Naisten Futsal-Liiga: FC OPA tarttui viimeiseen oljenkorteen, YIlves ja ACE ratkaisevat viimeisen playoff-paikan

Naisten Futsal-Liigan runkosarjan ratkaisuhetket lähestyvät. Päivän tulokset takaavat huikean jännitysnäytelmän päätöskierrokselle.

Otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Naisten Futsal-Liigan lauantain tulokset
La 20.03. klo 14:00 Ylöjärven Ilves - FTK-Tornio 2-1 (vm 2-1), ja 1-1, 1-1 (1-0)
La 20.03. klo 15:00 GFT - MuSaFutsal 4-0 (3-0)
La 20.03. klo 15:00 KP-V - ACE 2-4 (1-3)
La 20.03. klo 15:00 FC Sport J - FC OPA 5-10 (1-4)

Ylöjärven Ilves - FTK-Tornio 2-1 (vm 2-1), ja 1-1, 1-1 (1-0)

Ylöjärvellä kotijoukkue Ilves oli jo lähes pakkovoiton taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta. Emmi Rauhalan iskemä avausmaali kotijoukkueelle ajassa 7:40 veikin tasaisessa ottelussa ylöjärveläiset 1-0 -lukemissa tauolle. Toisella jaksolla FTK-Tornio punnersi itsensä kuitenkin väkisin tasoihin. Maalin iski Iida Mäki-Iso ajassa 26:52. Se jäikin lopulta ottelun viimeiseksi pelitilannemaaliksi. Kun varsinainen peliaika ja jatkoaika jäivät maalittomiksi, haettiin ratkaisua lopulta voittomaalikilpailusta asti. Siinä kotijoukkue oli lopulta Sini Sutisen maalin verran parempi. Ilvekselle näin tärkeät kaksi sarjapistettä ja pudotuspelipaikka pysyy edelleen täysin omissa käsissä, kun juuri ACE astuu vastaan päätöskierroksella.

GFT - MuSaFutsal 4-0 (3-0)

Espoossa pelatitin kierroksen kärkiottelu, kun neljän parhaan joukossa majailevat GFT ja MuSaFutsal iskivät yhteen. Kotijoukkueen startti otteluun oli murskaava - se iski 3-0 -lukemat taululle jo ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin. Maalinteossa avausjaksolla onnistuivat Kiia Laine, Sandra Lind sekä Jenni Talvela. Toinen jakso ei porilaisten kovasta yrityksestä huolimatta kääntänyt voimasuhteita, vaan espoolaisten tiukka puolustaminen oli myrkkyä vieraille. GFT:n parhaaksi valittiin maalivahti Heidi Tahvanainen, joka kruunasi mahtavan päivänsä nollapeliin sekä tyhjään MuSa-maaliin tehtyyn 4-0 -osumaan ajassa 37:10.

GFT:n voiton myötä Tampereen Ilvekselle avautui mahdolisuus ratkaista runkosarjan voitto jo huomisella kierroksella, kun MuSa jäi kolmen pisteen päähän tamperelaisista ottelun enemmän pelanneena. GFT lähtee päätöskierrokselle sijalta kolme.

KP-V - ACE 2-4 (1-3)

Myös Kaustisella pelattiin tärkeistä sarjapisteistä. Emäntäjoukkue KP-V olisi voitolla voinut varmistaa paikan liigakarsintaan. Toisin kuitenkin kävi, kun tamperelainen ACE nappasi isot pisteet omassa taistelussaan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

ACE:n sankari päivän ottelussa oli Annette Korin, joka iski kolme osumaa. Julia Jokiranta osui kertaalleen, ja vieraiden parhaana palkittiin maalivahti Tiia Ropanen. KP-V:sta maalinteossa onnistuivat Erica Niemi sekä Emilia Nurkkala. ACE taistelee ensi viikon päätöskierroksella viimeisestä pudotuspelipaikasta Ylöjärven Ilveksen kanssa, ja KP-V puolestaan lähtee ratkaiseviin peleihin kahden pisteen erolla sarjajumbona olevaan FC OPA:aan, joten jopa suoran putoamisen uhka leijuu edelleen Kaustisen yllä.

FC Sport J - FC OPA 5-10 (1-4)

Vaasassa FC OPA:lla oli tarjolla viimeinen oljenkorsi suoran putoamisen välttämiseen - ja oululaiset tarttuivat tähän mahdollisuuteen. Koko kauden ajan vaivanneet viimeistelyongelmat olivat tipotiessään, kun joukkue pommitti jo avausjaksolla neljä maalia Sportin verkkoon. Lopulta kolme sarjapistettä lähti oululaisten matkaan lukemin 5-10 (1-4). Vieraiden tehokkaimpana pelaajana hääri Jenna Front (2+3). Myös Elli Jaatinen, Sanni Päkkilä sekä Emmi Hanhineva onnistuivat maalinteossa kahdesti.

OPA:n voiton myötä päätöskierrokselle jäi isot panokset myös sarjan häntäpäässä. Kun KP-V hävisi samanaikaisesti kotonaan, on joukkueiden välillä vain kaksi pistettä eroa. FC OPA kohtaa FTK-Tornion ja KP-V FC Sport J:n, molemmat vieraskentällä.