Naisten Futsal-Liiga: ACE ja Ilves vahvoja vieraskentällä

Naisten Futsal-Liiga jatkui lauantaina kahden ottelun voimin. Pirkanmaan paikallispelissä ACE murskasi vieraskentällä Ylöjärven Ilveksen jo avausjaksolla. Tampereen Ilves oli puolestaan tyly vierailija Oulussa, ja FC OPA kaatui selvin lukemin.

Naisten Futsal-Liigan otteluohjelma, yksittäisen otteluiden tilastot sekä sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Ylöjärven Ilves - ACE 1-5 (1-5)

Pirkanmaan paikallispeli Ylöjärvellä oli tamperelaisjuhlaa alusta asti, kun ACE:n parhaaksi pelaajaksi valittu Annette Korin iski avausmaalin jo ajassa 0:39. Kotijoukkue tasoitti vain minuuttia myöhemmin Heidi Linjamaan osumalla. Tämän jälkeen maalinteosta vastasikin sitten vain vierasjoukkue. Pelin päätöslukemat 1-5 saatiin tulostaululle jo ennen taukoa. ACE:n Maria Ropanen oli ottelun hahmo 2+1 -tehoillaan ja neljän peliminuutin kohdalla syntyneellä voittomaalillaan. Myös Jonna Kykkänen sekä Julia Jokiranta osuivat tamperelaisille, jotka nappasivat näin hienon vierasvoiton omassa kauden avauspelissään.

FC OPA - Ilves FS 0-5 (0-5)

Oulussa FC OPA jäi vailla mahdollisuuksia, kun Tampereen Ilves karkasi avausjakson jälkimmäisellä kymmenminuuttisella tavoittamattomaan johtoasemaan. Avauskymppi oli sujunut vielä numerollisesti tasaisissa merkeissä, kun vain vieraiden Tiina Pöyry osui tolppien väliin. Tiia Juntikka iski 0-2 -osuman ajassa 13:33, ja samalla Ilves löysi maalintekoon sopivasti rentoutta. Matilda Herranen iski kahdesti minuutin sisään, ja tehot 2+1 saalistanut Juntikka kaunisteli lukemiksi jo 0-5 ajassa 17:05. Ylöjärven pelin tapaan myös Oulussa nähtiin maaliton toinen jakso, tämä siitäkin huolimatta että Ilves pääsi pelaamaan kaksi minuuttia ylivoimapeliä, kun kotijoukkueen Sanna Tikkanen ajettiin suihkun puolelle kahden keltaisen kortin saattelemana. Ilves jatkaa näin kahden pelin jälkeen puhtaalla pelillä sarjan kärjessä.

Naisten Futsal-Liiga jatkuu sunnuntaina kolmen pelin voimin. Torniossa FTK-Tornio emännöi Ilvestä, ACE saa vastaansa KaDyn ja FC Halikon vieraaksi seuran ensimmäiseen kotipeliin liigassa saapuu GFT Espoosta.