Naisten Futsal-Liiga: FC Halikolle avausvoitto korkeimmalla sarjatasolla

ACE ja GFT vyöryivät selviin kotivoittoihin sunnuntaina. FC Halikko puolestaan haki riemukkaat vieraspisteet Jyväskylästä KaDyn vieraana.

Naisten Futsal-Liigan otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

ACE - KP-V 6-3 (3-2)

Sunnuntain ensimmäinen ottelu pelattiin Tampereella, kun ACE emännöi KP-V:tä. Ottelun ensimmäinen kymmenen minuuttia oli maaliton, mutta sen jälkeen osumia nähtiin peräti yhdeksän. Maalinteon aloitti ACE:n Sanna Koskinen, jonka jälkeen kotijoukkue onnistui nopeasti toistamiseen. Vierasjoukkue KP-V ei tästä lannistunut vaan päinvastoin sai virtaa omaan pelaamiseensa ja iski kaksi seuraavaa osumaa. Vielä ennen taukoa ACE:n Sini Lauermaa onnistui toistamiseen ja tauolle lähdettiin 3-2 lukemissa. Tauon jälkeen ACE tuli terävästi otteluun ja iski nopeasti kolmesti - Essi Salosen maali muutti tilanteeksi jo 6-2. Emilia Nurkkala onnistui toistamiseen KP-V:n puolelta vielä ennen loppuvihellystä, ja näin vierasjoukkueen taistelusta huolimatta pisteet jäivät Tampereelle lukemin 6-3.

GFT - FTK-Tornio 5-1 (2-0)

FTK-Tornio jatkoi etelän kiertuetta Espoossa GFT:n vieraana. Ottelusta tuli torniolaisille vaikea, ja kotijoukkue löi taululle lopulta 5-1 -loppulukemat. Tauolle lähdettiin 2-0 -lukemissa, kun kertaalleen pallo meni maaliin FTK:n omasta pelaajasta ja toisen kerran Kiia Laineen toimesta. Toisen jakson alku oli maaliton. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 29:08, josta vastasi kotijoukkueen Sandra Lind. Laine ja Johanna Vasara kaunistelivat lukemiksi jo 5-0. Ajassa 39:25 nähtiin FTK:n etelän vierailun ainoa maali, jonka iski Iida Jaako. FTK jatkaa kauttaan ja avausvoiton metsästystä 7.11, jolloin vieraaksi saapuu toinen nollakerholainen KP-V.

KaDy - FC Halikko 3-5 (0-2)

Sunnuntain viimeinen ottelu pelattiin Jyväskylässä, jossa FC Halikko nappasi seurahistorian ensimmäisen voiton Naisten Futsal-Liigassa. Tuttuun tapaan Halikko iski ottelun avausmaalin ajassa 6:22. Maalintekijänä oli ottelussa 1+1 tehospisteet iskenyt Laura Lehtonen. Kaksi osumaa ottelussa tehnyt Olivia Simula vei vierasjoukkueen 0-2 -taukojohtoon. Ottelun toisesta jaksosta tuli maalirikas, kun molemmat joukkueet onnistuivat kolmesti . KaDy pääsi parhaimmillaan kahdesti maalin päähän, mutta lopulta Halikon parhaana palkitun maalivahti Lotta Hiihtolan johdolla sarjapisteet matkasivat bussissa Saloon.