Naisten Futsal-Liiga: ACE ja FC Sport-j voittoihin kärkikamppailuissa, YIlveksen ja KaDyn hyvä vire jatkuu

Naisten Futsal-Liigassa taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyi entisestään, kun FC Sport-j kaatoi sarjassa toisena olevan GFT:n ja nousi MuSaFutsalin ohi neljänneksi. Viime kierroksilla parempaan vireeseen päässeet Ylöjärven Ilves ja KaDy jatkavat myös voittojen tiellä.

Naisten Futsal-Liigan ottelut 2.-3.2.
La 2.2. klo 14.00 ACE – MuSaFutsal 3-1 (2-0)
La 2.2. klo 16.00 FC Sport-j – GFT 7-5 (1-3)
La 2.2. klo 17.00 Ylöjärven Ilves – Liikunnan Riemu 6-2 (3-2)
Su 3.2. klo 16.00 Team Vanpa – KaDy 0-3 (0-1)

Sarjataulukko, otteluohjelma ja pistepörssi

Kuva: ACE

ACE – MuSaFutsal 3-1 (2-0)
La 2.2. klo 14.00 – Tamppiareena, Tampere

Maalit: 1-0 Maria Tetri (8.39), 2-0 Oona Jaatinen (11.37), 3-0 Maria Tetri (29.38), 3-1 Oma maali (29.54)

Sarjassa kolmantena oleva ACE sai Tampereelle vieraakseen neljäntenä olleen MuSaFutsalin. Kotijoukkueen Maria Tetri avasi kärkikamppailun maalihanat maalivahti Tiia Ropasen avauksesta ajassa 8.39. Kolme minuuttia myöhemmin tamperelaisten maalipörssin kärkinimi Oona Jaatinen lisäsi 10 metrin rangaistuspotkun jälkeisestä tilanteesta ACE:n johdon 2-0:aan, jotka jäivät myös taukolukemiksi.

Jaatisen osumaankin syöttöpisteen merkkauttanut Tetri iski toisen jakson puolivälissä ottelun kolmannen maalin Sini Lauermaan syötöstä, mutta 16 sekuntia myöhemmin lukemat kaventuivat 3-1:een tamperelaisten omalla maalilla. MuSaFutsal ei kuitenkaan kyennyt nousemaan lähemmäs, joten ACE otti täydet sarjapisteet ja piti paikkansa sarjakolmosena. MuSaFutsalille tappio puolestaan tarkoitti putoamista viidennelle sijalle. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin ACE:n maalivahti Tiia Ropanen ja MuSaFutsalin Netta Hannula.

Linkit:
Kokoonpanot ja tilastot
MuSaFutsalin otteluraportti

Kuva: FC Sport-j / HB-Photography.fi

FC Sport-j – GFT 7-5 (1-3)
La 2.2. klo 16.00 – Vamian Hansakampus, Vaasa

Maalit: 0-1 Maiju Hirvonen (5.41), 1-1 Tiialeena Hakala (10.43), 1-2 Daniela Tjeder (13.11), 1-3 Pirta Hiukka (17.45), 2-3 Tiialeena Hakala (22.50), 3-3 Sandra Lind (25.23), 3-4 Maiju Hirvonen (30.36), 4-4 Anni Rintanen (30.45), 5-4 Pipsa Lahtinen (32.06), 6-4 Pipsa Lahtinen (32.32), 7-4 Anni Rintanen (33.54), 7-5 Daniela Tjeder (37.58)

Kierroksen toinen kärkiottelu pelattiin Vaasassa, jossa pudotuspelisijoille nousua hakenut FC Sport-j emännöi espoolaista GFT:tä. Vierasjoukkueen Maiju Hirvonen aloitti maalinteon kuudennella minuutilla, mutta vaasalaisten pörssikärki Tiialeena Hakala tasoitti lukemat 1-1:een jakson ylitettyä puolivälinsä. Tauolle mentiin kuitenkin GFT:n kahden maalin johdossa, kun Daniela Tjeder vei 2,5 minuuttia tasoitusmaalin jälkeen espoolaiset takaisin johtoon, ja ajassa 17.45 Pirta Hiukka iski lukemat jo 1-3:een. Tjederin tehot olivat jo avausjaksolla 1+2=3.

Toisella jaksolla FC Sport-j tasoitti 3-3:een reilussa viidessä minuutissa. Joukkueen toisesta maalista vastasi jälleen Hakala ja kolmannesta Sandra Lind. Jakson puolivälin jälkeen Maiju Hirvonen osui jälleen Daniela Tjeder esityöstä, mutta vain yhdeksän sekuntia myöhemmin Anni Rintanen tasoitti Pipsa Lahtisen syötöstä 4-4:ään. Tämän jälkeen seurasi vajaan kahden minuutin jakso, jonka aikana FC Sport-j karkasi 7-4-johtoon. Kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi Lahtinen ja kolmannesta Rintanen. Daniela Tjeder kavennus kaksi minuuttia ennen loppua oli espoolaisille enää laiha lohtu, sillä pisteet jäivät Vaasaan lopputuloksen ollessa 7-5.

FC Sport-j Pipsa Lahtinen merkkautti ottelussa tehot 2+2=4, Tiialeena Hakala 2+1=3 ja GFT:n Daniela Tjeder 2+3=5. Vaasalaiset nousivat voitollaan MuSaFutsalin ohi neljänneksi viimeiselle pudotuspeleihin oikeuttavalle sijalle, ja espoolaiset pitivät tappiosta huolimatta paikkansa sarjakakkosena.

