Takaisin
7.6.2021 klo 18.29

Naisten Futsal-Liiga: ACE:n sarjapaikka siirtyy PJK:lle

Jaa:

Naisten Futsal-Liigassa Tampereen teekkarijoukkueena tunnettu AC Estudiantes (ACE) luopuu sarjapaikastaan kaudelle 2021–22, ja paikka siirretään Pirkkalan Jalkapalloklubille (PJK). 

"Uusi joukkue tukee hyvin seuran strategiaa"

PJK:n toiminnanjohtaja Jussi Jokilampi ottaa uuden joukkueen vastaan innostuneesti. 

- Olen tosi tyytyväinen, että saatiin siirto järjestymään - ACE:n joukkue on enemmän kuin tervetullut Pirkkalaan! He olivat alkujaan ensin yhteydessä meihin, ja meillä seurajohto suhtautui ajatukseen heti pelkästään positiivisesti. Naisten Futsal-Liigajoukkue tukee hyvin seuran valittua strategiaa, jossa kilpailulliset tavoitteet painottuvat jalkapallon sijaan enemmän futsalin puolelle, ja saamme edustusjoukkueet  näin valtakunnan pääsarjoihin niin naisissa, miehissä kuin vanhemmissa junioreissakin. 

Pirkkalassa oli jo ennestään naisten joukkue, joka pelasi - ja pelaa ensi kaudellakin - II-divisioonassa. Nyt toisen naisjoukkueen myötä PJK:lla on yhteensä jo viisitoista futsaljoukkueeta.

- Meillä on ensi kaudella kahdeksan juniorijoukkuetta ja seitsemän aikuisjoukkuetta. Tässä tulee jo hiukan haastetta saada nykyolosuhteissa ottelut ja treenit soviteltua salivuorojen suhteen, mutta haaste on otettu vastaan ja ongelma on kuitenkin positiivinen, Jokilampi kertoo. 

Uusi joukkue tulee koostumaan pääosin pelaajista, jotka edustivat ACE:a viime kaudella.

- Varmastikin lähiaikoina kerromme joukkueen valmennuksesta ja pelaajistosta lisää, mutta suurimmilta osin henkilöt ovat tosiaan samoja kuin päättyneellä kaudella. Joukkue saa nyt suuremman seuran tuen taakseen, ja sitä kautta  paukkuja lisää taustatoimintaan. Tässä PJK pystyy auttamaan.


ACE on viime vuosien kestomenestyjä. Viime kausi päättyi neljänteen sijaan. Kuva: Jani Virolainen

"Tiesimme PJK:n vahvaksi seuraorganisaatioksi"

ACE:n joukkueenjohtajana menneellä kaudella toimineella Anu Laukalla on pitkä kokemus joukkueesta. Hän aloitti pelaajana ACE:ssa syksyllä 2007, ja on toiminut viimeiset vuodet taustahommissa. 

- Naisten liigan taso on noussut vuosi vuodelta korkeammaksi ja pienenä opiskelijataustaisena seurana alettiin olla kasvukyvyn rajoilla. ACE on menestynyt viime vuosina erittäin hyvin ja halusimme luovuttaa sarjapaikan sellaiselle seuralle, jolla on tarjota paremmat resurssit tämän tason joukkueelle, Laukka kertoo.

Ratkaisu asiaan löytyi läheltä - Tampereen naapurista Pirkkalasta. 

- Meillä oli PJK:hon jo valmiit kontaktit, ja tiesimme sen vahvaksi seuraorganisaatioksi. Niinpä ei tarvinnut paljon muita vaihtoehtoja tutkia.

Ensi kauden joukkueen kasaaminen etenee vauhdilla, ja nyt kun siirto on saanut Palloliiton vahvistuksen, työ jatkuu entistä lujemmin. Ja tavoitteet ovat alusta asti korkealla.

-  Tarkemmat tavoitteet asetetaan kun joukkue on kasassa, mutta eivätköhän ne aika korkealla ole heti ensimmäisellä PJK-kaudella ACE:n viime kausien menestys huomioon ottaen. Seura on ottanut uuden joukkueen lämpimästi ja innoissaan vastaan, ja meidän ensivaikutelma PJK:sta on ollut hurjan positiivinen. Toki kuten sanottua, tiesimme jo etukäteen millainen seuraan olemme siirtymässä.