Naisten Futsal-Liiga: ACE yllätti jälleen Ilveksen ja eteni välieriin

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin toiset puolivälieräottelut. Tampereella ACE yllätti paikallisvastustaja Ilveksen ja eteni välieriin. Helsingissä, Espoossa ja Porissa puolestaan pelataan huomennakin.

La 17.04. klo 13:00 GFT - KaDy 4-2 (3-1)
La 17.04. klo 15:00 MuSaFutsal - FC Sport J 4-5 (2-3)
La 17.04. klo 16:00 Ilves FS - ACE 6-7 jo, 5-5 (2-1)
La 17.04. klo 19:00 HIFK FS - FTK-Tornio 4-5 jo, 3-3 (3-2)

Espoossa ja Porissa pelataan huomenna

GFT oli Espoossa selkäseinää vasten, kun KaDy oli voittanut viime viikonloppuna kotiottelunsa.

KaDy aloitti ottelun terävästi, kun Vilma Terävä iski vierasjoukkueen 0-1 -johtoon. Kokenut kotijoukkue GFT ei tästä hätkähtänyt, vaan iski ottelun neljä seuraavaa osumaa ja nappasi itselleen tärkeän kotivoiton. Ensin Emilia Jokisalo iski tasoituksen, jonka jälkeen Kiia Laine siirsi kotijoukkueen jo 2-1 johtoon. Vielä ennen puoliaikaa nähtiin todellinen pukukoppimaali, kun Jokisalo teki GFT:n kolmannen maalin ajassa 19:59. Tästä osumasta vierailija KaDy ei enää toipunut, kun Jokisalo kruunasi iltansa kolmella maalillaan ajassa 26:00. Maiju Horkka viritteli vielä KaDy:n kiriä, mutta osuma jäi lopulta laihaksi lohduksi. Sarja jatkuu heti huomenna, ja kolmannen pelin voittaja etenee välieriin.

MuSaFutsal nappasi Vaasasta viikko sitten vierasvoiton ja sai mahdollisuuden edetä välieriin voitolla. FC Sport J oli kumminkin toista mieltä ja taisteli itselleen 4-5 -vierasvoiton.

Ottelun avausmaalin iski vierasjoukkue, jonka jälkeen kotijoukkue käänsi tilanteen hetkessä kotijohdoksi Netta Hannulan ja Jasmin Ylikrakan osumilla. Vierasjoukkue ei antanut periksi, sillä vaasalaiset iskivät ottelun kolme seuraavaa osumaa. Ennen taukoa Maiju Kuivila rokotti kulmapotkun jälkitilateesta ja Vilma Rosenström sooloili vierasjoukkueen 2-3 -taukojohtoon. Toisen erän alkuun vierailijat siirtyivät jo kahden maalin johtoon, kun Niina Kiviniemi ampui pallon maaliin. Kahden maalin johto osottautui vierasjoukkueelle vaikeaksi, kun Netta Hannula iski reiluun neljään minuuttiin kaksi maalia ja ottelu oli tasan. Jatkoaika häämötti, kunnes Niina Kiviniemi nousi sankarittareksi ja iski ottelun voittomaalin ajassa 38:36. Näin tämänkin otteluparin ratkaisu siirtyi huomiselle.

Tampereella ja Helsingissä pelattiin pitkän kaavan kautta

Runkosarja voittaja Ilves FS oli tiukan paikan edessä, kun joukkue kärsi viime viikonloppuna ACE:n vieraana 1-2 -tappion.

Tampereella nähtiin erittäin tapahtumarikas ottelu, jonka lopulta altavastaaja ACE voitti jatko-ottelun jälkeen lukemin 6-7. Ottelun ensimmäisestä minuutista lähtien alkoi tapahtumaan, kun ajassa 1:33 Sini Lauermaa siirsi vierasjoukkueen 0-1 -johtoon. Osuman jälkeen Ilves iski kolmesti, kun Emiilia Syvänen, Tiia Juntikka ja Jenna Oksanen onnistuivat kotijoukkueesta. Näiden kolmen osuman jälkeen oli vierasjoukkueen vuoro osua kolmesti peräkkäin, kun Julia Jokiranta, Annette Korin ja Maria Ropanen onnistuvat vierailta ja näin ottelu oli ajassa 35:15 3-4. Ropasen maalin jälkeen Tiia Juntikka tasoitti ottelun nopeasti lukemiin 4-4.

Ajassa 38:31 nähtiin ottelun kaunein maali, kun Jonna Kykkänen tykitti pallon vapaapotkusta suoraan takayläkulmaan ja siirsi vierasjoukkueen lähelle jatkopaikkaa. Ilves ei kuitenkaan vielä luovuttanut ja tasoitti ottelun vielä minuutti ennen loppua. Näin ollen ottelussa edettiin jatko-otteluun. Jatko-ottelussa vierasjoukkue ACE onnistui kahdesti, kun Ilves vain kerran. Lopulta Kykkänen iski toisen osumansa kotijoukkueen kannalta erittäin epäonnekkaan tilanteen jälkeen. Tästä Ilves ei enää toipunut ja näin ollen ACE eteni välieriin runkosarjan sijalta kahdeksan.

Ennakkosuosikki Ilveksen kausi tuli päätökseen. Kuva: Jani Virolainen

Helsingissä kotijoukkue HIFK:lla oli katkaisun paikka FTK-Torniota vastaan.

Lauantai-illan myöhäisottelu oli erittäin kaksijakoinen. Ensin kotijoukkue karkasi 3-0 -johtoon, kun Ilona Mikkelä, Anna-Kaisa Hannuksela ja Hilla Romppanen osuivat ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Osumien jälkeen FTK oli erittäin vaikean paikan edessä, mutta selvisi haasteesta erinomaisesti. Maria Ollila ja Anna Keränen aloittivat kirin, jonka Keränen vei loppuun asti illan toisella osumallaan. Näin ollen Tampereen tapaan myös Helsingissä nähtiin jatko-ottelu. FTK huipensi kirinsä kahteen jatkoaika maaliin, kun Emma Heikkilä ja Jenni Suhonen iskivät riittävät maalit vierasvoittoon. HIFK:n Hanna Halonen vielä kaunisteli kuusi sekuntia ennen loppua päätös lukemiksi 4-5. Näin myös Helsingissä pelataan vielä sunnuntaina.