Linkit:
FC Sport-j:n otteluraportti
GFT:n otteluraportti

Kuva: Ylöjärven Ilves

Ylöjärven Ilves – Liikunnan Riemu 6-2 (3-2)
La 2.2. klo 17.00 – Ylöjärven urheilutalo

Maalit: 0-1 Oma maali (1.33), 1-1 Emmi Rauhala (8.47) 2-1 Tiina-Maija Kurtti (9.15), 2-2 Ella Haunia (11.49), 3-2 Ella Lehtonen (16.38), 4-2 Ella Lehtonen (21.01), 5-2 Ida Lohtander (26.48), 6-2 Emmi Rauhala (33.34)

Liikunnan Riemu siirtyi Ylöjärvelle johtoon ajassa 1.33, kun sivurajapotkun jälkeinen laukaus kimposi sisään YIlveksen pelaajan kautta. Kotijoukkue nousi tasoihin reilun seitsemän minuutin päästä, kun Elisa Mattila katkaisi Riemun avauksen ja Emmi Rauhala viimeisteli Mattilan syötöstä näyttävästi yläkulmaan. YIlves otti johtoaseman jo 28 sekunnin päästä Tiina-Maija Kurtin ohjatessa Sini Sutisen vedon sisään maalin edestä. Ajassa 11.49 Liikunnan Riemun Ella Haunia tasoitti 2-2:een pallon riistäneen Tatjana Niemen tarjottua nappisyötön kulmasta takaviistoon maalin eteen. Tauolle kuitenkin siirryttiin Ylöjärven Ilveksen 3-2-johdossa. Kotijoukkueen kolmas maali syntyi, kun Riemun maalivahti Nina Nakari joutui liukumaan maaliltaan vastaan, ja Ella Lehtonen onnistui ampumaan jatkotilanteesta pallon pelaajaruuhkan läpi tyhjänä odottaneeseen maaliin.

Jälkimmäisen jakson alussa Lehtonen osui maalin edestä toistamiseen Ida Lohtanderin tarkasta syötöstä. Tilanne lähti liikkeelle puoleen kenttään nousseen maalivahti Helena Unkurin hyvästä avauksesta Lohtanderille. Ajassa 26.48 Lohtander puolestaan viimeisteli itse etukulmaan ylöjärveläisten viidennen maalin. Ottelun viimeiseksi jäänyt 6-2-maali syntyi Emmi Rauhalan lauottua pallon vasempaan alakulmaan ajassa 33.34. Kahteen viimeiseen osumaan syöttöpiste merkittiin Veera Alloselle

Neljästä edellisestä pelistään kolme voittaneet ylöjärveläiset nousivat 15 pisteeseen pitäen paikkansa sarjataulukon seitsemännellä sijalla.

Linkit:
YIlveksen otteluraportti
Maalikooste

Kuva: KaDy / Aino Perälä

Team Vanpa – KaDy 0-3 (0-1)
Su 3.2. klo 16.00 – Tikkurilan Urheilutalo, Vantaa

Maalit: 0-1 Iita Pienimäki (11.14), 0-2 Anniina Ponkkonen (25.00), 0-3 Maiju Syrjälä (29.50)

Sunnuntain ainoassa ottelussa Team Vanpa sai vieraakseen jyväskyläläisen KaDyn. Avausjakson ainoaksi maaliksi jäi KaDyn Iita Pienimäen osuma, joka syntyi ajassa 11.14. Manta Räsänen pelasi kulmapotkun takaviistoon Pienimäelle, joka tykitti pallon kaukaa suoraan syötöstä yläriman kautta sisään.

Toisella jaksolla viiden minuutin pelin jälkeen syntynyt Anniina Ponkkosen maali vei jyväskyläläisvieraat kahden maalin etumatkalle. Iita Pienimäki avasi tilanteessa keskelle Maiju Syrjälälle, joka jatkoi laitaan Ponkkoselle. Tämä eteni pallon kanssa kohti maalia ja laukoi kaukaa tarkasti takakulmaan. Ottelun loppulukemat 0-3 syntyivät KaDyn pistepörssiä johtavan Syrjälän toimesta ajassa 29.50. Henni Parkkinen syötti laidalta keskelle Syrjälälle, joka pyörähti vetopaikkaan ja laukoi vasemmalla jalalla oikeaan alakulmaan.

Jyväskyläläiset saivat keskiviikon 0-3-paikallispelivoitolle jatkoa samoin numeroin ja pysyivät sarjataulukon kahdeksannella sijalla pisteen päässä lauantaina pelinsä myös voittaneesta Ylöjärven Ilveksestä. KaDy-maalivahti Martta Perälä on pitänyt maalinsa puhtaana jo yli 55 peliminuutin ajan.

Linkit:
Ottelulähetys

***

Naisten Futsal-Liigassa alkaa nyt kolmen viikon tauko, jonka jälkeen seuraavat liigaottelut pelataan lauantaina 23.2. Tauon aikana vuorossa on Final Four -turnaus, joka pelataan Jyväskylässä 16.-17.2.

Ilves FS johtaa sarjaa yhdeksällä pisteellä, mutta sijoilla 2-6 olevat joukkueet ovat seitsemän pisteen sisällä toisistaan. Kolmesta viimeisestä pudotuspelipaikasta tullaan siis käymään kova taistelu runkosarjan neljällä viimeisellä kierroksella.