6-2 (3-1).

Vaasassa FC Sport J yllätti kotihallissaan Tampereen Ilveksen hyvän ja tiiviin esityksen jälkeen. Kotijoukkueen sankariksi nousi Nina Kiviniemi, joka oli jo avausjaksolla onnistunut maalinteossa vieden Sportin 1-0 -johtoon. Ilveksen tasoitus tuli nopeasti pallon pomppiessa vaasalaisten omasta pelaajasta maaliin. Tasaisissa 1-1 -lukemissa mentiinkin aina ottelun päätösminuuteille asti. Kiviniemi osui ajassa 38:05 upean kuvion jälkeen Enni Kortesniemen syötöstä, ja näin Sport 2-1 -johtoon. Loppulukemat 3-1 (1-1) iski Vilma Rosenström, joka osui laitanousun päätteeksi ajassa 38:32. Voitto oli vaasalaisille arvokas - Sport kasvatti eron liigakarsintapaikalla olevaan FC Nokiaan nyt viiteen pisteeseen.

Myös Espoossa nähtiin tasainen ottelu, kun GFT ja PJK kohtasivat. Annette Korin vei PJK:n johtoon pelin viidennellä minuutilla, mutta vain kaksi minuuttia myöhemmin Emilia Jokisalon loistava syöttö tavoitti Maria Mäntylän, jolla oli helppo työ viimeistellä 1-1 -tasoitus. Tauolle mentiin tasalukemissa, mutta heti toisen puoliajan alussa kotijoukkue siirtyi 2-1 -johtoon. Maalin arkkitehtina hääri jälleen Jokisalo, joka veti pallon rajapotkusta PJK-pelaajan kautta tolppien väliin. PJK haki tasoitusta vimmatusti aina lentävää maalivahtia myöten, mutta päätöshetkien ainoaksi maaliksi jäi lopulta Mäntylän tyhjään PJK-maaliin ajassa 39:56 syntynyt osuma, jolla GFT varmisti seitsemännen voittonsa kahdeksaan viime otteluun lukemin 3-1 (1-1).

Naisten Futsal-Liiga jatkuu sunnuntaina kolmen ottelun voimin.