Takaisin
24.1.2022 klo 12.52

Naisten Futsal-Liiga: FC Nokia emännöi kotonaan MuSaFutsalia

Jaa:

Ⓒ Roosa Kuivanen

Sarjassa viimeisenä oleva FC Nokia pääsee mittaamaan kuntonsa sarjakärki MuSaFutsalia vastaan tiistain ainoassa ottelussa. 

 

TI 25.01.2022:

 

FC Nokia - MuSaFutsal klo 19:45

 

Onko nokialaisista kaatamaan sarjakärki?

 

Nokialaiset ovat aloittaneet vuotensa hyvin, kun he voittivat RaiFun tiukassa ottelussa 4-3. Nyt vastus on kuitenkin huomattavasti kovempi. MuSa johtaa sarjaa selvästi ja he eivät ole hävinneet kuin kerran kauden aikana. Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen lokakuussa päättyi porilaisten selvään voittoon lukemin 8-1.  MuSan paras pistenainen Netta Hannula, joka johtaa koko sarjan pistepörssiä 29 pisteellä. FC Nokian pörssiykkönen on Elli Koivula 9 pisteellä.  Nokialaisten päävalmentajan Merja Jalaston mietteitä joukkueensa menneestä kaudesta. 

 

-Syyskausi oli monin tavoin vaikea. Joukkuetta rasittivat useat isot loukkaantumiset ja tästä johtuen jouduimme jatkuvasti sopeutumaan muutoksiin. Pelillisesti ja henkisesti tekeminen treeneissä oli hyvää, mutta sen siirtämisessä peleihin oli hiukan ongelmia. Mukaan mahtui muutama todella suurinumeroinen tappio, mutta myös liuta todella tiukkoja tappioita. Enemmän pisteitä olisi ollut otettavissa. Emme todellakaan ole tyytyväisiä pistesaaliseen. 

 

-Tämä on usein pienistä asioista kiinni ja henkisen kantin kestämisellä on iso osuus pelin lopputuloksesta. Nyt tiedämme mistä ne pisteet on otettavissa ja niitä lähdetään metsästämään. Hyvillä ja nälkäisillä fiiliksillä lähdimme kevätkaudelle. Liigassa pelaamisen taso on lähempänä sitä, mitä haluamme jatkossakin tehdä. Sitä kohti tehdään töitä. 

 

"MuSa on aina ollut vaikea vastus ja nykyisin se on sitä vielä enemmän", sanoo Jalasto.

 

-Vastaan tulee taitava ja henkisesti vahva ryhmä. Meidän täytyy ottelussa onnistua joukkueena, mutta myös yksilöinä. Tulossa on ottelu, jossa meillä ei ole muuta kuin voitettavaa. Tottakai MuSa on etukäteen vahvempi, mutta nöyrällä asenteella lähdemme haastamaan huippuvireessä olevaa joukkuetta. 

 

Teksti: Jaakko Servo